La Câmpina s-a deschis Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră pentru elevi și tineri

Social (Categoria articolului)

De astăzi, la Câmpina funcționează Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră, un proiect al Fundației Zamolxes destinat în special elevilor. Este vorba despre un centru care să-i ajute pe elevi să înțeleagă ce vor să facă în viitor, ce meserie li se potrivește, cum ar trebui să vorbească și să se poarte la un interviu, să scrie un CV, unde și cum să caute informații. Activitatea acestui centru se bazează, deocamdată, doar pe voluntariat.

După cum au afirmat președintele Fundației Zamolxes - Florin Predescu și psihologul Ion Biro, Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră le va oferi tinerilor informații privind oferta educațională a universităților din țară, consiliere psihologică și educațională, consiliere și orientare vocațională, evaluarea psihologică a intereselor și aptitudinilor, dezvoltarea abilității de a lua decizii privind cariera etc. Centrul funcționează în incinta Căminului Petrol, la Centrul Cultural Zamolxes, iar tinerii pot veni aici lunea și miercurea, între orele 10.00-12.00 și 14.00-16.00 pentru a afla răspunsurile dorite. Tot aici pot veni și alte persoane (oameni de afaceri, studenți, profesori) interesate de voluntariat, doritoare să ajute. 

Pentru că începutul este întotdeauna mai greu, reprezentanții Centrului de informare, consiliere și orientare în carieră vor face ei primii pași spre elevi și vor merge prin liceele câmpinene, la orele de dirigenție, pentru a le vorbi tinerilor despre existența centrului și obiectivele sale. "În perioada imediat următoare vom merge prin licee, dar nu singuri. În această primă etapă vom fi însoțiți de reprezentanții a două bănci, de un antreprenor și de doi piloți - unul civil și unul militar. Ei le vor vorbi elevilor despre ce înseamnă fiecare meserie în parte, despre domeniile în care își desfășoară activitatea, despre ceea ce i-a atras în aceste domenii", a afirmat Florin Predescu. 

În cazul în care vor exista solicitări din partea tinerilor, vor fi organizate cursuri de formare profesională pentru care se vor accesa fonduri europene sau de la bugetul de stat, astfel încât cursanții să le poată urma gratuit.

5402 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5370 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.

3582 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

3 comentarii

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

677 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.