Lecție deschisă despre succes, cu Cristina Petcu, fostă elevă a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Social (Categoria articolului)

La Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a avut loc joi, 2 iunie 2022, un eveniment de excepție - un fost elev al acestei instituții, care a absolvit în urmă cu doar zece ani CNNG-ul a venit să-și prezintă povestea de succes. Numele ei este Cristina Petcu, a avut-o ca dirigintă pe prof. Simona Pavel, iar acum, la zece ani de la absolvire, lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite.

Cu emoții firești, mărturisind că a revenit pentru prima dată în liceul pe care l-a absolvit acum zece ani, Cristina Petcu le-a vorbit aproape două ore elevilor din clasele a X-a. Și-a prezentat pe larg studiile realizate, inclusiv la Barcelona și New York, voluntariatul efectuat, dar și locurile de muncă - de la unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare din Washington și până la actualul său job, în cadrul Misiunii de Pace sub egida ONU în Mali.
Cristina a povestit inclusiv șansa pe care a avut-o de a se întâlni în mod oficial cu foști șefi de stat americani, cu oameni din Departamentului de Stat, echivalentul Ministerului de Externe din țara noastră, fără să mai adăugăm de întâlnirile cu secretarul general ONU și alți înalți oficiali ai organizației mondiale cu cea mai mare reprezentativitate la nivel guvernamental, existând 193 de state membre.
Dincolo de datele oficiale, dar și de experiențele trăite în Guatemala, în cadrul unei alte misiuni ONU, sau de experiența la Masterul de la Universitatea din New York, am mai remarcat emoția Cristinei Petcu de a fi prezentă în liceul pe care l-a absolvit, dar și emoția unora dintre dascălii ei, care au fost prezenți la această adevărată lecție de succes dată de o tânără câmpineancă.
Și, cine știe, poate peste 10-12 ani, unii dintre cei care s-au aflat în bănci acum, vor reveni la ”Grigorescu” pentru a-și prezenta, la rândul lor, povestea de succes.
Cristina Petcu a fost invitata noastră la un dialog mai amplu în care veți putea afla detalii interesante din evoluția ei profesională, interviu pe care îl vom publica în zilele următoare.

4415 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

874 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1663 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.