CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Agenții economici câmpineni, care au spații închiriate de la administrația locală, vor fi scutiți total sau parțial de la plata chiriei

- Social -

Agenții economici câmpineni, care au spații închiriate de la administrația locală, vor fi scutiți total sau parțial de la plata chiriei

Pe ordinea de zi a ședinței de joi, 30 aprilie 2020, a Consiliul Local Câmpina se află și un proiect de hotărâre care prevede o serie de măsuri privind reducerea sau exonerarea de la plata chiriilor pentru terenurile sau spațiile care aparțin administrației locale. Este vorba, practic, despre o facilitate acordată firmelor afectate de măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. După cum se știe, pe perioada stării de urgență, unor agenți economici le-a fost suspendată activitatea, iar în cazul altora, activitatea a fost redusă.

Potrivit proiectului de hotărâre, începând cu data de 1 aprilie 2020 și până la încetarea stării de urgență, se va reduce cu 50% cuantumul chiriilor datorate bugetului local de căre operatorii economici care dețin certificat de situații de urgență de tip 2 (galben), adică pentru operatorii economici ale căror încasări sau venituri au fost diminuate, în luna martie 2020, cu minim 25% față de media veniturilor sau încasărilor din lunile ianuarie și februarie 2020.
De asemenea, începând cu 16 martie 2020 și până la încetarea stării de urgență, vor fi scutiți de la plata chiriilor datorate bugetului local operatorii economici care dețin certificat de situații de urgență de tip 1 (albastru), adică pentru agenții economici care au fost obligați să-și întrerupă total sau parțial activitatea, ca urmare a deciziilor autorităților.
Toți operatorii economici care se încadrează în aceste cerințe trebuie să facă o cerere în acest sens către Primăria Câmpina și se va încheia un act adițional la contractul pe care fiecare agent economic îl are cu administrația locală pentru spațiul pe care l-a închiriat. Pentru a beneficia de facilitatea acordată de Consiliul Local, firmele vor trebui să prezinte Primăriei certificatul de tip 1 (albastru) sau tip 2 (galben), eliberat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Un astfel de certificat nu este ușor de obținut, cel puțin când este vorba despre certificatul galben, pentru că firmele trebuie să facă dovada reducerii cu 25% a încasărilor față de media lunilor ianuarie și februarie. Și sunt situații când în ianuarie și februarie încasările/veniturile oricum au fost foarte mici, ca la orice început de an. Mai sunt și cazuri unde s-a redus programul, cum este cel al comerciaților din Piața Centrală. Programul normal era de la 6.00 la 21.00, iar în perioada stării de urgență este de la 7.00 la 18.00, în acest caz, unii dintre ei considerând că se impune automat reducerea chiriei.
În situația de a beneficia de reducerea chiriilor sau scutirea de la plata chiriilor se află toți agenții economici care au contracte de închiriere cu Piața Centrală (atât în incinta corpului C1, cât și la magazinele de pe Strada 1 Mai), cei care au spații închiriate la Casa Tineretului și Casa de Cultură, la cele două spitale și la unitățile de învățământ, precum și agenții economici care au chioșcuri de ziare și terase pe domeniul public.
O estimare a impactului bugetar a acestei măsuri nu este cunoscută, deocamdată, pentru că în referatul de specialitate al Direcției Economice din cadrul Primăriei Câmpina se face o singură referire la acest aspect, iar aceea este superficială: ”Această facilitate va avea un impact negativ asupra bugetului local în sensul diminuării veniturilor nefiscale din chirii”. Asta o știam cu toții, pentru că este logic să fie așa, dar o estimare a impactului bugetar era sarcina Direcției Economice și ne așteptam să o găsim în raportul de specialitate.


27 Apr 2020 11:54 5288 vizualizari



Comentarii






  • 05.05.2020 17:59 gheorghe dragomir Consider că este o faptă foarte bună , este logic ca aceste spații comerciale să fie scutite de chiririe pe această perioada ; 16 Martie-15 Mai , în ceea ce privește scăderea bugetului local este adevărat , dar asta-i situația nu este Campina singurul oraș din țară afectat de această stare . Mulțumim CLS Campina !
863 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1920 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV