La Câmpina, majoritatea PNL și PMP s-a mobilizat și a votat rectificarea bugetului. Consilierii PSD și ALDE au lipsit

Actualitate (Categoria articolului)

La două zile după ce, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Horia Tiseanu afirma că se mai gândește asupra convocării unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina pentru aprobarea rectificării bugetului local, ședința a avut loc. De această dată, toți consilierii PNL și PMP au fost prezenți, în vreme ce consilierii PSD și ALDE au lipsit în bloc.

Reamintim că, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din 25 octombrie, profitând de absența a doi consilieri ai majorității, consilierii PSD și ALDE s-au abținut la vot, provocând respingerea rectificării bugetului local. Primarul Horia Tiseanu și mai mulți consilieri ai celor două formațiuni politice majoritare (PNL și PMP) s-au arătat indignați, iar în conferința de presă de marți, 30 octombrie, de la Primărie, primarul și viceprimarul au criticat vehement gestul opoziției, afirmând că, prin respingerea rectificării bugetare, a fost pusă în pericol funcționarea instituțiilor publice, dar și achitarea facturilor la salubritate și iluminat public. Primarul Horia Tiseanu a evitat, totuși, discuția privind datoria inițiatorului oricărui proiect, inclusiv cel cu rectificarea bugetară, de a avea voturile necesare, lucru care se poate face fie asigurându-se de prezența unei majorități, fie prin negociere cu celelalte formațiuni politice. "Nu am negociat niciodată pe tema bugetului", a susținut primarul în conferința de presă, ceea ce nu e tocmai adevărat, pentru că se cunosc culisele politicii locale și se știe foarte bine cum decurg discuțiile. Pe de altă parte, însă, este foarte adevărat că PSD și ALDE au "picat" rectificarea bugetară de la ședința din octombrie pentru că... au putut. De obicei nu pot face acest lucru, dar acum, în lipsa a doi consilieri PNL, a fost posibilă respingerea proiectului.
"Mă simt ca în familie, având alături numai consilieri PNL și PMP", și-a început destul de neinspirat discursul primarul Horia Tiseanu la ședința extraordinară a Consiliului Local, de joi seară. Iar rectificarea s-a aprobat în doar câteva minute. (video)
Acum, în opinia noastră, este condamnabil și gestul consilierilor PSD și ALDE de a lipsi în bloc de la această ședință. Puteau, așa cum însuși liderul de grup din Consiliul Local, Ion Dragomir, a spus la ședința precedentă, să vină cu o analiză amănunțită a bugetului local și măcar să facă publice toate nemulțumirile lor legate de bugetul local. În plus, puteau veni și cu propuneri în folosul comunității, atât de bine argumentate încât consilierilor PNL și PMP să le fie greu să le refuze. Nu s-a întâmplat așa, din păcate, semn că, indiferent de formațiunea politică din care provin, unii consilieri locali au alte mize decât reprezentarea intereselor comunității.

3960 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2242 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2245 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

85 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1152 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.