La Câmpina, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice a picat la vot, în Consiliul Local

Actualitate (Categoria articolului)

O ședință de îndată a Consiliului Local Câmpina a produs o nouă sincopă politică, una care ar putea avea repercursiuni importante asupra viitorului transportului public local. Au fost numai câteva minute de contre intense, în urma cărora doi consilieri PSD (Livia Lupu și Horațiu Zăgan) și doi de la USR (viceprimarul Liviu Dumitrache și consilierul Adina Gârbăcică) s-au abținut de la vot. Acest lucru a dus la respingerea proiectului privind transportul public local ecologic, cu fonduri europene. Totuși, consilierii mai au o șansă, primarul Alin Moldoveanu anunțând imediat după ședința de joi seară că va convoca o nouă ședință de îndată pentru vineri, 13 mai 2022, ora 8.15.

Mult discutatul și așteptatul proiect privind transportul public ecologic, care urmează a fi realizat cu fonduri europene, este foarte aproape de linia de final - depunerea efectivă a proiectului pentru finanțare. Marți, 10 mai 2022, a apărut ghidul de finanțare, una dintre cele mai importante modificări fiind aceea că nu se mai finanțează decât proiecte ale unor parteneriate între minim două localități. În aceste condiții, s-a luat legătura cu reprezentanții administrației locale din Poiana Câmpina, cu care s-a stabilit încheierea unui parteneriat, totul urmând a se definitiva în aceste zile, în regim de urgență. Și asta pentru că, luni, 16 mai 2022 se deschide linia de depunere a proiectelor, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Aceasta a fost situația care a condus la convocarea ședinței de îndată a Consilului Local de joi, 12 mai, adică la mai puțin de 48 de ore de la apariția ghidului de finanțare.
Ceea ce părea a fi doar o formalitate s-a dovedit, în final, un eșec, în primul rând pentru Câmpina. Consilierul PSD Livia Lupu a atras atenția că nu a avut timp să parcurgă toate materiale pe care consilierii le-au primit cu numai două ore și jumătate înaintea ședinței ”de îndată”. Puteți urmări integral discuțiile în materialul video.
În final, trecându-se la vot, din cei 13 consilieri locali prezenți, doar nouă au votat ”pentru” (Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Costel Filip, Valentin Crețu, Viorica Vane, Liviu Davidescu, Bogdan Ene, Liviu Briciu, Florin Marcu), iar patru s-au abținut - Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Adina Gârbăcică, Liviu Dumitrache. Pentru a trece, proiectul avea nevoie de jumătate plus unu din numărul consilierilor în funcție, adică de zece voturi, fiind vorba de un parteneriat cu o altă localitate.
Interesant este faptul că, în cazul USR, dintre cei patru consilieri, doi au votat în favoarea proiectului, iar doi s-au abținut. De asemenea, este greu de înțeles cum viceprimarul Liviu Dumitrache nu a votat în favoarea unui proiect cu fonduri europene, în condițiile în care beneficiază de un spor de 25% la indemnizația sa de viceprimar tocmai pentru derularea proiectelor cu fonduri europene la Câmpina.
Mai mult decât atât, lucru absolut inexplicabil, consilierii care s-au abținut la proiectul privind transportul local ecologic, cu excepția lui Liviu Dumitrache, au votat în favoarea unui alt proiect privind digitalizarea transportului public, un proiect legat de primul, că doar nu își închipuie cineva că se vor instala sisteme de e-ticketing în microbuzele de la Eliro...
Oricum, vom vedea dacă la ședința de vineri dimineață se va schimba ceva în privința votului. Dacă nu, Câmpina este în prag de a rata o nouă oportunitate privind transportul public, ceea ce nu ar fi o noutate, pentru că asta s-a întâmplat și în mandatul trecut, dar atunci nu a fost din cauza Consiliului Local.

4166 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 12.05.2022 19:56 D-asta nu vom avea nimic bun si frumos in orasul asta. Ca unii ....sa nu zic altceva, pun bete in roate. Frumos, ce pot zice. O intrebare ironica am: Cine se mai muta din orasul asta in viitor?
  • Danciu Eleonora 12.05.2022 22:30 Totul este pompieristic. Axele pentru fondurile europene nu se deschid "noaptea ca hoții ". Există predictibilitate și transparență. Să mă chemi la ședință de acum pentru acum, nu este normal. Trebuie să știu ce aprob. Este un haos total. Și am început să mă conving că nu este vina Consiliului local. Primarul are o problemă de comunicare și un mod de lucru defectuos.
  • BIANCA PIRCALABU 13.05.2022 11:22 NU VA SUPARATI PE MINE, DAR NU IMI PLAC ASTFEL DE TITLURI. PUNETI TITLURI POMPIERISTICE SI APOI DETALIATI CATEVA INFORMATII. V-AM URMARIT.NU E PRIMA DATA. CUM SA VOTEZI FARA SA STII CE ANUME... TE ANUNTA LA ORA 12.00 CA LA ORA 16.00 TE CHEAMA LA SEDINTA. SI ITI DA SA CITESTI 200 DE PAGINI... ASTA SE NUMESTE ADMINISTRATIE???????
  • Admin 13.05.2022 19:17 Dacă timpul a fost prea scurt pentru studierea proiectelor, și a fost, într-adevăr, atunci te abții la toate proiectele, că nu ai avut timpul necesar să le aprofundezi. Dar votezi trei proiecte (1,2 și 4), iar la proiectul nr. 3 te abții că a fost timpul prea scurt? Asta este peste puterea noastră de înțelegere.
  • Tudor Petre 13.05.2022 19:21 E tot ce poate face PSD. Nu i vedeti cu ce scuze vin? Nu i vedeti cum se comporta? E tot ce pot face, mai mult de atat nu se poate, asta e limita! Pentru mine dezamagirea vine de la USR, acolo aveam alte așteptari, nu sa l sustina pe primar, ca nu asta vreau, ci sa aiba argumente cand vorbesc si cand voteaza. Mre greseala cu Dumitrache, foarte mare greseala!

Actualitate

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

522 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

630 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.