O amplă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân are loc la Câmpina, în ianuarie și februarie 2021

Social (Categoria articolului)

O nouă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân va fi organizată la Câmpina de Asociația "Arca lui Norocel". Este vorba despre o campanie amplă, care se va derula pe parcursul mai multor zile (18, 20 și 26 ianuarie 2021, respectiv 3, 5, 8, 10 și 16 februarie). 300 de pisici pot fi sterilizate/castrate în cadrul acestei campanii finanțate de asociațiile internaționale de protecția animalelor NetAP - Network for Animal Protection și Romania Animal Rescue, Inc Dba Animal Spay Neuter International.

Animalele vor fi preluate din parcarea fostului Complex Comercial Fibec în zilele menționate, dimineața, la ora 7.30, vor fi transportate la Clinica Veterinară RAR at Center of Hope, unde vor fi sterilizate, iar în aceeași zi, spre seară, vor fi aduse și predate stăpânilor, în același punct de întâlnire. Pentru programări și mai multe informații puteți suna la 0730.585.088 (Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel") sau puteți trimite un SMS la acest număr, în care să menționați numele dvs. și câte pisicuțe doriți să sterilizați. Este o campanie care se adresează stăpânilor de pisici din Câmpina și din localitățile învecinate.
Peste 7.000 de animale (câini și pisici) din Câmpina și localitățile vecine au fost sterilizate până acum prin intermediul Asociației "Arca lui Norocel", în cei trei ani de când a fost înființată această asociație. Au fost campanii derulate cu sprijnul financiar al unor fundații și asociații din Germania și Austria, dar și al unor persoane fizice ori juridice din Câmpina, care au înțeles că sterilizarea reprezintă o soluție pentru reducerea numărului de animale abandonate (aruncate) fie pe domeniul public, fie în spații private. Am spus-o și cu altă ocași și o spunem din nou. Ceea ce face Asociația "Arca lui Norocel" la Câmpina poate părea o luptă cu morile de vânt. Asigură sterilizarea a sute de câini și pisici, dar strânge și zeci de pui aruncați pe stradă. Totuși, faptul că unii oameni au început să deschidă ochii și să înțeleagă importanța sterilizării este, deja, un pas înainte. Un pas mare, având în vedere că la prima campanie de sterilizare a existat o oarecare reticență din partea stăpânilor animalelor și asta din cauza mentalității, pe de o parte, dar și a comodității, pe de altă parte.
Din păcate, cu o floare nu se face primăvară, iar în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați în continuare pui de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Încă mai avem probleme grave legate de lipsa de educație, lipsa de civilizație. Este o luptă grea, complicată, cu mentalitatea omului, dar suntem convinși că mulți dintre dvs. înțelegeți rostul sterilizării animalului și nu mai doriți să vedeți pui aruncați pe marginea drumurilor sau la containerele de gunoi. Sterilizați, nu abandonați!

6198 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 16.01.2021 19:02 Cred că municipiul ar trebui să intre în cartea recordurilor la numărul de câini și pisici pe cap de locuitor....exiști poliția animalelor,cu ce se ocupă dacă zilnic sunt zeci de patrupede pe străzile orașului,unde mai pui că unele intră și în magazine !!!..ar trebui zilnic poliția animalelor să circule pe străzi să avertizeze asupra acestor cerințe ...cum dracu' in west nu vezi picior de animal pe străzi....!!!
  • Stan Magdalena 17.01.2021 08:46 Toată stima pentru munca de sisif dusă de această asociație!!!Felicitări Iulia și tuturor celor ce va puneti in slujba acestei cauze .!!!Succes și Doamne ajută !
  • Bârlă Cătălina 17.01.2021 11:06 Vreau și eu un număr de telefon va rog frumos
  • Cojocaru Ion 17.01.2021 19:55 Cand faceti sterilizare pentru catelusi? Multumesc.

Social

1246 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

1641 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

Alte stiri recente

1587 vizualizari
24 sept. 2021 19:53

La Comarnic, un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Prahova a făcut o serie de precizări privind diagnosticul bărbatului - traumatism cranio-facial cu lipsă scalp fronto parietal drept, multiple plăgi delabrante faciale, gât și ambele urechi, multiple plăgi torace anterior; abdomen și antebraț drept transportat la Spitalul Județean Ploiești de un echipaj cu medic. Bărbatul a fost preluat conștient, dar pronosticul este rezervat. 
Un bărbat de 45 de ani a fost atacat și rănit grav de un urs în această după-amiază, la Comarnic, undeva la ieșirea spre Secăria. Bărbatul a fost preluat de echipaje medicale și transportat la spital.

1391 vizualizari
24 sept. 2021 18:43

Poliția Locală Câmpina a demarat o nouă campanie de informare a cetățenilor privind colectarea selectivă a deșeurilor

Administrația publică locală din Câmpina are ca prioritate creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor menajare. În acest sens, prin intermediul Poliției Locale Câmpina s-a început o nouă acțiune de informare și prevenire privind colectarea selectivă a deșeurilor menajere, acțiune care face parte din campania "Câmpina curată", inițiată de societatea civilă și derulată cu sprijinul Primăriei și operatorului de salubritate.