Guvernul confirmă: toate produsele Hexi Pharma analizate până acum sunt neconforme și vor fi retrase din spitale

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Sănătății a prezentat ieri rezultatele obținute în urma analizării, de către ICECHIM, a 14 produse biocide de la Hexi Pharma, firma care a livrat dezinfectanți diluați la peste 300 de spitale din țară. Concluzia: 14 produse verificate, toate 14 neconforme. Produsele analizate erau diluate, în unele cazuri existând diferența mari de concentrații ale substanțelor.

"De exemplu, la clorura de amoniu, 15% era valoarea declarată și 5,18% valoarea măsurată de către specialiștii de la ICECHIM. De asemenea, mai sunt diferențe la un produs de iod, valoarea declarată fiind de 10%, iar cea determinată - de 7,41%. La glutaraldehidă avem 12% valoare declarată și 1,23 % valoare măsurată", a anunțat ieri secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu. Ministerul Sănătății a decis retragerea tuturor produselor neconforme. La ICECHIM mai există în prezent, pentru analiză, probe de la alte 20 de produse ale Hexi Pharma, iar rezultatele vor fi făcute publice în perioada următoare.

Compania Hexi Pharma a anunțat că fabrica și firma și-au încetat activitatea, scandalul creat în urma descoperirii dezinfectanților diluați determinându-i pe mulți dintre clienții firmei să rezilieze contrcatele. Procurorii de la Parchetul General au început urmărirea penală in rem, adică investigarea unor fapte, nu împotriva unor persoane, sub acuzațiile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse. În Prahova, contract cu Hexi Pharma are Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Citiți și: Spitalele câmpinene nu lucrează cu firma care a livrat în toată țara dezinfectanți diluați

2673 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

5098 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3007 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

408 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

689 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.