Emoții printre culori. Zece pictori din Cahul expun la Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Eveniment plin de emoții la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 18.00, atunci când a avut loc vernisajul expoziției a zece pictori din Cahul (Republica Moldova), localitate înfrățită cu municipiul Câmpina.

Și au fost foarte multe emoții pentru că așa se întâmplă de fiecare dată când oaspeți de dincolo de Prut poposesc la Câmpina. Cei zece pictori care și-au expus lucrările sunt profesori ai Școlii de Arte Plastice pentru Copii din Cahul - Diana Poroșenco, Dan Donici, Angela Caranic, Natalia Ariton, Ecaterina Ciușova, Veaceslav Ciușov, Valeria Cojuhari, Olga Georgiu, Ecaterina Marinovici, ei fiind însoțiți la Câmpina de managerul instituției, Ion Ciută, și, nu în ultimul rând, de viceprimarul municipiului Cahul, Tatiana Romaniuc Mititelu.
Amfitrionul evenimentului a fost Alexandra Toma, responsabilul Casei de Cultură, alături de care s-au mai aflat primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Noemi Ionescu, Liviu Davidescu, Costel Filip, dar și Valeriu Matei, viitorul fost director al Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu”, aflat la ultima sa activitate în această calitate la Câmpina, după ce a câștigat concursul pentru postul de director al Editurii Academiei Române. Nu în ultimul rând, a vorbit numerosului public prezent Gabriel Dima, artist plastic și fost consilier local, cel care a făcut posibilă această revedere artistică între frații de pe ambele maluri ale Prutului și care a mulțumit tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment, în special primarului Alin Moldoveanu, care a sponsorizat cazarea și masa oaspeților de la Cahul.
S-au spus cuvinte frumoase, emoționante, toți cei prezenți, în număr destul de mare, bucurându-se de această seară specială. La final, oaspeții de la Cahul au oferit gazdelor daruri constând din produse tradiționale.

4446 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

243 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1679 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

1237 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

170 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.