La Câmpina, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice a picat la vot, în Consiliul Local

Actualitate (Categoria articolului)

O ședință de îndată a Consiliului Local Câmpina a produs o nouă sincopă politică, una care ar putea avea repercursiuni importante asupra viitorului transportului public local. Au fost numai câteva minute de contre intense, în urma cărora doi consilieri PSD (Livia Lupu și Horațiu Zăgan) și doi de la USR (viceprimarul Liviu Dumitrache și consilierul Adina Gârbăcică) s-au abținut de la vot. Acest lucru a dus la respingerea proiectului privind transportul public local ecologic, cu fonduri europene. Totuși, consilierii mai au o șansă, primarul Alin Moldoveanu anunțând imediat după ședința de joi seară că va convoca o nouă ședință de îndată pentru vineri, 13 mai 2022, ora 8.15.

Mult discutatul și așteptatul proiect privind transportul public ecologic, care urmează a fi realizat cu fonduri europene, este foarte aproape de linia de final - depunerea efectivă a proiectului pentru finanțare. Marți, 10 mai 2022, a apărut ghidul de finanțare, una dintre cele mai importante modificări fiind aceea că nu se mai finanțează decât proiecte ale unor parteneriate între minim două localități. În aceste condiții, s-a luat legătura cu reprezentanții administrației locale din Poiana Câmpina, cu care s-a stabilit încheierea unui parteneriat, totul urmând a se definitiva în aceste zile, în regim de urgență. Și asta pentru că, luni, 16 mai 2022 se deschide linia de depunere a proiectelor, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Aceasta a fost situația care a condus la convocarea ședinței de îndată a Consilului Local de joi, 12 mai, adică la mai puțin de 48 de ore de la apariția ghidului de finanțare.
Ceea ce părea a fi doar o formalitate s-a dovedit, în final, un eșec, în primul rând pentru Câmpina. Consilierul PSD Livia Lupu a atras atenția că nu a avut timp să parcurgă toate materiale pe care consilierii le-au primit cu numai două ore și jumătate înaintea ședinței ”de îndată”. Puteți urmări integral discuțiile în materialul video.
În final, trecându-se la vot, din cei 13 consilieri locali prezenți, doar nouă au votat ”pentru” (Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Costel Filip, Valentin Crețu, Viorica Vane, Liviu Davidescu, Bogdan Ene, Liviu Briciu, Florin Marcu), iar patru s-au abținut - Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Adina Gârbăcică, Liviu Dumitrache. Pentru a trece, proiectul avea nevoie de jumătate plus unu din numărul consilierilor în funcție, adică de zece voturi, fiind vorba de un parteneriat cu o altă localitate.
Interesant este faptul că, în cazul USR, dintre cei patru consilieri, doi au votat în favoarea proiectului, iar doi s-au abținut. De asemenea, este greu de înțeles cum viceprimarul Liviu Dumitrache nu a votat în favoarea unui proiect cu fonduri europene, în condițiile în care beneficiază de un spor de 25% la indemnizația sa de viceprimar tocmai pentru derularea proiectelor cu fonduri europene la Câmpina.
Mai mult decât atât, lucru absolut inexplicabil, consilierii care s-au abținut la proiectul privind transportul local ecologic, cu excepția lui Liviu Dumitrache, au votat în favoarea unui alt proiect privind digitalizarea transportului public, un proiect legat de primul, că doar nu își închipuie cineva că se vor instala sisteme de e-ticketing în microbuzele de la Eliro...
Oricum, vom vedea dacă la ședința de vineri dimineață se va schimba ceva în privința votului. Dacă nu, Câmpina este în prag de a rata o nouă oportunitate privind transportul public, ceea ce nu ar fi o noutate, pentru că asta s-a întâmplat și în mandatul trecut, dar atunci nu a fost din cauza Consiliului Local.

3936 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 12.05.2022 19:56 D-asta nu vom avea nimic bun si frumos in orasul asta. Ca unii ....sa nu zic altceva, pun bete in roate. Frumos, ce pot zice. O intrebare ironica am: Cine se mai muta din orasul asta in viitor?
  • Danciu Eleonora 12.05.2022 22:30 Totul este pompieristic. Axele pentru fondurile europene nu se deschid "noaptea ca hoții ". Există predictibilitate și transparență. Să mă chemi la ședință de acum pentru acum, nu este normal. Trebuie să știu ce aprob. Este un haos total. Și am început să mă conving că nu este vina Consiliului local. Primarul are o problemă de comunicare și un mod de lucru defectuos.
  • BIANCA PIRCALABU 13.05.2022 11:22 NU VA SUPARATI PE MINE, DAR NU IMI PLAC ASTFEL DE TITLURI. PUNETI TITLURI POMPIERISTICE SI APOI DETALIATI CATEVA INFORMATII. V-AM URMARIT.NU E PRIMA DATA. CUM SA VOTEZI FARA SA STII CE ANUME... TE ANUNTA LA ORA 12.00 CA LA ORA 16.00 TE CHEAMA LA SEDINTA. SI ITI DA SA CITESTI 200 DE PAGINI... ASTA SE NUMESTE ADMINISTRATIE???????
  • Admin 13.05.2022 19:17 Dacă timpul a fost prea scurt pentru studierea proiectelor, și a fost, într-adevăr, atunci te abții la toate proiectele, că nu ai avut timpul necesar să le aprofundezi. Dar votezi trei proiecte (1,2 și 4), iar la proiectul nr. 3 te abții că a fost timpul prea scurt? Asta este peste puterea noastră de înțelegere.
  • Tudor Petre 13.05.2022 19:21 E tot ce poate face PSD. Nu i vedeti cu ce scuze vin? Nu i vedeti cum se comporta? E tot ce pot face, mai mult de atat nu se poate, asta e limita! Pentru mine dezamagirea vine de la USR, acolo aveam alte așteptari, nu sa l sustina pe primar, ca nu asta vreau, ci sa aiba argumente cand vorbesc si cand voteaza. Mre greseala cu Dumitrache, foarte mare greseala!

Actualitate

730 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

1 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

1539 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

91 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

703 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.