Manifestări de Ziua Armatei, în Centrul Civic al Câmpinei

Social (Categoria articolului)

Armata Română va fi sărbătorită și la Câmpina, mâine, 25 octombrie, în parcul unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut. Manifestările încep la ora 12.00 cu un moment artistic susținut de ansamblurile folclorice 'Ghiocelul' (al Casei de Cultură 'Geo Bogza') și 'Ciobănașul' (al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu').

Vor urma scurte alocuțiuni ale oficialităților, un ceremonial religios și depuneri de coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut. La final va avea loc cel mai frumos și așteptat moment al zilei - parada militară. Vor defila în fața celor prezenți Detașamentul de Pompieri Militari, un detașament format din elevi de la Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina și elevi de la Colegiul Național Militar 'Dimitrie Cantemir' din Breaza, un detașament al Poliției Locale Câmpina. 
La eveniment sunt invitați să participe cadrele militare în rezervă și retragere, veterani de război, urmașii acestora, dar și toți câmpinenii care doresc să aducă un omagiu Armatei Române.

În avanpremiera Zilei Armatei Române, astăzi, de la ora 17.00, la Casa de Cultură va avea loc simpozionul 'Sacrificiile câmpinenilor pentru apărarea patriei', organizat de Asociația Cultul Eroilor. Printre temele abordate: "Prizonieri de război la Câmpina, 1917-1918', 'Acțiunile militare în zona Câmpina, în august 1944', 'Regele Mihai și oștirea'.

5135 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1896 vizualizari
01 mar. 2021 18:30

Agenții Poliției Locale Câmpina au oferit flori doamnelor, în prima zi de primăvară

Luni, 1 martie 2021, puțin după ora 10.00, în centrul Câmpinei, agenții Poliției Locale le-au oferit doamnelor și domnișoarelor, în mod simbolic, câte o floare, la începutul unei noi primăveri.

4446 vizualizari
27 feb. 2021 14:03

Testare gratuită pentru femeile din Câmpina în cadrul unui program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin

1 comentarii

Zilele trecute, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o întâlnire a primarului Alin Moldoveanu cu o delegație a mai multor instituții care derulează în zona Muntenia un program de prevenție și tratament al cancerului de col uterin. Cu acest prilej s-a semnat și un protocol de colaborare, femeile din Câmpina putând apela la numărul de telefon 0721.933.020 pentru a se înscrie în programul de screening.

Alte stiri recente

849 vizualizari
01 mar. 2021 21:39

Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

1084 vizualizari
01 mar. 2021 21:03

Încet-încet, Turnătoria Centrală Orion Câmpina dispare de pe fața pământului

Scriam recent despre faptul că terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute, prin intermediul lichidatorului judiciar, societății cu capital italian Edil Center SRL Filipești din județul Bacău, valoarea contractului fiind de aproximativ 15 milioane lei fără TVA.