Primarul Ioan Alin Moldoveanu și noii consilieri locali câmpineni au depus jurământul și au fost învestiți în funcții

Actualitate (Categoria articolului)

La sala mică a Casei Tineretului a avut loc luni, 26 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Local și de învestire în funcție a primarului ales, Alin Moldoveanu. O ședință festivă, desfășurată în prezența reprezentantului Prefecturii Prahova - Olivian Băzăvan, a lui Horia Tiseanu - primar în exercițiu până la momentul depunerii jurământului de către primarul nou ales, a fostului primar Mihai Stănescu (din mandatul 1992-1996), a părintelui protoiereu Grigore Melnic, a mai multor invitați de la instituțiile publice din municipiu.

A fost o ședință festivă, e adevărat, dar desfășurată în condiții de pandemie, cu distanțare socială și mască de protecție, o ședință care a mers aproape ca pe roate în ciuda emoțiilor mai mult sau mai puțin vizibile ale noilor aleși locali. La început, ședința a fost condusă de reprezentantul Prefecturii, apoi, conform legii, de cel mai în vârstă consilier local - medicul Dan Nica (PNL) și de cei mai tineri consilieri (Andrei Duran - PSD și Cezar Grama - Partidul Verde). Pe rând, consilierii locali au depus jurământul, apoi a jurat credință Câmpinei și câmpinenilor și primarul Ioan Alin Moldoveanu, care la finalul ședinței le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți: "Este o zi de mare sărbătoare creștină și înainte de toate aș vrea să le urez La mulți ani! tuturor celor care poartă numele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie. De asemenea, vreau să le urez mult succes noilor consilieri locali și să-i asigur de toată deschiderea mea pentru a încerca să rezolvăm problemele cu care municipiul Câmpina se confruntă, dar în același timp și pentru dezvoltarea localității. Trăim vremuri grele din cauza acestei pandemii, dar eu sunt convins că Primăria și Consiliul Local, împreună, vor face față tuturor problemelor. Mult succes și Bunul Dumnezeu să ne ajute!"
Trebuie să precizăm faptul că au depus jurământul 13 consilieri din 19 și asta pentru că procedura de constituire a Consiliului Local a fost modificată prin Codul Administrativ adoptat în vara anului trecut. În prima ședință depun jurământul consilierii aleși în mod direct, iar într-o viitoare ședință vor depune jurământul supleanții de pe listele formațiunilor politice, adică acei candidați care devin consilieri în urma retragerii sau invalidării mandatelor unor colegi de partid sau alianță. Și tot într-o viitoare ședință vor fi constituite comisiile de specialitate ale Consiliului Local și va fi ales viceprimarul municipiului.
Au depus jurământul următorii consilieri: Liviu Briciu (POL), Liviu Dumitrache (USR), Andrei Duran (PSD), Bogdan Ene (PMP), Costel Filip (independent), Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Adina Gârbăcică (USR), Cezar Grama (Partidul Verde), Livia Lupu (PSD), Dan Nica (PNL), Felicia Olteanu (Partidul Verde), Cosmin Raț (POL), Aron Sabo (PMP). A lipsit Liviu Davidescu (ProRomânia).
Urmează să depună jurământul: Viorica Vane (USR), Florin Marcu (PNL) și Valentin Crețu (PLUS) - care intră în Consiliul Local după retragerea celor trei reprezentanți ai Alianței PNL-USR-PLUS (Rudolf Leica, Elena Albu și Cătălin Florescu); Horațiu Zăgan (PSD), care devine consilier ca urmare a retragerii lui Nicolae Moisescu; Marius Anghelescu (PMP), care devine consilier în locul lui Adrian Pițigoi, acesta optând pentru Consiliul Județean.

Citiți și: Rezultate alegeri locale. Alin Moldoveanu este noul primar al Câmpinei

14 din cei 19 consilieri câmpineni nou-aleși se află la primul lor mandat. Niciun partid nu are mai mult de trei consilieri

7120 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 28.10.2020 07:05 Succes dlui primar si noului Consiliu Municipal. Sper ca acesta chiar sa functioneze lasand de o parte apartenenta politica a fiecarui membru. In ultimii ani treceau doar proiectele (bune sau mai ales rele) impuse de majoritatea formata in jurul primarului.

Actualitate

1925 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1919 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

743 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

156 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.