Emoții printre culori. Zece pictori din Cahul expun la Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Eveniment plin de emoții la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 18.00, atunci când a avut loc vernisajul expoziției a zece pictori din Cahul (Republica Moldova), localitate înfrățită cu municipiul Câmpina.

Și au fost foarte multe emoții pentru că așa se întâmplă de fiecare dată când oaspeți de dincolo de Prut poposesc la Câmpina. Cei zece pictori care și-au expus lucrările sunt profesori ai Școlii de Arte Plastice pentru Copii din Cahul - Diana Poroșenco, Dan Donici, Angela Caranic, Natalia Ariton, Ecaterina Ciușova, Veaceslav Ciușov, Valeria Cojuhari, Olga Georgiu, Ecaterina Marinovici, ei fiind însoțiți la Câmpina de managerul instituției, Ion Ciută, și, nu în ultimul rând, de viceprimarul municipiului Cahul, Tatiana Romaniuc Mititelu.
Amfitrionul evenimentului a fost Alexandra Toma, responsabilul Casei de Cultură, alături de care s-au mai aflat primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache, consilierii locali Noemi Ionescu, Liviu Davidescu, Costel Filip, dar și Valeriu Matei, viitorul fost director al Muzeului Memorial ”B.P. Hasdeu”, aflat la ultima sa activitate în această calitate la Câmpina, după ce a câștigat concursul pentru postul de director al Editurii Academiei Române. Nu în ultimul rând, a vorbit numerosului public prezent Gabriel Dima, artist plastic și fost consilier local, cel care a făcut posibilă această revedere artistică între frații de pe ambele maluri ale Prutului și care a mulțumit tuturor celor care au contribuit la reușita acestui eveniment, în special primarului Alin Moldoveanu, care a sponsorizat cazarea și masa oaspeților de la Cahul.
S-au spus cuvinte frumoase, emoționante, toți cei prezenți, în număr destul de mare, bucurându-se de această seară specială. La final, oaspeții de la Cahul au oferit gazdelor daruri constând din produse tradiționale.

3246 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3351 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

2039 vizualizari
08 mar. 2023 21:54

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii

1 comentarii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.

Alte stiri recente

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.