Ce ironie! La Câmpina, bordurile de pe Strada Uniunea Europeană arată ca-n... Afganistan. Sau ca-n Tisistan

Social (Categoria articolului)

După o iarnă care nu a fost deloc grea și după câteva zile de ploi, la Câmpina, pe Strada Uniunea Europeană, asistăm la o ironie a naturii la adresa lucrului de mântuială, făcut de mâna umană, beneficiară a unor bani publici - bordurile s-au măcinat, s-au pulverizat! Aproape că nu mai există nici măcar o singură bordură întreagă pe ambele laturi ale străzii care face legătura între Bulevardul Nicolae Bălcescu și Hotelul - Restaurant Seva, cu prelungire apoi spre bazinul didactic de înot.

Bordurile se dezintegrează văzând cu ochii, impresia generală - de nespecialiști - fiind că aceste borduri par mai degrabă făcute din nisip și doar pot conține urme de ciment. Și asta în ciuda faptului că strada este relativ nouă, carosabilul fiind unul de bună calitate. Dar poate că specialiștii din Primăria condusă de Horia Tiseanu au altă părere.
Rezolvarea acestei probleme nu pare a intra în vederile autorităților, strada neregăsindu-se pe lista recent discutată la dezbaterea privind bugetul local al municipiului Câmpina pentru acest an, nici la capitolul investiții, dar nici la reparații, acolo unde i-ar fi fost locul. O explicație ar putea fi că în zonă urmează să se construiască un nou bloc ANL, dar și o grădiniță cu fonduri europene, dar mai este mult până când aceasta vor deveni realitate. Până una-alta, aveți grijă cum mergeți pe Strada Uniunea Europeană din Câmpina! În "Tisistan" nu există borduri de calitate...

2976 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Imre 21.04.2019 13:55 Tisistan...buna asta.Ar mege si TisiStat.Se va trage de timp,Campina se va pregati de locale,curand.Si de pregatit banii de daune la cetateni.Atat Tisi,Hidro si cumetrii vor achita restante,bugetarii nu vor avea de salarii si Tisi ii va avea pe constiinta,ei nu au sa ii dea daune la Hagianu,vor baga clubul in faliment si vor face altul.Sa ne zica mr Stoican si cei bagati in clubul primariei cum habar n au si distrug totul.

Social

1821 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.

2009 vizualizari
17 iul. 2019 21:44

15 focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova. Porcii domestici din patru sate, sacrificați pentru evitarea răspândirii virusului

1 comentarii

Virusul pestei porcine s-a extins în mai multe localități din județul Prahova după depistarea, pe 10 iulie 2019, a primului focar de boală în gospodăria unui locuitor din satul Poienarii Rali din comuna Poienarii Burchii. Pe 11 iulie au fost confirmate alte cinci focare - patru la porci domestici în Poienarii Burchii și Târgșorul Vechi și unul la porc mistreț depistat la Fondul de Vânătoare aparținând AVSP Codrii Vlăsiei. Între timp au apărut noi cazuri, astfel că, din 10 iulie și până în prezent, au fost confirmate în total 15 focare de boală.

Alte stiri recente

805 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

1 comentarii

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

1240 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.