3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Social (Categoria articolului)

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).

Vă reamintim că primele etape ale campaniei CÂMPINA CURATĂ au avut loc pe 24 aprilie, pe 15 mai (acțiuni de ecologizare) și pe 5 iunie când, din cauza vremii nefavorabile, acțiunea de curățenie a fost înlocuită cu o sesiune non-formală de informare la Casa de Cultură “Geo Bogza”. După aceste trei acțiuni, asociațiile inițiatoare ale proiectului au organizat sesiuni de informare pe tema curățeniei și colectării selective în unitățile de învățământ, astfel de întâlniri având loc până acum la Școala Gimnazială “B.P.Hasdeu”, Școala Centrală, Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” și Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” - locația de pe Strada Frații Golești. “Vom continua și pe perioada verii cu acțiuni recreative și evenimente special dedicate copiilor. Acestea vor cuprinde jocuri, concursuri și alte activități menite să completeze educația ecologică primită în școală. Pentru acțiunile care implică cheltuieli semnificative, cel mai probabil vom avea sponsorizări, iar pentru cele unde investiția nu va fi de natură financiară și unde energia depusă este în exclusivitate a noastră, vom lucra ca și până acum. În acest proiect, noi nu avem un buget alocat în prealabil, așadar nici onorarii pentru cei care desfășurăm sesiuni de informare. O facem cu drag și cu încredere că această cauză este, până la urmă, înțeleasă de toți locuitorii orașului”, ne-au precizat reprezentanții principalelor ONG-uri care au inițiat proiectul #9nePasa. Împreună pentru CÂMPINA CURATĂ.

Peste 500 de voluntari au participat de fiecare dată la acțiunile de ecologizare desfășurate până acum, alături de ONG-uri și elevi de la instituțiile de învățământ din Câmpina aflându-se reprezentanții administrației locale, angajații din Primărie și instituții subordonate, chiar și câțiva consilieri locali, precum și reprezentanți ai unor agenți economici. Este adevărat, curățenia unui oraș este o obligație legală a autorităților și a firmei de salubritate, dar în același timp este și o obligație morală a tuturor locuitorilor săi.
Pe lângă resursele umane, pe lângă timpul alocat, în acest proiect CÂMPINA CURATĂ s-au investit resurse financiare provenite exclusiv din sponsorizări. Materialele necesare la acțiunile de ecologizare (saci, mănuși, dezinfectant, apă) au fost puse la dispoziția voluntarilor de firma de salubritate Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, care au dat tonul, apoi mai mulți sponsori privați au înțeles aceaste necesități și au suplimentat materialele, așa cum au contribuit și la servicii de grafică, realizarea bannerelor și afișelor campaniei și alte materiale de promovare. Este vorba despre 5toGo Câmpina, City PrintShop, Elstar Grup, Inbox Solution, Lemet SRL, ShapeUp Studio, Concept AirNature, Pastă Cusine, Insta Cafe. Clipurile video de promovare pe rețelele de socializare sunt realizate chiar de inițiatorii campaniei CÂMPINA CURATĂ. Prin urmare, această campanie nu implică bani publici, un lucru extraordinar, cum mai rar s-a întâmplat în Câmpina până acum.

4739 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2552 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie 2022, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina.

3119 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” din Câmpina. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

485 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

1659 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.