CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Record la Concursul "Umbrela verde" organizat de Școala "Câmpineanu" - 985 de lucrări trimise de copii din toată țara

- Eveniment -

Record la Concursul

La Câmpina a avut loc cea de-a IX ediție a Concursului Național pe teme ecologice "Umbrela verde", destinat elevilor. Este un concurs foarte frumos, organizat pe cinci secțiuni (desen, pictură, grafică și fotografie, plus grafică computerizată pentru elevii de liceu), iar la ediția din acest an s-a atins un adevărat record în ceea ce privește participarea: 985 de lucrări trimise de copii din 37 de județe. Principalul organizator este Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu", iar astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, iar apoi a început jurizarea lucrărilor, o acțiune deloc ușoară având în vedere numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs.

"Pentru noi este o zi de sărbătoare, este momentul nostru de suflet, dacă vreți. Pentru noi acest concurs înseamnă foarte mult și ținem mult la el. Este un concurs de creație pentru copii și despre copii. Prin lucrările lor, copiii reușesc să transmită lucruri atât de frumoase. Anul acesta avem un număr foarte mare de participanți din 37 de județe. Aproape 400 de profesori coordonatori au fost implicați în această ediție a concursului și suntem bucuroși că am reușit să atragem atenția asupra acestui eveniment, asupra acestei tematici atât de importante - ecologia", a declarat directorul Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu", profesor Raluca Crețu.
"Constat cu bucurie că arta ne aduce mai aproape și ne bucurăm de numărul mare al celor care au răspuns invitației noastre de a participa la evenimentul de astăzi, așa cum ne bucurăm de numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs. Credem că ne-am atins scopul și la această a IX-a ediție, acela de a-i apropia pe copii de natură, de a-i determina să-și exprime prin artă gândurile și trăirile. Jurizarea nu este ușoară, dar implicarea noastră este totală și vreau să vă spun că anii trecuți am primit multe mesaje de apreciere de la profesori coordonatori din țară care ne mulțumeau pentru seriozitate și pentru transparența cu care s-a lucrat", a declarat Mihaela Baltag, profesor de educație plastică la Școala "Câmpineanu", coordonatorul Concursului "Umbrela Verde".

Concursul Național "Umbrela Verde" este organizat de Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Agenţia Județeană pentru Protecţia Mediului, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Alianța Franceză Ploiești, Muzeul Județean de Științele Naturii, Casa Tineretului Prahova și Agenția de Turism Itinera Nova. Concursul este realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Câmpina, pentru ediția din acest an alocându-se 3.000 lei de la bugetul local.
La evenimentul de astăzi, administrația locală a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu împreună cu cei doi consilieri personali Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, consilierul local Gabriel Dima și directorul Direcției Economice, Florentina Tudorache. Au participat, de asemenea, reprezentanți ai instituțiilor partenere la organizarea concursului.
Concursul "Umbrela verde" este organizat neîntrerupt din anul 2010, inițiativa acestui concurs național aparținându-i doamnei profesoare Aura Văsii, fostul director al Școlii "Câmpineanu".


29 Mar 2018 19:43 6086 vizualizari


Comentarii


324 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
3399 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
468 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
827 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV