CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Sediul fostei fabrici de ciorapi este scos la vânzare. Discuții în Consiliul Local Câmpina pe tema achiziționării imobilului

- Actualitate -

Sediul fostei fabrici de ciorapi este scos la vânzare. Discuții în Consiliul Local Câmpina pe tema achiziționării imobilului

Una dintre cele mai mari clădiri aparținând societății Elca SA (fosta fabrică de ciorapi, aflată acum în lichidare) a fost scoasă la vânzare. Are 2.000 mp utili, iar împreună cu clădirea se vinde și un teren de 1.400 mp, cu posibilitatea de extindere cu încă 5.000 mp. Prețul imobilului - 255.000 euro plus TVA, în timp ce prețul terenului este de 35.000 euro plus TVA.

La ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina, consilierul Daniel Ioniță le-a propus colegilor săi să analizeze oportunitatea achiziționării bunurilor scoase la vânzare de Elca, prin lichidatorul judiciar. 'După cum bine știți, avem o lipsă acută de locuințe sociale. Sunt multe solicitări din partea locuitorilor, iar soluții sunt destul de puține, din păcate. Chiar avem o problemă la acest capitol. Acest corp de clădire scos la vânzare de Elca are trei etaje, este deja compartimentat și cred că am putea realiza aici câteva zeci de garsoniere pentru a rezolva măcar parțial problema locuințelor sociale. V-aș ruga să analizați această posibilitate să cumpărăm noi imobilul și am putea achiziționa chiar și terenul scos la vânzare, pentru a amenaja aici un spațiu verde, un părculeț pentru copii, putem discuta și găsi cele mai bune soluții', a declarat Daniel Ioniță. 
Părerile consilierilor au fost împărțite. Unii sunt de acord cu propunerea lui Daniel Ioniță. Alții înclină spre cumpărarea de apartamente de pe piața liberă pentru solicitanții de locuințe sociale. Alți consilieri s-au declarat împotriva cumpărării clădirii de la Elca și au readus în discuție Căminul Energetic. La acest cămin, etajele 2 și 3 au fost preluate de ani buni de Primărie de la Ministerul Educației și transformate în locuințe sociale. În 2015 au fost preluate și parterul și primul etaj, care sunt un dezastru. Atât în 2015, cât și în 2016, s-au alocat bani de la bugetul local pentru proiectarea și execuția de reparații capitale, în vederea transformării în locuințe sociale, dar până acum nu s-a făcut nimic. Prin urmare, majoritatea consilierilor consideră că până nu vor fi amenajate spațiile pe care administrația locală le deține deja, n-ar trebui să se pună în discuție achiziționarea altor spații. 


03 Oct 2016 11:25 6883 vizualizari


Comentarii


  • 03.10.2016 22:22 jean fasole Minune,bugetul local are o gramada de bani colectati si nici o idee buna din partea conducerii Primariei.Cred ca sunt in stare de soc dupa scoaterea Regelui din joc,se odihneste 60 de zile.De fapt echipa de consilieri plus vicele nu inteleg nimic ,nu au programe in afara celor sociale si de pomanagi,chiar nu pot cere ajutor in vederea atragerii de investitii si dezvoltarii locurilor de munca productive si permanenete.Nu e in stare nimeni sa plece cu jalba in bat pe la ministere sau se multumesc cu excursiile anuale si diurna lunara. INCOMPETENTA patroneaza orasul de mult timp, chiar daca DNA -ul va face curat e greu de gasit o echipa Competenta iar orasul se va transforma in DORMITOR pt pensionari si pomanagi.
  • 03.10.2016 12:18 Ion Dandoaselea Urmaresc stupefiat propunerile elucubrante al alesilor locali. Mai deunazi unul din ei (care -vai noua!- astazi are atributii de Primar) propunea sa cumparam activele Rafinariei unde sa facem spatii de rezaxare si parcuri (sic!). Vad ca acum, altul cu mintea la fel de sprintena vrea sa ia Fabrica de Ciorapi unde sa faca un alt parc si ...locuinte sociale ! Domnilor, va pregatiti de anticipate pentru functia de Primar al Municipiului de clociti asemenea idei populiste? Uitati-va mai intai ce aveti in curte si ati lasat in paragina (parcuri, camin, etc) si dupa aia veniti cu astfel de propuneri. Cu largul concurs al dumneavoastra Campina a ajuns un oras de asistati social care de-abia mai respira, care se afla la limita subzistentei. Pe scena de la Balciul Toamnei, in discursuri penibile si sforaitoare declamati despre numarul de intelectuali, industria Campinei, bogatia orasului... Sunteti orbi sau doar *aici as folosi un cuvant pe care cenzura redactorilor mi l-ar suprima*. Nu vedeti in ce stare s-a ajuns ? Ati facut ceva pentru crearea vreunui loc de munca? Pentru bunastarea REALA a cetatenilor? V-ati asociat cu proprietarii fostei fabrici de cherestea pentru dezvoltarea unui parc industrial. S-a batut vreun cui acolo? Exista vreo strategie in sensul asta? Stiti de fapt de ce ati facut asta ? Pentru a-I scuti de plata impozitelor si taxelor locale... Mergeti la asa zise de schimburi de experienta prin strainatate. Unde asta? Prin statiuni din Turcia, prin Barcelona... Ce ati invatat din aceste plimbari pe bani publici? Mergeti mai bine in Sinaia, in Oradea, in Pestera. Sa vedeti ce se poate face si aici. Lasati aberatiile si faceti ceva concret. Dezvoltati locuri de munca si puneti oamenii la treaba. Nu mai dati ajutoare, case, pachete contra voturilor. Se pare totusi ca a venit si vremea scadentei. Si la Campina.
390 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
603 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
762 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
3240 vizualizari 18 Jul 2024 20:19 Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal din apropierea Casei Tineretului. Din nou...

Nici nu se mai știe exact pentru a câta oară, Primăria Câmpina a scos la licitație concesionarea ștrandului și a terenului de minifotbal, situate pe bulevardul Nicolae Bălcescu, între Casa Tineretului și stadionul Rafinăriei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV