CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ansamblul Affresco îl aduce la Câmpina pe “Nemuritorul Beethoven”, pentru iubitorii muzicii clasice

- Eveniment -

Ansamblul Affresco îl aduce la Câmpina pe “Nemuritorul Beethoven”, pentru iubitorii muzicii clasice

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina va avea loc miercuri, 6 septembrie 2023, de la ora 19.00, un concert extraordinar susținut de Ansamblul Affresco. Concertul este intitulat “Nemuritorul Beethoven” și iubitorii muzicii clasice vor avea ocazia să asculte “Simfonia destinului”.

Simfonia a V-a în Do minor opus 67 este una dintre cele mai cunoscute simfonii ale celebrului compozitor german Ludwig van Beethoven. I se spune “Simfonia destinului” pentru că a fost compusă de Beethoven într-o perioadă grea a vieții sale. Premiera simfoniei a avut loc la 22 decembrie 1808 și iată că, la 215 ani de la premieră, vom avea ocazia să ascultăm la Câmpina “Simfonia destinului” în interpretarea Ansamblului Afressco, alcătuit din flautistul Ion Bogdan Ștefănescu - solist al Filarmonicii „George Enescu“, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici - câștigător al concursului „George Enescu“ ediția 2001, custode al viorii Nicolò Gagliano din 1751, proprietate a Rațiu Family Charitable Foundation, pianista Diana Ionescu - câștigătoare a Concursului Internațional „George Enescu“, ediția 2001 și violoncelistul Mircea Marian - muzician de vârf al tinerei generații, solist al Orchestrei de Cameră Radio. Doi dintre membrii Ansamblului Afressco sunt câmpineni – Diana Ionescu și Ion Bogdan Ștefănescu (fiul regretatului actor Eusebiu Ștefănescu), două dintre marile valori interpretative ale României, care au reușit să stârnească admirația profundă a publicului și a criticii de specialitate, cântând pe cele mai renumite scene ale lumii.
Așadar, vă invităm la un concert de excepție, parte a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Intrarea este liberă.

Iată câteva informații despre cei patru muzicieni.
Ion Bogdan Ștefănescu – a absolvit Liceul de Muzică “George Enescu” din București în anul 1987, Academia de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, Secţia Instrumente de Suflat – Flaut și a urmat un master în muzică la Universitatea Illinois, Urbana-Champaign, SUA. Este doctor în muzică, profesor de flaut la Universitatea Națională de Muzică București, solist al Filarmonicii “George Enescu”. De la debutul său din 1983 (când avea doar 14 ani) și până în prezent a susținut peste o mie de recitaluri şi concerte, în România şi în străinătate.
Diana Ionescu - născută la Câmpina într-o familie de muzicieni, Diana a fost crescută în filozofia sunetului unic al Corului Madrigal, fondat și condus de unchiul său, Marin Constantin. La 7 ani a început studiul pianului cu Sanda Bobescu. După ce a absolvit Liceul “George Enescu”, unde a studiat pianul cu Olga Szell, a fost admisă la clasa lui Dan Grigore la Universitatea Națională de Muzică București. În 2003 s-a mutat în Marea Britanie, unde și-a continuat studiile la Birmingham Conservatoire și Guildhall School of Music and Drama. Câștigătoare a Marelui Premiu a Concursului Internațional de Pian “George Enescu” 2001, și ultimul pianist român care a reușit această performanță, Diana Ionescu se bucură de o activitate internațională ca solistă, muzician de cameră, educator și director de festival.
Vlad Maistorovici - născut în Ploiești în 1985, a fost elev al Liceului de Artă “Carmen Sylva”, unde a studiat cu Adrian Ceapă și Ioana Croitoru. Cu susținerea regretatei pianiste Lory Wallfisch, a candidat și obținut o bursă integrală la prestigioasa școală de muzică Yehudi Menuhin School, unde a studiat vioara cu profesoara Natalia Boyarsky. Și-a continuat studiile la Royal College of Music unde a studiat vioară cu Felix Andrievsky, compoziție cu Mark Anthony Turnage, Jonathan Cole și Richard Causton, și dirijat cu Patrick Bailey. Și-a desăvârșit studiile cu violonist Pierre Amoyal la Conservatorul din Lausanne, unde a absolvit cu prestigioasa diplomă de Master Solist. S-a perfecționat cu Oliver Knussen, Colin Matthews și Magnus Lindberg la Aldeburgh, Giaccomo Manzoni la Florența și Dan Dediu la București, care i-a conferit titlul de Doctor în Compoziție. Este câștigător al Concursului de Compoziție “George Enescu”, Clive Christian Composition Award, Golden Medal la Berliner International Competition, The Tillett Trust Performer Platform Londra, Young Concert Artist Trust Londra și Concursul Internațional pentru tineri violoniști Remember Enescu.
Mircea Marian - absolvent al studiilor de licență, masterat și doctorat ale Universității Naționale de Muzică din București, s-a format sub îndrumarea unuia dintre cei mai mari violonceliști români: Marin Cazacu. Din dorința de a transmite mai departe experiența sa artistică, în ultimii ani s-a dedicat și activității pedagogice, predând la Universitatea Națională de Muzică din București (catedra de muzică de cameră) și la Colegiul Național de Arte “Dinu Lipatti”. A susținut concerte, în calitate de solist, alături de orchestre ca Filarmonica din Gera - Germania, Orchestra Universității din Graz - Austria, Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio - București, Orchestra Română de Tineret, Filarmonica din Arad, Filarmonica din Botoșani etc. A colaborat, de asemenea, cu Filarmonica “George Enescu”, Ansamblul Archaeus, Camerata Regală și Orchestra Metropolitană București.


05 Sep 2023 09:48 1619 vizualizari


Comentarii






Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1863 vizualizari 01 May 2024 15:12 Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, într-un spațiu amenajat în clădirea Gării Câmpina, cu acces de pe peronul liniei 1, va avea loc deschiderea unei inedite expoziții de machete de trenuri, dar și diverse amenajări feroviare.

citeste mai mult
1326 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1344 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2136 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV