CONTACT

Amenzi mai mari și muncă în folosul comunității pentru cei care tulbură în mod repetat liniștea publică

- Social -

Amenzi mai mari și muncă în folosul comunității pentru cei care tulbură în mod repetat liniștea publică

Legea 192/2019, intrată în vigoare la 26 ianuarie 2020, cea prin care li se acordă puteri sporite polițiștilor atunci când sunt în misiune, prevede și mărirea amenzilor aplicate celor care tulbură în mod repetat liniștea publică. Iar în cazul în care cei amendați nu se învață minte, legea prevede introducerea ca sancțiune a "prestării de muncă în folosul comunității".

Persoanele care vor tulbura în mod repetat liniștea publică și își vor deranja vecinii cu zgomote puternice în orele de liniște și cu muzică la volum mare vor fi amendate sau li se va impune să presteze ore de muncă în folosul comunității. Amenzile sunt cuprinse între 2.000 și 3.000 lei, iar ca alternativă se introduce efectuarea a 70-120 ore de muncă în folosul comunității. Cu amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei sau cu ore de muncă în folosul comunității (între 100 și 150) vor fi pedepsiți și cei care vor organiza petreceri private și care vor folosi aparatură muzicală ce tulbură liniștea locuitorilor (fie că petrecerile au loc în corturi, în spații neacoperite sau în alte amenajări din apropierea locuințelor sau a imobilelor cu caracter social din orașe).
Legea 192, 
care modifică și completează o serie de acte normative privind siguranța și ordinea publică, a fost aprobată anul trecut în Parlamentul României, în octombrie 2019 a fost publicată în Monitorul Oficial, iar la 26 ianuarie 2020 a intrat în vigoare. 
Deși amenda va fi în continuare instrumentul principal de restabilire a ordinii publice, inițiatorii acestui act normativ consideră că "este necesar să existe un mecanism care să descurajeze repetarea unor astfel de fapte antisociale" și de aceea s-a stabilit ca în cazul deranjării repetate a liniștii publice să poată fi aplicată și sancțiunea de muncă în folosul comunității.
(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)


27 Jan 2020 23:56 3369 vizualizari


Comentarii






1970 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1754 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4566 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1735 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV