Peste 100 de apicultori din întreaga țară, producători individuali sau firme de profil, au venit la Câmpina pentru a-și prezenta și vinde produsele la cea de-a XIII-a ediție a Târgului Mierii. O manifestare tradițională, organizată de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Câmpina. Târgul Mierii a început astăzi, la Casa Tineretului și va fi deschis până duminică, 18 februarie.
Lume multă la Târgul Mierii încă din prima zi a manifestării. Și produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei intersați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute - de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute - miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere de mană (brad), miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau "puterea ursului" (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc.
Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Standurile apicultorilor sunt amplasate pe platoul din fața Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și în parcarea din spatele instituției. 2018 este al treilea an consecutiv când la eveniment participă și o delegație de apicultori de la Cimișlia (Republica Moldova), localitate înfrățită cu municipiul Câmpina. Iar în premieră, au venit la această ediție a Târgului Mierii reprezentanți ai diverselor asociații apicole din Bulgaria, Ucraina și Serbia.
Citiți și Declarații “mieroase" ale oficialităților la deschiderea "Târgului Mierii"
În fiecare an, Balul Bobocilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina este așteptat cu emoție de către participanți și interes maxim de către public.
Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", sub bagheta dirijoarei Anna Ungureanu, va susține la Câmpina, pe 1 aprilie 2025, un concert emoționant intitulat "Săptămâna patimilor".
Ajuns deja la ediția a V-a, Festivalul de folk ”Om bun”, de la Breaza, fondat de regretatul artist Victor Socaciu, va avea loc perioada 26-28 martie 2025.
Prima ediție din luna martie a Seratelor Culturale ELSTAR a prilejuit o dublă lansare - a volumului ”Iubita lui Duchamp - postvernisaj”, de Camelia Iuliana Radu, și a revistei ”Caietele NORR”.