CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Lecție deschisă despre succes, cu Cristina Petcu, fostă elevă a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

- Social -

Lecție deschisă despre succes, cu Cristina Petcu, fostă elevă a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

La Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a avut loc joi, 2 iunie 2022, un eveniment de excepție - un fost elev al acestei instituții, care a absolvit în urmă cu doar zece ani CNNG-ul a venit să-și prezintă povestea de succes. Numele ei este Cristina Petcu, a avut-o ca dirigintă pe prof. Simona Pavel, iar acum, la zece ani de la absolvire, lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite.

Cu emoții firești, mărturisind că a revenit pentru prima dată în liceul pe care l-a absolvit acum zece ani, Cristina Petcu le-a vorbit aproape două ore elevilor din clasele a X-a. Și-a prezentat pe larg studiile realizate, inclusiv la Barcelona și New York, voluntariatul efectuat, dar și locurile de muncă - de la unul dintre cele mai prestigioase institute de cercetare din Washington și până la actualul său job, în cadrul Misiunii de Pace sub egida ONU în Mali.
Cristina a povestit inclusiv șansa pe care a avut-o de a se întâlni în mod oficial cu foști șefi de stat americani, cu oameni din Departamentului de Stat, echivalentul Ministerului de Externe din țara noastră, fără să mai adăugăm de întâlnirile cu secretarul general ONU și alți înalți oficiali ai organizației mondiale cu cea mai mare reprezentativitate la nivel guvernamental, existând 193 de state membre.
Dincolo de datele oficiale, dar și de experiențele trăite în Guatemala, în cadrul unei alte misiuni ONU, sau de experiența la Masterul de la Universitatea din New York, am mai remarcat emoția Cristinei Petcu de a fi prezentă în liceul pe care l-a absolvit, dar și emoția unora dintre dascălii ei, care au fost prezenți la această adevărată lecție de succes dată de o tânără câmpineancă.
Și, cine știe, poate peste 10-12 ani, unii dintre cei care s-au aflat în bănci acum, vor reveni la ”Grigorescu” pentru a-și prezenta, la rândul lor, povestea de succes.
Cristina Petcu a fost invitata noastră la un dialog mai amplu în care veți putea afla detalii interesante din evoluția ei profesională, interviu pe care îl vom publica în zilele următoare.


03 Jun 2022 09:36 4531 vizualizari


Comentarii


23 vizualizari 25 Jul 2024 18:42 Din Kenya la... Câmpina. Părintele misionar Aurelian Herciu a celebrat Liturghia la Biserica Catolică Sf. Anton de Padova

Din Kenya la... Câmpina. Părintele misionar Aurelian Herciu a celebrat Liturghia la Biserica Catolică Sf. Anton de Padova

Părintele misionar Aurelian Herciu a celebrat Liturghia la Biserica Catolică Sf. Anton de Padova, în cadrul slujbei de duminică, 21 iulie. 

citeste mai mult
96 vizualizari 25 Jul 2024 17:27 ”Scuzele nu schimbă realitatea!”, campanie a Poliției pentru combaterea violenței în familie

”Scuzele nu schimbă realitatea!”, campanie a Poliției pentru combaterea violenței în familie

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au inițiat campania ”Scuzele nu schimbă realitatea!”, dedicată combaterii violenței în familie și protejării victimelor acestui grav fenomen.

citeste mai mult
346 vizualizari 22 Jul 2024 21:41 Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Luni, 9 septembrie 2024, vor începe cursurile noului an școlar, a anunțat Ministerul Educației. Noul an școlar va avea cinci module, iar calendarul integral arată astfel:

citeste mai mult
681 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV