Am scris și am arătat în nenumărate rânduri despre necesitatea interzicerii paterdelor, artificiilor și a lucrurilor similare. A devenit o ”tradiție” care nu are legătură cu poporul român, ci doar cu cei a căror singură plăcere este... ”bubuiala”. Cu orice, oricând, oriunde, fără a ține cont de nimic.
Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților, condusă de Mihai Weber, a dat publicității un comunicat în care demonstrează că rezonează cu cererile medicilor, dar și ale societății civile, privind reglementarea folosirii materialelor pirotehnice, implicit și protejarea mai ales a copiilor.
Chiar dacă nu vorbim de o interdicție - așa cum ar fi normal - ci doar de o înăsprire a restricțiilor, propunerea legislativă va avea în vedere:
- Restricționarea comercializării materialelor pirotehnice: se va interzice vânzarea petardelor și a altor materiale similare către minori și persoane care nu dețin autorizații legale.
- Limitarea accesului la materiale periculoase: accesul la anumite categorii de materiale pirotehnice va fi permis doar pirotehniștilor profesioniști și persoanelor autorizate.
- Creșterea sancțiunilor: comercianții care încalcă reglementările vor fi sancționați cu amenzi mai mari, iar în cazuri grave, se vor aplica pedepse suplimentare.
- Supravegherea importului și comercializării: vor fi implementate controale mai stricte pentru a preveni distribuirea materialelor pirotehnice periculoase sau de slabă calitate pe piața locală.
- Educație publică și prevenție: se vor derula campanii naționale de conștientizare pentru a informa populația despre riscurile utilizării petardelor și despre responsabilitățile legale.
(Foto cu caracter ilustrativ)
Citește cele mai noi știri locale publicate pe CâmpinaTV.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - CâmpinaTV și grupului de Whatsapp (mesaj la 0733.388.425).
Fii parte a comunității CâmpinaTV.ro!
Centrul Județean de Cultură Prahova "Academician Eugen Simion" și Asociația Așezămintelor Culturale din România organizează în fiecare an Colocviul Național "Coregrafia dansului tradițional astăzi".
În prezent, contribuția de la bugetul local al municipiului Câmpina pentru fiecare beneficiar al Centrului Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială a Persoanelor fără Adăpost este de 4.053,17 lei/ lună.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.