La Câmpina, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice a picat la vot, în Consiliul Local

Actualitate (Categoria articolului)

O ședință de îndată a Consiliului Local Câmpina a produs o nouă sincopă politică, una care ar putea avea repercursiuni importante asupra viitorului transportului public local. Au fost numai câteva minute de contre intense, în urma cărora doi consilieri PSD (Livia Lupu și Horațiu Zăgan) și doi de la USR (viceprimarul Liviu Dumitrache și consilierul Adina Gârbăcică) s-au abținut de la vot. Acest lucru a dus la respingerea proiectului privind transportul public local ecologic, cu fonduri europene. Totuși, consilierii mai au o șansă, primarul Alin Moldoveanu anunțând imediat după ședința de joi seară că va convoca o nouă ședință de îndată pentru vineri, 13 mai 2022, ora 8.15.

Mult discutatul și așteptatul proiect privind transportul public ecologic, care urmează a fi realizat cu fonduri europene, este foarte aproape de linia de final - depunerea efectivă a proiectului pentru finanțare. Marți, 10 mai 2022, a apărut ghidul de finanțare, una dintre cele mai importante modificări fiind aceea că nu se mai finanțează decât proiecte ale unor parteneriate între minim două localități. În aceste condiții, s-a luat legătura cu reprezentanții administrației locale din Poiana Câmpina, cu care s-a stabilit încheierea unui parteneriat, totul urmând a se definitiva în aceste zile, în regim de urgență. Și asta pentru că, luni, 16 mai 2022 se deschide linia de depunere a proiectelor, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Aceasta a fost situația care a condus la convocarea ședinței de îndată a Consilului Local de joi, 12 mai, adică la mai puțin de 48 de ore de la apariția ghidului de finanțare.
Ceea ce părea a fi doar o formalitate s-a dovedit, în final, un eșec, în primul rând pentru Câmpina. Consilierul PSD Livia Lupu a atras atenția că nu a avut timp să parcurgă toate materiale pe care consilierii le-au primit cu numai două ore și jumătate înaintea ședinței ”de îndată”. Puteți urmări integral discuțiile în materialul video.
În final, trecându-se la vot, din cei 13 consilieri locali prezenți, doar nouă au votat ”pentru” (Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Costel Filip, Valentin Crețu, Viorica Vane, Liviu Davidescu, Bogdan Ene, Liviu Briciu, Florin Marcu), iar patru s-au abținut - Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Adina Gârbăcică, Liviu Dumitrache. Pentru a trece, proiectul avea nevoie de jumătate plus unu din numărul consilierilor în funcție, adică de zece voturi, fiind vorba de un parteneriat cu o altă localitate.
Interesant este faptul că, în cazul USR, dintre cei patru consilieri, doi au votat în favoarea proiectului, iar doi s-au abținut. De asemenea, este greu de înțeles cum viceprimarul Liviu Dumitrache nu a votat în favoarea unui proiect cu fonduri europene, în condițiile în care beneficiază de un spor de 25% la indemnizația sa de viceprimar tocmai pentru derularea proiectelor cu fonduri europene la Câmpina.
Mai mult decât atât, lucru absolut inexplicabil, consilierii care s-au abținut la proiectul privind transportul local ecologic, cu excepția lui Liviu Dumitrache, au votat în favoarea unui alt proiect privind digitalizarea transportului public, un proiect legat de primul, că doar nu își închipuie cineva că se vor instala sisteme de e-ticketing în microbuzele de la Eliro...
Oricum, vom vedea dacă la ședința de vineri dimineață se va schimba ceva în privința votului. Dacă nu, Câmpina este în prag de a rata o nouă oportunitate privind transportul public, ceea ce nu ar fi o noutate, pentru că asta s-a întâmplat și în mandatul trecut, dar atunci nu a fost din cauza Consiliului Local.

3581 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 12.05.2022 19:56 D-asta nu vom avea nimic bun si frumos in orasul asta. Ca unii ....sa nu zic altceva, pun bete in roate. Frumos, ce pot zice. O intrebare ironica am: Cine se mai muta din orasul asta in viitor?
  • Danciu Eleonora 12.05.2022 22:30 Totul este pompieristic. Axele pentru fondurile europene nu se deschid "noaptea ca hoții ". Există predictibilitate și transparență. Să mă chemi la ședință de acum pentru acum, nu este normal. Trebuie să știu ce aprob. Este un haos total. Și am început să mă conving că nu este vina Consiliului local. Primarul are o problemă de comunicare și un mod de lucru defectuos.
  • BIANCA PIRCALABU 13.05.2022 11:22 NU VA SUPARATI PE MINE, DAR NU IMI PLAC ASTFEL DE TITLURI. PUNETI TITLURI POMPIERISTICE SI APOI DETALIATI CATEVA INFORMATII. V-AM URMARIT.NU E PRIMA DATA. CUM SA VOTEZI FARA SA STII CE ANUME... TE ANUNTA LA ORA 12.00 CA LA ORA 16.00 TE CHEAMA LA SEDINTA. SI ITI DA SA CITESTI 200 DE PAGINI... ASTA SE NUMESTE ADMINISTRATIE???????
  • Admin 13.05.2022 19:17 Dacă timpul a fost prea scurt pentru studierea proiectelor, și a fost, într-adevăr, atunci te abții la toate proiectele, că nu ai avut timpul necesar să le aprofundezi. Dar votezi trei proiecte (1,2 și 4), iar la proiectul nr. 3 te abții că a fost timpul prea scurt? Asta este peste puterea noastră de înțelegere.
  • Tudor Petre 13.05.2022 19:21 E tot ce poate face PSD. Nu i vedeti cu ce scuze vin? Nu i vedeti cum se comporta? E tot ce pot face, mai mult de atat nu se poate, asta e limita! Pentru mine dezamagirea vine de la USR, acolo aveam alte așteptari, nu sa l sustina pe primar, ca nu asta vreau, ci sa aiba argumente cand vorbesc si cand voteaza. Mre greseala cu Dumitrache, foarte mare greseala!

Actualitate

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1214 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1792 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.