Armata Română va fi sărbătorită și la Câmpina, mâine, 25 octombrie, în parcul unde se află Monumentul Soldatului Necunoscut. Manifestările încep la ora 12.00 cu un moment artistic susținut de ansamblurile folclorice 'Ghiocelul' (al Casei de Cultură 'Geo Bogza') și 'Ciobănașul' (al Școlii Gimnaziale 'Ion Câmpineanu').
Vor urma scurte alocuțiuni ale oficialităților, un ceremonial religios și depuneri de coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut. La final va avea loc cel mai frumos și așteptat moment al zilei - parada militară. Vor defila în fața celor prezenți Detașamentul de Pompieri Militari, un detașament format din elevi de la Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina și elevi de la Colegiul Național Militar 'Dimitrie Cantemir' din Breaza, un detașament al Poliției Locale Câmpina.
La eveniment sunt invitați să participe cadrele militare în rezervă și retragere, veterani de război, urmașii acestora, dar și toți câmpinenii care doresc să aducă un omagiu Armatei Române.
În avanpremiera Zilei Armatei Române, astăzi, de la ora 17.00, la Casa de Cultură va avea loc simpozionul 'Sacrificiile câmpinenilor pentru apărarea patriei', organizat de Asociația Cultul Eroilor. Printre temele abordate: "Prizonieri de război la Câmpina, 1917-1918', 'Acțiunile militare în zona Câmpina, în august 1944', 'Regele Mihai și oștirea'.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Sus.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.