Asociația Câmpina Curată, în colaborare cu grupul de firme Neptun-Soceram, a mobilizat, la începutul lunii septembrie, întreaga comunitate în jurul petiției "NU BLOCAȚI ORAȘUL! Lăsați Câmpina să respire!", strângând până acum 7.800 semnături, atât online, cât și fizic.
Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă al Asociației Câmpina Curată:
"Această inițiativă are ca scop sensibilizarea autorităților locale, a Consiliului Județean Prahova, Ministerului Culturii și Guvernului României cu privire la importanța restructurării și reconversiei platformei industriale Rafinăria Steaua Română.
Voluntarii Asociației au discutat cu cetățenii municipiului Câmpina, care, într-o majoritate covârșitoare, au recunoscut nevoia de modernizare a orașului și potențialul dezvoltării economice adus de acest proiect esențial. Câmpina se confruntă cu provocări generate de grupuri care, sub pretextul protejării patrimoniului, blochează inițiative cruciale pentru progresul economic si social al orașului. Proiectul de restructurare al fostei Rafinării, gestionat de companii locale cu capital 100% românesc, oferă o oportunitate unică de dezvoltare, respectând în același timp valorile istorice ale acestui loc. Este esențial să subliniem faptul că actualii proprietari ai platformei industriale Rafinăria Steaua Română sunt conștienți de valoarea istorică a acesteia și intenționează să integreze elementele emblematice ale acesteia în proiectul de revitalizare, demonstrând că dezvoltarea nu trebuie să însemne stergerea istoriei locului.
Blocajele actuale subminează însă progresul Câmpinei și ne aflăm cu toții la o răscruce: putem alege un oraș prosper sau stagnarea cauzată de interesele ascunse ale unor persoane care nu înțeleg nevoile reale ale comunității.
Cele 7.800 de semnături ale câmpinenilor au fost trimise astăzi ministrului Culturii, doamna Raluca Turcan, împreună cu adresa oficială din partea Asociației Câmpina Curată prin care solicităm deblocarea acestui proiect vital pentru întreaga noastră comunitate. De asemenea au mai fost transmise adrese și președintelui ales al Consiliului Județean Prahova, dl. Virgil Nanu, domnului Emil Drăgănescu - prefectul județului Prahova și Direcției de Cultură Prahova.
Implicarea acestora este esențială pentru a facilita un proces care să contribuie la modernizarea orașului, valorificând spațiu fostei Rafinării Steaua Română într-o manieră care să aducă beneficii economice și sociale pe termen lung municipiului Câmpina și nu numai.
Împreună, putem asigura un viitor prosper pentru toți locuitorii Câmpinei. Haideți să lăsăm orașul să respire!
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.