S-a finalizat licitația pentru construirea podețului de peste râul Doftana, între Câmpina și Bănești. Podul lui Cuza rămâne o ruină

Actualitate (Categoria articolului)

Au trecut cinci ani de când podul de piatră de peste râul Doftana, construit pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, s-a prăbușit parțial din cauza cantității mari de precipitații din primăvara lui 2014. Și au trecut tot cinci ani de când Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Câmpina și Consiliul Local Bănești s-au asociat pentru construirea unui pod nou, având în vedere zecile de navetiști care se deplasează zilnic, pe jos sau cu bicicleta, între cele două localități. Inițial s-a dorit ca noul pod să fie pe amplasamentul celui vechi, însă proiectul nu a mai fost pus în practică. În 2017 s-a venit cu o nouă idee - cea a construirii unui podeț pietonal. Acum în august 2019, s-a finalizat și licitația organizată pentru construirea acestui podeț.

Din 2017 până în 2019, indicatorii tehnico-economici pentru podețul de peste râul Doftana au fost aprobați, actualizați și reactualizați. Lucrarea va fi executată de societatea Le Grand G&G din Câmpina (câștigătoarea licitației) și va costa 1.512.341 lei fără TVA, conform anunțului publicat pe SEAP. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției, iar Consiliul Județean cu 90%. Lucările vor începe, probabil, luna viitoare.
Din păcate, 
autoritățile locale și județene au renunțat la ideea refacerii podului de piatră, cel construit în perioada 1861-1864 și despre care se menționează că este monument istoric, iar reconstrucția sa ar necesita autorizații speciale, multe avize și foarte mulți bani. Podul lui Cuza a stat în picioare exact 150 de ani. A fost o construcție emblematică pentru începuturile ingineriei românești în domeniul drumurilor și podurilor. În apriie 2014 a cedat, iar de atunci a rămas o ruină. Și probabil că așa va rămâne, până va dispărea complet, luat de ape și măcinat de indiferență.

4659 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI 10.08.2019 15:15 ce sa facem ? nu mai avem nevoie de istorie ,altii fac bani din tot ce e istorie iar noi demolam sau lasam sa se demoleze ,de e GREU !!!!

Actualitate

1047 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1823 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

679 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1740 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.