Polițiștii au venit în mijlocul elevilor și preșcolarilor din Măgureni

Actualitate (Categoria articolului)

În cursul zilei de marți, 28 martie, cu ocazia programului ”Școala altfel”, polițiștii Secției de poliție rurală Florești din cadrul I.P.J. Prahova au desfășurat activități preventive la Grădinița cu Program Prelungit, din satul Cocorăștii Caplii, comuna Măgureni, și la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Măgureni.

Aceștia s-au aflat în mijlocul preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și gimnazial, cărora le-au prezentat teme precum educația rutieră, riscurile și vulnerabilitățile existente în traficul rutier, dar și elemente din profesia de polițist. Elevii și preșcolarii prezenți la activități au conștientizat, alături de polițiști, posibilele riscuri la care sunt expuși, atât în școală, cât și în afara ei, pe stradă. De asemenea, aceștia au fost informați cu privire la respectarea regulilor de circulație și la deplasarea în siguranță de acasă către școală.
Cei mici au fost învăţati să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.
Polițiștii le-au prezentat totodată laboratorul rutier, dar și autospeciala de poliție și la rândul lor, au primit zâmbete și promisiunea din partea elevilor că vor avea grijă de siguranța lor, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
O acțiune similară a avut loc tot marți și la Școala Gimnazială ”Ion Ionescu”, din Valea Călugărescă.

1806 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

665 vizualizari
26 sept. 2023 21:48

Primim de la cititori. Probleme și la intersecția Calea Doftanei cu Strada Petru Rareș

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine realizată la intersecția Străzii Petru Rareș cu Calea Doftanei.

604 vizualizari
26 sept. 2023 14:17

Percheziții și mandate de aducere într-un dosar de criminalitate economică, în care prejudiciul se ridică la 1,4 milioane lei

Marți dimineață, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Argeș, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ilfov și Prahova, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și fals în declarații. 

Alte stiri recente

7 vizualizari
27 sept. 2023 20:39

Profesorul Dumitru Dulcan va conferenția la Câmpina despre ”Puterea gândului”

Vineri, 29 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina are loc o conferință cu invitați speciali și cu un subiect de foarte mare interes - ”Puterea gândului”.

363 vizualizari
27 sept. 2023 07:03

Concurs de natație în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023

Unul dintre dezideratele Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor este de a aduce în lumina publicului tot ce are mai bun Câmpina în domeniul artei și al sportului. Au fost competiții de fotbal, de orientare sportivă, de baschet, iar duminică, 24 septembrie, a fost rândul natației.