Guvernul confirmă: toate produsele Hexi Pharma analizate până acum sunt neconforme și vor fi retrase din spitale

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Sănătății a prezentat ieri rezultatele obținute în urma analizării, de către ICECHIM, a 14 produse biocide de la Hexi Pharma, firma care a livrat dezinfectanți diluați la peste 300 de spitale din țară. Concluzia: 14 produse verificate, toate 14 neconforme. Produsele analizate erau diluate, în unele cazuri existând diferența mari de concentrații ale substanțelor.

"De exemplu, la clorura de amoniu, 15% era valoarea declarată și 5,18% valoarea măsurată de către specialiștii de la ICECHIM. De asemenea, mai sunt diferențe la un produs de iod, valoarea declarată fiind de 10%, iar cea determinată - de 7,41%. La glutaraldehidă avem 12% valoare declarată și 1,23 % valoare măsurată", a anunțat ieri secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu. Ministerul Sănătății a decis retragerea tuturor produselor neconforme. La ICECHIM mai există în prezent, pentru analiză, probe de la alte 20 de produse ale Hexi Pharma, iar rezultatele vor fi făcute publice în perioada următoare.

Compania Hexi Pharma a anunțat că fabrica și firma și-au încetat activitatea, scandalul creat în urma descoperirii dezinfectanților diluați determinându-i pe mulți dintre clienții firmei să rezilieze contrcatele. Procurorii de la Parchetul General au început urmărirea penală in rem, adică investigarea unor fapte, nu împotriva unor persoane, sub acuzațiile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse. În Prahova, contract cu Hexi Pharma are Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Citiți și: Spitalele câmpinene nu lucrează cu firma care a livrat în toată țara dezinfectanți diluați

3098 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2452 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

657 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.