CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La Câmpina, proiectul privind achiziționarea de autobuze ecologice a picat la vot, în Consiliul Local

- Actualitate -

O ședință de îndată a Consiliului Local Câmpina a produs o nouă sincopă politică, una care ar putea avea repercursiuni importante asupra viitorului transportului public local. Au fost numai câteva minute de contre intense, în urma cărora doi consilieri PSD (Livia Lupu și Horațiu Zăgan) și doi de la USR (viceprimarul Liviu Dumitrache și consilierul Adina Gârbăcică) s-au abținut de la vot. Acest lucru a dus la respingerea proiectului privind transportul public local ecologic, cu fonduri europene. Totuși, consilierii mai au o șansă, primarul Alin Moldoveanu anunțând imediat după ședința de joi seară că va convoca o nouă ședință de îndată pentru vineri, 13 mai 2022, ora 8.15.

Mult discutatul și așteptatul proiect privind transportul public ecologic, care urmează a fi realizat cu fonduri europene, este foarte aproape de linia de final - depunerea efectivă a proiectului pentru finanțare. Marți, 10 mai 2022, a apărut ghidul de finanțare, una dintre cele mai importante modificări fiind aceea că nu se mai finanțează decât proiecte ale unor parteneriate între minim două localități. În aceste condiții, s-a luat legătura cu reprezentanții administrației locale din Poiana Câmpina, cu care s-a stabilit încheierea unui parteneriat, totul urmând a se definitiva în aceste zile, în regim de urgență. Și asta pentru că, luni, 16 mai 2022 se deschide linia de depunere a proiectelor, mergându-se pe principiul ”primul venit, primul servit”. Aceasta a fost situația care a condus la convocarea ședinței de îndată a Consilului Local de joi, 12 mai, adică la mai puțin de 48 de ore de la apariția ghidului de finanțare.
Ceea ce părea a fi doar o formalitate s-a dovedit, în final, un eșec, în primul rând pentru Câmpina. Consilierul PSD Livia Lupu a atras atenția că nu a avut timp să parcurgă toate materiale pe care consilierii le-au primit cu numai două ore și jumătate înaintea ședinței ”de îndată”. Puteți urmări integral discuțiile în materialul video.
În final, trecându-se la vot, din cei 13 consilieri locali prezenți, doar nouă au votat ”pentru” (Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Costel Filip, Valentin Crețu, Viorica Vane, Liviu Davidescu, Bogdan Ene, Liviu Briciu, Florin Marcu), iar patru s-au abținut - Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Adina Gârbăcică, Liviu Dumitrache. Pentru a trece, proiectul avea nevoie de jumătate plus unu din numărul consilierilor în funcție, adică de zece voturi, fiind vorba de un parteneriat cu o altă localitate.
Interesant este faptul că, în cazul USR, dintre cei patru consilieri, doi au votat în favoarea proiectului, iar doi s-au abținut. De asemenea, este greu de înțeles cum viceprimarul Liviu Dumitrache nu a votat în favoarea unui proiect cu fonduri europene, în condițiile în care beneficiază de un spor de 25% la indemnizația sa de viceprimar tocmai pentru derularea proiectelor cu fonduri europene la Câmpina.
Mai mult decât atât, lucru absolut inexplicabil, consilierii care s-au abținut la proiectul privind transportul local ecologic, cu excepția lui Liviu Dumitrache, au votat în favoarea unui alt proiect privind digitalizarea transportului public, un proiect legat de primul, că doar nu își închipuie cineva că se vor instala sisteme de e-ticketing în microbuzele de la Eliro...
Oricum, vom vedea dacă la ședința de vineri dimineață se va schimba ceva în privința votului. Dacă nu, Câmpina este în prag de a rata o nouă oportunitate privind transportul public, ceea ce nu ar fi o noutate, pentru că asta s-a întâmplat și în mandatul trecut, dar atunci nu a fost din cauza Consiliului Local.


12 May 2022 19:15 4227 vizualizari



Comentarii






  • 13.05.2022 19:21 Tudor Petre E tot ce poate face PSD. Nu i vedeti cu ce scuze vin? Nu i vedeti cum se comporta? E tot ce pot face, mai mult de atat nu se poate, asta e limita! Pentru mine dezamagirea vine de la USR, acolo aveam alte așteptari, nu sa l sustina pe primar, ca nu asta vreau, ci sa aiba argumente cand vorbesc si cand voteaza. Mre greseala cu Dumitrache, foarte mare greseala!
  • 13.05.2022 19:17 Admin Dacă timpul a fost prea scurt pentru studierea proiectelor, și a fost, într-adevăr, atunci te abții la toate proiectele, că nu ai avut timpul necesar să le aprofundezi. Dar votezi trei proiecte (1,2 și 4), iar la proiectul nr. 3 te abții că a fost timpul prea scurt? Asta este peste puterea noastră de înțelegere.
  • 13.05.2022 11:22 BIANCA PIRCALABU NU VA SUPARATI PE MINE, DAR NU IMI PLAC ASTFEL DE TITLURI. PUNETI TITLURI POMPIERISTICE SI APOI DETALIATI CATEVA INFORMATII. V-AM URMARIT.NU E PRIMA DATA. CUM SA VOTEZI FARA SA STII CE ANUME... TE ANUNTA LA ORA 12.00 CA LA ORA 16.00 TE CHEAMA LA SEDINTA. SI ITI DA SA CITESTI 200 DE PAGINI... ASTA SE NUMESTE ADMINISTRATIE???????
  • 12.05.2022 22:30 Danciu Eleonora Totul este pompieristic. Axele pentru fondurile europene nu se deschid "noaptea ca hoții ". Există predictibilitate și transparență. Să mă chemi la ședință de acum pentru acum, nu este normal. Trebuie să știu ce aprob. Este un haos total. Și am început să mă conving că nu este vina Consiliului local. Primarul are o problemă de comunicare și un mod de lucru defectuos.
  • 12.05.2022 19:56 Alex D-asta nu vom avea nimic bun si frumos in orasul asta. Ca unii ....sa nu zic altceva, pun bete in roate. Frumos, ce pot zice. O intrebare ironica am: Cine se mai muta din orasul asta in viitor?
471 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2552 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2664 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1502 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV