La Câmpina s-a deschis Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră pentru elevi și tineri

Social (Categoria articolului)

De astăzi, la Câmpina funcționează Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră, un proiect al Fundației Zamolxes destinat în special elevilor. Este vorba despre un centru care să-i ajute pe elevi să înțeleagă ce vor să facă în viitor, ce meserie li se potrivește, cum ar trebui să vorbească și să se poarte la un interviu, să scrie un CV, unde și cum să caute informații. Activitatea acestui centru se bazează, deocamdată, doar pe voluntariat.

După cum au afirmat președintele Fundației Zamolxes - Florin Predescu și psihologul Ion Biro, Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră le va oferi tinerilor informații privind oferta educațională a universităților din țară, consiliere psihologică și educațională, consiliere și orientare vocațională, evaluarea psihologică a intereselor și aptitudinilor, dezvoltarea abilității de a lua decizii privind cariera etc. Centrul funcționează în incinta Căminului Petrol, la Centrul Cultural Zamolxes, iar tinerii pot veni aici lunea și miercurea, între orele 10.00-12.00 și 14.00-16.00 pentru a afla răspunsurile dorite. Tot aici pot veni și alte persoane (oameni de afaceri, studenți, profesori) interesate de voluntariat, doritoare să ajute. 

Pentru că începutul este întotdeauna mai greu, reprezentanții Centrului de informare, consiliere și orientare în carieră vor face ei primii pași spre elevi și vor merge prin liceele câmpinene, la orele de dirigenție, pentru a le vorbi tinerilor despre existența centrului și obiectivele sale. "În perioada imediat următoare vom merge prin licee, dar nu singuri. În această primă etapă vom fi însoțiți de reprezentanții a două bănci, de un antreprenor și de doi piloți - unul civil și unul militar. Ei le vor vorbi elevilor despre ce înseamnă fiecare meserie în parte, despre domeniile în care își desfășoară activitatea, despre ceea ce i-a atras în aceste domenii", a afirmat Florin Predescu. 

În cazul în care vor exista solicitări din partea tinerilor, vor fi organizate cursuri de formare profesională pentru care se vor accesa fonduri europene sau de la bugetul de stat, astfel încât cursanții să le poată urma gratuit.

5530 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2380 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3120 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

1142 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1675 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.