Înființarea CS Câmpina pare să se fi produs într-un moment nefast, clubul municipalității câmpinene fiind parcă blestemat să aibă mereu necazuri, pe care - culmea - și le creează singur, chiar prin conducerea sa!
Imediat după înființare, CS Câmpina a intrat în primul scandal după ce președintele de atunci și de acum al CS Câmpina, Adrian Stoican, a semnat de unul singur un contract cu clubul condus de Mircea Hagianu. Nu mai insistăm, pentru că se știe câte neplăceri a adus CSC-ului și Câmpinei acel contract, inclusiv pierderi financiare la bugetul local și imposibilitatea CSC-ului de a avea echipe înscrise în campionat. Mai mult, în urma acelui scandal s-a decis înființarea unui comitet director care să supervizeze activitatea clubului și a președintelui.
Ce s-a întâmplat acum? Pare un scenariu sinistru pus în practică de un regizor prost, pentru că totul se repetă, de parcă Stoican nu a înțeles nimic din ceea ce s-a înâmplat în urmă cu numai câțiva ani. Oficial, clubul lui Hagianu, care are altă titulatură în acte decât precedentul său club implicat în primul scandal cu CSC, a anunțat pe pagina sa de Facebook o ”împăcare isorică” - un contract de asociere între CSC și HM. Am solicitat președintelui CS Câmpina, Adrian Stoican, contractul de asociere cu HM și decizia Comitetului Director prin care să fie aprobat acest contract. Pur și simplu, Stoican a refuzat și nu mai răspude la niciun mesaj. O atitudine despre care ne putem gândi că ascunde... orice.
Înainte de orice altceva, prin intermediul acestui articol, noi dorim să adresăm o serie de întrebări publice președintelui CS Câmpina, în speranța că acesta va răspunde sau că măcar vreunul dintre consilierii locali îl va putea întreba mai oficial pentru a lămuri lucrurile.
Având în vedere că prin această asociere, unii dintre juniorii HM-ului sunt împrumutați la echipa de seniori a CSC-ului, care este raționamentul sportiv pentru care CSC și HM să încheie un contract de asociere, în condițiile în care CSC are propriile sale echipe de juniori?
Care este raționamentul managerial pentru care tu președinte de club să închei un contract (de orice fel) cu unul care te-a târât prin tribunale?
Comitetul Director al CSC a fost consultat online în privința acestei asocieri, fără a avea în față un document, un draft al contractului. Nu ați înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat în precedenta colaborare cu HM, care v-a adus în fața instanței?
De ce nu a fost informat Consiliul Local despre intenția acestei asocieri?
De ce a acceptat să se fotografieze cu cei de la HM fără sau înainte de a anunța public însuși CSC acest contract de asociere, în condițiile în care în urmă cu numai câțiva ani aceiași oameni cu care acum se fotografiază îl bălăcăreau și-l târau prin tribunale?
Cum consideră că se simt părinții copiilor de la echipele CSC când văd că sunt preferați copii de la un alt club, care nu mai departe de returul precedentei ediții de campionat, în meciul direct de juniori, scandarea lor de bază era ”M... CSC!”?
Ce câștigă din punct de vedere sportiv CSC din acest contract de asociere?
Având în vedere experiențele anterioare din relația CSC și HM, noi credem că o componentă nescrisă a acestui contract este și o înțelegere tacită privind folosirea, de exepmplu, a terenului sintetic mai mult decât este plătit de HM. A discutat președintele CSC cu cineva această posibilitate. De asemenea, îi solicităm președintelui CSC să facă publică o situație a încasărilor din închirierea terenurilor de către HM de la începutul anului și până în prezent.
Cine i-a permis președintelui CS Câmpina încheierea acestui contract? S-a consultat cu cineva înainte de a-l semna? Cu cine?
Indiferent de eventualele, dar puțin probabilele răspunsuri din partea președintelui CS Câmpina, așteptăm o reacție și din partea Consiliului Local Câmpina! Sunt multe alte lucruri de discutat despre CSC, o entitate căreia i se permit din ce în ce mai multe...
Continuăm periplul pe la echipele din Câmpina și împrejurimi pentru a vedea ultimele detalii înaintea noului sezon competițional,
Liga A Prahova va începe un nou sezon pe 23 august, într-un campionat în care vor fi numai 16 echipe, față de 18 până acum. De-a lungul mai multor episoade vă vom prezenta ce fac echipele din zona Câmpina și cum pregătesc ele noul sezon.
La Moreni a avut loc în week-end etapa a VI-a a Campionatului Național de Motocros, competiție la startul căreia s-au aflat și mai mulți sportivi de la clubul câmpinean Lido.
În ultimele zile, Andreea Lungu a făcut parte din echipa națională a României care a fost prezentă în Slovenia, la Maribor, pentru Campionatul European pe Echipe, Liga a doua.