La jumătatea lunii februarie, la Câmpina are loc cea de-a XIII-a ediție a Târgului Mierii, o manifestare devenită tradițională și care reunește apicultori din întreaga țară. Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu Primăria Câmpina, Consiliul Local și Casa Tineretului. Pentru acest eveniment, administrația câmpineană a alocat 25.000 lei de la bugetul local.
Ca în fiecare an, Târgul Mierii va avea loc de vineri până duminică, la Casa Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, pe platoul din fața instituției și în parcarea din spatele acesteia. În toate aceste locații vor fi amplasate standuri cu produse apicole, dar și cu echipamente și utilaje din domeniul apiculturii. În săptămâna premergătoare evenimentului, Albinuța Nina, mascota oficială a Târgului Mierii, va merge la grădinițele și școlile din Câmpina, pentru a le oferi copiilor doze cu miere și pentru a promova acest produs care reprezintă un adevărat remediu naturist, cu nenumărate calități nutritive și terapeutice. În cele trei zile ale Târgului Mierii vor avea loc mai multe concursuri, un simpozion, dar și alte evenimente. Vom reveni în zilele care urmează cu programul complet al manifestării. Vom avea și oaspeți de peste Prut la această ediție a târgului. Este vorba despre apicultori de la Cimișlia (localitate înfrățită cu municipiul Câmpina), care vor avea propriul stand pentru prezentarea și vânzarea produselor.
Târgul Mierii a ajuns, așadar, la cea de-a XIII ediție... modernă. Trebuie să știți, însă, că primul târg de miere (nu de o asemenea amploare, desigur) a avut loc la Câmpina în urmă cu 515 ani. De altfel, Câmpina și mierea au o strânsă legătură, inclusiv în prima atestare documentară a localității (8 ianuarie 1503) făcându-se referire la comerțul cu miere de albine între Câmpina și Brașov.
Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost joi, 17 iulie, la Câmpina, unde a văzut creșa din cartierul Voila, investiție realizată prin CNI în cadrul Programului Guvernamental ”Sfânta Ana”.
Iulia Ștefania Voicu este o mândrie nu doar pentru familia ei, ci și pentru Câmpina.
Vescan este astăzi unul dintre cei mai iubiți artiști ai muzicii hip-hop din România, iar acest lucru a fost demonstrat încă o dată, sâmbătă seara, la concertul susținut în centrul Câmpinei.
Este o mândrie pentru comunitatea noastră când primim astfel de vești.