Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, explică de ce s-a ajuns la dizolvarea conducerii organizației de la Câmpina

Politică (Categoria articolului)

Vestea dizolvării biroului de conducere al PSD Câmpina a generat numeroase discuții, comentarii și scenarii, pe plan local. Decizia luată de conducerea județeană a partidului a surprins multă lume, pentru că vine la scurt timp după alegerile locale din 5 iunie, scrutin la care PSD Câmpina a obținut cele mai bune rezultate din ultimii aproape 20 de ani. Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, ne-a precizat astăzi motivele pentru care s-a luat o astfel de decizie extremă.

'Vicepreședintele organizației județene, care are în responsabilitate și Colegiul 2 din care face parte Câmpina, doamna Mihaela Voicilă, a venit cu propunerea de a se lua această măsură de dizolvare a birourilor locale pentru trei organizații PSD din acest colegiu: Câmpina, Poiana Câmpina și Valea Doftanei. Propunerea a fost acceptată în unanimitate, doamna Voicilă fiind desemnată președinte interimar al Organizației Câmpina, până undeva la jumătatea lunii august, cel mai târziu, atunci când va trebui să aibă loc conferința de alegeri. Principalele argumente în favoarea acestei decizii au fost rezultatele organizației din ultimii 4-8 ani, nemulțumirea unor vicepreședinți ai organizației privind desfășurarea acțiunilor de partid și, mai ales, faptul că nu a fost sprijinit candidatul la funcția de primar de către întreaga organizație', ne-a declarat Bogdan Toader.

Sigur, este doar începutul unei lupte puternice în PSD Câmpina, care va trebui tranșată rapid în vederea alegerilor parlamentare din toamnă. Cu siguranță, este un subiect care se va menține cel puțin câteva săptămâni în prim-planul vieții politice câmpinene. Pentru că, din informațiile noastre, măsurile extreme nu se vor opri aici. La nivelul conducerii județene a PSD sunt persoane care ar dori să scape de Ion Dragomir nu doar din fruntea PSD Câmpina, ci și din Consiliul Local. Cum invalidarea unui consilier ales de cetățeni este un demers foarte complicat și greu de pus în practică, se pare că se ia în calcul ca lui Dragomir să-i fie retras sprijinul politic de către partid după ședința de constituire a Consiliului Local Câmpina. Un consilier care rămâne fără sprijinul partidului pe lista căruia a candidat poate fi înlocuit cu următorul de pe listă. Dacă va fi așa, rămâne de văzut și ce i se va imputa lui Ion Dragomir, de către propriul partid, la retragerea sprijinului politic. Într-o situație similară se află și Anda Frâncu, aleasă consilier local din partea PSD, dar pe care unii membri ai conducerii județene și chiar câteva persoane din organizația locală ar dori-o exclusă din CL. Motivul este aberant - Andei Frâncu i se reproșează că mesajele scrise de soțul său pe Facebook dăunează partidului.

8421 vizualizari
9

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grigore 17.06.2016 19:33 Schimbarea lui Dragomir, este numai dorinta lui Mircea Cosma si ar fi interesant sa aflam de ce.Cu ce a ajutat acesta Campina in toata perioada cat a fost presedintele Consiliului Judetean? Cu absolut nimic, pentru ca aveam un primar dintr- un alt partid politic. Ne-a lasat orasul la urma in ceea ce privesc lucrarile de canalizare si nimeni nu beneficiaza de o retea functionala,dupa tot deranjul pe care l-am simtit cu totii si il simtim in continuare si nu stim pana cand. Ne-a fortat sa intram in HidroPrahova si vedem cat platim apa-canalul si in scurt timp o sa suferim si dupa salubritate la fel. De ce a trimis miile de pubele la Campina si nu beneficiaza nici un cetatean de acestea? Sunt multe de intrebat,dar de primit raspunsuri fara sa vedem fapte, suntem obisnuiti.
  • Mihaela 17.06.2016 23:21 Cum se poate asa ceva?! Cum adica sa vrei sa retragi un consilier pentru ca sotul ei scrie ceva pe facebook?! Doamne, in ce lume traim?! Daca nimeni nu va lua atitudine, maine va fi dat cineva afara din partid ca are o ruda care a trecut pe rosu, altul ca a fugit cineva in strainatate. A, nu, asta se intampla la PCR! Dar noi despre ce partid vorbim aici ca are astfel de practici?! Repet, mi se pare incredibil!!!
  • Laur 17.06.2016 23:25 Domnule Toader, sa va fie rusine! Stiam ca sunteti marioneta, dar credeam ca sunteti doar a clanului Cosma, nu si a unei doamne care face merdenele! Asa rau ati ajuns?! RUSINE!!!
  • Mihai 17.06.2016 23:27 Rusine! PSD si asa era un partid total nefrecventabil! Daca il dati pe mana militienilor comunisti si a unei cucoane cu mari probleme, atunci puteti sa inchideti sedul, ca nu mai vine nici ... la voi!
  • anti-psd 18.06.2016 06:21 Avem în față 2 categorii de PSD-ei. Dragomir este reprezentantul categoriei cu rădăcini adânci în comunism, cu școală de partid, cu experiență dar care își protejează partidul și tot ce reprezintă el. Toader reprezintă noul PSD-ist, oportunist, dar sforărit de alții gen Cozma (Dragomir), care pe lângă obiectivele trasate de alții își vede doar propriul interes, fără scrupule, fără motive întemeiate. Este o ciocnire care va lăsa urme destul de adânci.
  • Andrei Toma 18.06.2016 09:10 Domnule Toader, nu sacrificati organizatia de la Campina pentru interesele unei persoane care vrea neaparat sa ajunga deputat! Chiar nu va dati seama pe mana cui lasati Campina, nu vede nimeni realitatea? Pacat.
  • Lavinia 18.06.2016 09:42 Nu pot sa cred asa ceva, nu se poate asa ceva! In loc sa mergeti inainte va intoarceti la FSN? Atunci v*o faceti cu mana voastra, sper sa nu aveti pretentia la rezultate. In naivitatea mea am crezut ca odata cu venirea unui presedinte tanar la organizatia judeteana, lucrurile vor evolua, va fi democratie curata si in acest partid dar constat ca e democratie facuta cu barda.
  • Nicolae 18.06.2016 09:45 Asa ceva nici pe vremea cea mai odioasa a PCR nu se intampla! Consider ca intreg partidul are o vina, pentru ca toti ar trebui sa se coalizeze si sa se opuna deciziei judetului. Atunci, Toader si Voicila nu ar avea ce face, pentru ca nu poti sa renunti la 100 de oameni, doar pentru ambitia unuia singur.
  • Ella 19.06.2016 15:04 Cea mai eficienta distrugere este din interior.incaiera-i drace....

Politică

1734 vizualizari
21 feb. 2023 10:37

PMP Câmpina nu este de acord cu donarea, către Parohia "Nașterea Maicii Domnului", a unui teren de pe Strada Buciumului

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 22 februarie 2023, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect privind darea în folosință gratuită a unui teren de pe Strada Buciumului către Parohia Nașterea Maicii Domnului din Cartierul Voila. Este vorba de un teren de 2.290 mp, învecinat cu Casa Parohială. Legat de acest proiect, președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, ne-a transmis un punct de vedere pe care îl redăm integral.

1831 vizualizari
16 feb. 2023 21:20

Horațiu Zăgan, despre acuzele aduse de Florin Marcu: ”Nu au nicio legătură cu realitatea”

La finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc miercuri, 15 februarie, consilierul Florin Marcu l-a acuzat pe Horațiu Zăgan că este într-un conflict de interese și l-a amenințat cu... ANI.

Alte stiri recente

661 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1298 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.