Record la Concursul "Umbrela verde" organizat de Școala "Câmpineanu" - 985 de lucrări trimise de copii din toată țara

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina a avut loc cea de-a IX ediție a Concursului Național pe teme ecologice "Umbrela verde", destinat elevilor. Este un concurs foarte frumos, organizat pe cinci secțiuni (desen, pictură, grafică și fotografie, plus grafică computerizată pentru elevii de liceu), iar la ediția din acest an s-a atins un adevărat record în ceea ce privește participarea: 985 de lucrări trimise de copii din 37 de județe. Principalul organizator este Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu", iar astăzi a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, iar apoi a început jurizarea lucrărilor, o acțiune deloc ușoară având în vedere numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs.

"Pentru noi este o zi de sărbătoare, este momentul nostru de suflet, dacă vreți. Pentru noi acest concurs înseamnă foarte mult și ținem mult la el. Este un concurs de creație pentru copii și despre copii. Prin lucrările lor, copiii reușesc să transmită lucruri atât de frumoase. Anul acesta avem un număr foarte mare de participanți din 37 de județe. Aproape 400 de profesori coordonatori au fost implicați în această ediție a concursului și suntem bucuroși că am reușit să atragem atenția asupra acestui eveniment, asupra acestei tematici atât de importante - ecologia", a declarat directorul Școlii Gimnaziale "Ion Câmpineanu", profesor Raluca Crețu.
"Constat cu bucurie că arta ne aduce mai aproape și ne bucurăm de numărul mare al celor care au răspuns invitației noastre de a participa la evenimentul de astăzi, așa cum ne bucurăm de numărul foarte mare al lucrărilor înscrise în concurs. Credem că ne-am atins scopul și la această a IX-a ediție, acela de a-i apropia pe copii de natură, de a-i determina să-și exprime prin artă gândurile și trăirile. Jurizarea nu este ușoară, dar implicarea noastră este totală și vreau să vă spun că anii trecuți am primit multe mesaje de apreciere de la profesori coordonatori din țară care ne mulțumeau pentru seriozitate și pentru transparența cu care s-a lucrat", a declarat Mihaela Baltag, profesor de educație plastică la Școala "Câmpineanu", coordonatorul Concursului "Umbrela Verde".

Concursul Național "Umbrela Verde" este organizat de Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Prahova, Casa Corpului Didactic, Agenţia Județeană pentru Protecţia Mediului, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, Alianța Franceză Ploiești, Muzeul Județean de Științele Naturii, Casa Tineretului Prahova și Agenția de Turism Itinera Nova. Concursul este realizat cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Câmpina, pentru ediția din acest an alocându-se 3.000 lei de la bugetul local.
La evenimentul de astăzi, administrația locală a fost reprezentată de primarul Horia Tiseanu împreună cu cei doi consilieri personali Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, consilierul local Gabriel Dima și directorul Direcției Economice, Florentina Tudorache. Au participat, de asemenea, reprezentanți ai instituțiilor partenere la organizarea concursului.
Concursul "Umbrela verde" este organizat neîntrerupt din anul 2010, inițiativa acestui concurs național aparținându-i doamnei profesoare Aura Văsii, fostul director al Școlii "Câmpineanu".

3144 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1836 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1635 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.

Alte stiri recente

1887 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1747 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.