La jumătatea lunii februarie, la Câmpina are loc cea de-a XIII-a ediție a Târgului Mierii, o manifestare devenită tradițională și care reunește apicultori din întreaga țară. Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu Primăria Câmpina, Consiliul Local și Casa Tineretului. Pentru acest eveniment, administrația câmpineană a alocat 25.000 lei de la bugetul local.
Ca în fiecare an, Târgul Mierii va avea loc de vineri până duminică, la Casa Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, pe platoul din fața instituției și în parcarea din spatele acesteia. În toate aceste locații vor fi amplasate standuri cu produse apicole, dar și cu echipamente și utilaje din domeniul apiculturii. În săptămâna premergătoare evenimentului, Albinuța Nina, mascota oficială a Târgului Mierii, va merge la grădinițele și școlile din Câmpina, pentru a le oferi copiilor doze cu miere și pentru a promova acest produs care reprezintă un adevărat remediu naturist, cu nenumărate calități nutritive și terapeutice. În cele trei zile ale Târgului Mierii vor avea loc mai multe concursuri, un simpozion, dar și alte evenimente. Vom reveni în zilele care urmează cu programul complet al manifestării. Vom avea și oaspeți de peste Prut la această ediție a târgului. Este vorba despre apicultori de la Cimișlia (localitate înfrățită cu municipiul Câmpina), care vor avea propriul stand pentru prezentarea și vânzarea produselor.
Târgul Mierii a ajuns, așadar, la cea de-a XIII ediție... modernă. Trebuie să știți, însă, că primul târg de miere (nu de o asemenea amploare, desigur) a avut loc la Câmpina în urmă cu 515 ani. De altfel, Câmpina și mierea au o strânsă legătură, inclusiv în prima atestare documentară a localității (8 ianuarie 1503) făcându-se referire la comerțul cu miere de albine între Câmpina și Brașov.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.