S-a finalizat licitația pentru construirea podețului de peste râul Doftana, între Câmpina și Bănești. Podul lui Cuza rămâne o ruină

Actualitate (Categoria articolului)

Au trecut cinci ani de când podul de piatră de peste râul Doftana, construit pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza, s-a prăbușit parțial din cauza cantității mari de precipitații din primăvara lui 2014. Și au trecut tot cinci ani de când Consiliul Județean Prahova, Consiliul Local Câmpina și Consiliul Local Bănești s-au asociat pentru construirea unui pod nou, având în vedere zecile de navetiști care se deplasează zilnic, pe jos sau cu bicicleta, între cele două localități. Inițial s-a dorit ca noul pod să fie pe amplasamentul celui vechi, însă proiectul nu a mai fost pus în practică. În 2017 s-a venit cu o nouă idee - cea a construirii unui podeț pietonal. Acum în august 2019, s-a finalizat și licitația organizată pentru construirea acestui podeț.

Din 2017 până în 2019, indicatorii tehnico-economici pentru podețul de peste râul Doftana au fost aprobați, actualizați și reactualizați. Lucrarea va fi executată de societatea Le Grand G&G din Câmpina (câștigătoarea licitației) și va costa 1.512.341 lei fără TVA, conform anunțului publicat pe SEAP. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției, iar Consiliul Județean cu 90%. Lucările vor începe, probabil, luna viitoare.
Din păcate, 
autoritățile locale și județene au renunțat la ideea refacerii podului de piatră, cel construit în perioada 1861-1864 și despre care se menționează că este monument istoric, iar reconstrucția sa ar necesita autorizații speciale, multe avize și foarte mulți bani. Podul lui Cuza a stat în picioare exact 150 de ani. A fost o construcție emblematică pentru începuturile ingineriei românești în domeniul drumurilor și podurilor. În apriie 2014 a cedat, iar de atunci a rămas o ruină. Și probabil că așa va rămâne, până va dispărea complet, luat de ape și măcinat de indiferență.

4341 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI 10.08.2019 15:15 ce sa facem ? nu mai avem nevoie de istorie ,altii fac bani din tot ce e istorie iar noi demolam sau lasam sa se demoleze ,de e GREU !!!!

Actualitate

6055 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3021 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1535 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2104 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.