Polițiștii au venit în mijlocul elevilor și preșcolarilor din Măgureni

Actualitate (Categoria articolului)

În cursul zilei de marți, 28 martie, cu ocazia programului ”Școala altfel”, polițiștii Secției de poliție rurală Florești din cadrul I.P.J. Prahova au desfășurat activități preventive la Grădinița cu Program Prelungit, din satul Cocorăștii Caplii, comuna Măgureni, și la Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Măgureni.

Aceștia s-au aflat în mijlocul preșcolarilor și elevilor din ciclul primar și gimnazial, cărora le-au prezentat teme precum educația rutieră, riscurile și vulnerabilitățile existente în traficul rutier, dar și elemente din profesia de polițist. Elevii și preșcolarii prezenți la activități au conștientizat, alături de polițiști, posibilele riscuri la care sunt expuși, atât în școală, cât și în afara ei, pe stradă. De asemenea, aceștia au fost informați cu privire la respectarea regulilor de circulație și la deplasarea în siguranță de acasă către școală.
Cei mici au fost învăţati să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.
Polițiștii le-au prezentat totodată laboratorul rutier, dar și autospeciala de poliție și la rândul lor, au primit zâmbete și promisiunea din partea elevilor că vor avea grijă de siguranța lor, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
O acțiune similară a avut loc tot marți și la Școala Gimnazială ”Ion Ionescu”, din Valea Călugărescă.

1717 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

7 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

956 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

1147 vizualizari
05 iun. 2023 15:20

Programul handbalistelor de la CS Câmpina la turneul final de la Suceava

Turneul final al Campionatul Național de Handbal Feminin pentru Juniori IV se desfășoară în perioada 7-11 iunie, la Suceava. La turneul final la care participă cele mai bune 16 echipe din țară se află și CS Câmpina, antrenor Daniel Vasile.

1461 vizualizari
05 iun. 2023 14:03

Fotbal în Prahova. La mijlocul săptămânii au loc semifinalele Cupei și o restanță

La mijlocul acestei săptămâni, în fotbalul prahovean sunt programate mai multe partide. Este vorba de semifinalele fazei județene a Cupei României, dar și o restanță din campionat. Iată programul complet al acestor meciuri și delegările: