Până pe 13 august, câmpinenii se pot pronunța asupra proiectului privind aprobarea PUZ-ului pentru pasajul subteran

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina a publicat marți, 2 august 2022, pe site-ul propriu, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul care include pasajul subteran din centrul localității și spațiul pietonal care se intenționează a fi amenajat deasupra pasajului.

Este publicată întreaga documentație care stă la baza propunerii de aprobarea a PUZ pentru zona centrală. Persoanele interesate pot depune opinii cu valoare de recomandare până la data de 13 august 2022.
De asemenea, conform referatului de aprobare semnat de primarul Alin Moldoveanu, referat care stă la baza proiectului, suprafața reglementată se întinde pe 35,5 hectare, iar documentația a fost realizată în baza unui contract a cărui finanțare a fost aprobată în Consiliul Local Câmpina, prin Hotărârea 73 din 27 mai 2021. Proiectul supus consultării publice a fost inclus în Strategia Locală de Dezvoltare asumată și aprobată de Consiliul Local din Hotărârea nr. 100 din 19 iulie 2021.
Modificarea PUZ-ului are mai multe obiective:
- un proiect de regenerare urbană prin extinderea, modernizarea și dotarea spațiului pietonal din zona centrală;
- realizarea unui pasaj subteran, care va cprinde și 200 locuri de parcare;
- alte măsuri rutiere pentru fluidizarea traficului pe inelul care va ocoli zona centrală, prin crearea a două noi sensuri giratorii la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918, respectiv la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu străzile Erupției și Orizontului;
- realizarea unei parcări supraetajate în zona pieței.
La precedentele dezbateri și consultări pe marginea documentației care a condus la PUZ-ul supus acum consultării publice, au fost transmise către Primăria Câmpina 18 opinii și comentarii.
Sigur, sunt multe de spus despre acest proiect și probabil că-l vom detalia la un moment dat. Deocamdată, cetățenii sunt invitați până pe 13 august să se pronunțe asupra acestui proiect, care a iscat atâtea discuții și a născut atâtea pasiuni. După finalizarea perioadei de consultare publică, proiectul va intra în dezbaterea Consiliului Local.

4227 vizualizari
14

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Octavian 02.08.2022 20:54 O MARE IMBECILITATE.
 • Mihaila Gheorghe 02.08.2022 23:04 Bună seara Dacă tot vorbim de centrul orașului, nu credeți că ar fi momentul să includeti în planul de urbanism și cinematograful care a ajuns o ruină si cele două blocuri de la Notariate de care nimeni nu a ”indraznit” sa se ocupe de 25 de ani ?
 • Stefan 03.08.2022 01:01 Să punem și link-ul către anunț, foarte bine ascuns pe site-ul primăriei. A se observa categoria numită ”Fără categorie”, nici nu știu dacă să râd sau să plâng. Data viitoare ar fi plăcut să fie măcar în pagina cu anunțuri, dacă nu chiar primul lucru de pe pagina principala, că doar ”consultăm publicul”. http://www.primariacampina.ro/fara-categorie/anunt-consultare-publica-privind-aprobarea-planului-urbanistic-zonal-puz-regenerare-urbana/?fbclid=IwAR0RknP2AheOSgUJx2rq4g7_PFVvDmL_cgsVe9OVptNt2aE5mi0Xb5QuB2E
 • Dragos 03.08.2022 12:16 Și totuși, cum ne putem exprima părerea despre proiect, ca pe site-ul primăriei nu am reușit sa găsesc nici o rubrica în sensul asta. Le e frica de faptul ca se vor confrunta cu un refuz categoric din partea cetățenilor?oricum, e o imbecilitate să transformi orașul intr-un santier pentru minim10 ani. Sunt alte probleme mult mai arzătoare decât tunelul a cărui luminita (de la capat!) Nu o să se vadă până după 2032. Ca sa nu mai vorbim de problemele de infrastructură - apa, gaze, canal, rețele utilitare, cred vor prelungi proiectul cu foarte mulți ani. Exemplul exista: va amintiți de problemele din intersecția Racitor, când a fost nevoie de răsfățate? Pai realizează cineva ce probleme se vor ivi pe Carol l când vor începe sa Sape?
 • Alexandra 03.08.2022 12:25 Bun. Deci abia gasesti articolul. Ascuns bine ca oamenii in 10 zile sa isi exprime prea mult opinia… dar stai, unde sa o exprime… apare o adresa de email, dar oare cineva citeste mailurile acolo?! Conform documentului, sesizările, sugestiile si comentariile se trimit la consultrea_populatiei@primariacampina.ro Multa bafta! Parerea noastra conteaza!
 • Calin Gherman 03.08.2022 13:32 Cred ca este mai avantajos sa facem doar parcarea supraetajata din zona pietei.
 • Anonim 03.08.2022 14:00 Aceasta numai ”consultare” NU e! Multi oameni nu au internet si nu stiu sa navigheze. De ce n-au facut sondaj de opinie cu reprezentantii primariei si partidelor politice in puncte strategice din oras ca la recensamant? De ce fac totul asa cu nicio transparenta? Pai pentru ca mizeaza pe faptul ca multi campineni nu vor stii (cum NU s-a stiut nici de dezbatere). Haideti mai oameni buni in strada, la proieste pana nu e prea tarziu!
 • Valentin 03.08.2022 14:24 Din pacate consider ca acest proiect de infrastructura chiar nu isi are locul in orasul nostru. De acei bani faceti centura de tranzit al orasului, parcarea supra-etajata promisa, cinematograful, etc
 • Stan Magdalena 03.08.2022 22:40 Ce îi lipsește chelului...cam așa se rezuma aceasta megalomanie a unui om ,urmat orbește de alții cu interese multiple !!!Luați ... de pe orașul nostru !Nu ați înțeles că nu dorim sa nenorociți acest oraș se pe cetățenii lui ?!Nu avem nevoie de așa o ''realizare'' !!! In stradă,până nu este prea târziu !!!
 • Rafael 04.08.2022 07:37 Suntem multe persoane de acord cu aceasta investitie, pasajul ar aduce plus valoare orasului, il va aduce mai aproape de prezent si e si o investitie cu bani europeni. Cateva sageti de partid arunca pe net contre cu argumente exprimate in termeni pomposi, si unii chiar cred ca asa e cum ar trebui sa fie.Suntem in 2022, lasa-ti nostalgia, comoditatea si impocrizia deoparte, ar trebui sa fim mai gospodari.
 • Anonim 04.08.2022 11:16 Pentru Rafael: care multe persoane ca eu n-am auzit decat 2? Daca va intreb unde este plusul valoare, cred ca nu sunteti in stare sa-mi dati un exemplu si-n acest context ma-ntreb ce scop aveti?!
 • Vlad Tepes 04.08.2022 15:14 Astia in 'conducere' (am vrut sa folosesc niste cuvinte mai explicative, dar stiu ca mesajul no a sa fie publicat) in loc sa repare ceea ce este stricat, sau sa lucreze la proiecte care are valoare utilitara pentru oras, ei se pune sa strice ceea ce merge, numai ca sa cheltuiasca niste bani care sunt gratis de la European Regional Development Fund. Noi trebuie sa contactam organizatia asta pentru ca ei nu stiu ce se intampla cu banii iar proiectele astea care zice ei ca imbunatateste circulatia, de fapt nu are nici un efect iar banii sunt risipiti (tocati si mancati de companiile care proiecteaza si construiesc aberatia asta de tunel din centrul orasului). Deci, plangerile trebuie trimise la adresa de aici: ... https://ec.europa.eu/regional_policy/en/contact/ . Iar daca vreti mai multe informatii, vizitati pagina lor de website. Cred ca are si o varianta in lb. romana: ... https://ec.europa.eu/regional_policy/en/funding/erdf/ Daca ei nu vor sa asculte, cel putin si cei de la EU sa stie cum se pierd banii pe proiecte care nu are nici o valoare sau ROI concret.
 • Anonim 05.08.2022 07:58 Pentru dl. Vlad Tepes: domnule, va multumim pentru adrese, chiar sunt necesare si pe aceasta cale le putem vedea si accesa toti cei interesati in binele autentic al orasului.
 • Barta 05.08.2022 17:27 Să fluidifice traficul??? Pe bune??? Există ”trafic” in Câmpina ???? De câte ori ajung in oraș nu am văzut mai mult de 20 de mașini la ore de vârf pe bulevardul Carol I.

Actualitate

1273 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

2488 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

463 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

110 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.