3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Social (Categoria articolului)

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).

Vă reamintim că primele etape ale campaniei CÂMPINA CURATĂ au avut loc pe 24 aprilie, pe 15 mai (acțiuni de ecologizare) și pe 5 iunie când, din cauza vremii nefavorabile, acțiunea de curățenie a fost înlocuită cu o sesiune non-formală de informare la Casa de Cultură “Geo Bogza”. După aceste trei acțiuni, asociațiile inițiatoare ale proiectului au organizat sesiuni de informare pe tema curățeniei și colectării selective în unitățile de învățământ, astfel de întâlniri având loc până acum la Școala Gimnazială “B.P.Hasdeu”, Școala Centrală, Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” și Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” - locația de pe Strada Frații Golești. “Vom continua și pe perioada verii cu acțiuni recreative și evenimente special dedicate copiilor. Acestea vor cuprinde jocuri, concursuri și alte activități menite să completeze educația ecologică primită în școală. Pentru acțiunile care implică cheltuieli semnificative, cel mai probabil vom avea sponsorizări, iar pentru cele unde investiția nu va fi de natură financiară și unde energia depusă este în exclusivitate a noastră, vom lucra ca și până acum. În acest proiect, noi nu avem un buget alocat în prealabil, așadar nici onorarii pentru cei care desfășurăm sesiuni de informare. O facem cu drag și cu încredere că această cauză este, până la urmă, înțeleasă de toți locuitorii orașului”, ne-au precizat reprezentanții principalelor ONG-uri care au inițiat proiectul #9nePasa. Împreună pentru CÂMPINA CURATĂ.

Peste 500 de voluntari au participat de fiecare dată la acțiunile de ecologizare desfășurate până acum, alături de ONG-uri și elevi de la instituțiile de învățământ din Câmpina aflându-se reprezentanții administrației locale, angajații din Primărie și instituții subordonate, chiar și câțiva consilieri locali, precum și reprezentanți ai unor agenți economici. Este adevărat, curățenia unui oraș este o obligație legală a autorităților și a firmei de salubritate, dar în același timp este și o obligație morală a tuturor locuitorilor săi.
Pe lângă resursele umane, pe lângă timpul alocat, în acest proiect CÂMPINA CURATĂ s-au investit resurse financiare provenite exclusiv din sponsorizări. Materialele necesare la acțiunile de ecologizare (saci, mănuși, dezinfectant, apă) au fost puse la dispoziția voluntarilor de firma de salubritate Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, care au dat tonul, apoi mai mulți sponsori privați au înțeles aceaste necesități și au suplimentat materialele, așa cum au contribuit și la servicii de grafică, realizarea bannerelor și afișelor campaniei și alte materiale de promovare. Este vorba despre 5toGo Câmpina, City PrintShop, Elstar Grup, Inbox Solution, Lemet SRL, ShapeUp Studio, Concept AirNature, Pastă Cusine, Insta Cafe. Clipurile video de promovare pe rețelele de socializare sunt realizate chiar de inițiatorii campaniei CÂMPINA CURATĂ. Prin urmare, această campanie nu implică bani publici, un lucru extraordinar, cum mai rar s-a întâmplat în Câmpina până acum.

4206 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

4121 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3187 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

13 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1434 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: