Oaspeți dragi din Cimișlia (Republica Moldova) la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Zilele trecute, în cadrul relațiilor de colaborare dintre municipiul Câmpina și orașul Cimișlia, din Republica Moldova, o delegație de dincolo de Prut, de la Grădinița "Făt Frumos", s-a aflat în vizită la Câmpina. Delegația din Cimișlia, condusă de directorul grădiniței menționate - Liliana Nicuță și formată din mai multe cadre didactice, a vizitat mai multe grădinițe din Câmpina, dar și expoziția cu schițele lui Nicolae Grigorescu, amenajate în incinta Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii. La Grădinița "Iulia Hasdeu", oaspeții din Cimișlia a fost întâmpinați de viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, iar câțiva copii au pregătit un frumos moment artistic. (video)

Educatoarele de la Cimișlia au venit însoțite de Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. Au vizitat Grădinița "Iulia Hasdeu" și apoi au discutat, cu colegele lor de la Câmpina, aspecte concrete ale colaborării viitoare, parafându-se inclusiv o colaborare în cadrul proiectului educațional intitulat "Suntem cu toții copiii României". 
Liliana Nicuță, directorul Grădiniței "Făt Frumos" din Cimișlia: "Vreau să vă mulțumesc pentru primirea călduroasă, pentru faptul că ne-ați făcut să ne simțim ca acasă. Am vizitat trei grădinițe din orașul dvs. și am fost încântați. Vreau să vă doresc să aveți numai bucurii de la cei dragi. Personal, îmi doresc ca acest parteneriat să dăinuiască peste ani, astfel încât și generațiile viitoare să se bucure de el până când vom putea trece liberi, încoace și încolo, fără nici un hotar între noi". (video)
Mihaela Predea, directorul Grădiniței "Iulia Hasdeu" Câmpina: "Am realizat un proiect educațional intercultural în colaborare cu frații noștri de la grădinița din Cimișlia. Semnarea acestui parteneriat are loc cu o zi înaintea Zilei Internaționale a Copilului, o sărbătoare importantă pentru copii, dar și pentru noi, cei care lucrăm cu copiii. Am avut ocazia să vizităm grădinița dvs. de la Cimișlia și ne-am bucurat să vedem dansurile și cântecele copiilor din Basarabia. De-a lungul acestui an școlar și noi am desfășurat o serie întreagă de acțiuni totul culminând cu prima ediție a concursului Meseria de părinte se învață în fiecare zi, unde am avut peste 300 de lucrări de la copii din 20 de județe". (video)

5106 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2771 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1737 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

90 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

136 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.