Terenul de fotbal al societății Electrica, cunoscut sub denumirea "stadionul IREP", este situat în apropiere de DN1, lângă Căminul Energetic din Câmpina. Noi am scris de mai multe ori despre acest teren pe care, cu mulți ani în urmă, aveau loc aprige dispute fotbalistice. Din păcate, din 1990 încoace, terenul, cabinele și toate celelalte dotări au rămas în paragină. Păreau a fi ale numănui. Un loc năpădit de buruieni și gunoaie, care cu greu mai poate fi numit teren de fotbal.
Și totuși, acest teren are un proprietar. Se numește Electrica Serv și este filiala de întreținere și servicii energetice a societății Electrica SA. Electrica Serv încearcă de mai multă vreme să vândă terenul de sport, dar fără succes. Luna aceasta, încearcă din nou, postând anunțuri în diferite publicații de profil, dar și pe Olx. Terenul are 9.062 mp, este împrejmuit cu un gard de plasă, iar vestiarele (complet degradate) ocupă 110 mp. "Terenul este ideal pentru activități sportive în aer liber, zona fiind cunoscută pentru aerul puternic ionizat", se precizează în anunțul proprietarului. Prețul cerut - 210.000 euro, negociabil, adică peste un milion de lei, la care se adaugă TVA pentru persoanele fizice. Potențialii cumpărători ar trebui să știe că, în conformitate cu legislația în vigoare, nu au voie să schimbe destinația terenului, ci să-l mențină ca teren de sport. Este destul de greu de crezut că acest teren va fi vândut, având în vedere starea de degradare în care a ajuns, obligativitatea menținerii destinației, precum și prețul ridicat. Cât despre "aerul puternic ionizat", cine trece prin zonă simte mai degrabă "parfumul" canalizării deversate aici...
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.