CONTACT

O amplă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân are loc la Câmpina, în ianuarie și februarie 2021

- Social -

O amplă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân are loc la Câmpina, în ianuarie și februarie 2021

O nouă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân va fi organizată la Câmpina de Asociația "Arca lui Norocel". Este vorba despre o campanie amplă, care se va derula pe parcursul mai multor zile (18, 20 și 26 ianuarie 2021, respectiv 3, 5, 8, 10 și 16 februarie). 300 de pisici pot fi sterilizate/castrate în cadrul acestei campanii finanțate de asociațiile internaționale de protecția animalelor NetAP - Network for Animal Protection și Romania Animal Rescue, Inc Dba Animal Spay Neuter International.

Animalele vor fi preluate din parcarea fostului Complex Comercial Fibec în zilele menționate, dimineața, la ora 7.30, vor fi transportate la Clinica Veterinară RAR at Center of Hope, unde vor fi sterilizate, iar în aceeași zi, spre seară, vor fi aduse și predate stăpânilor, în același punct de întâlnire. Pentru programări și mai multe informații puteți suna la 0730.585.088 (Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel") sau puteți trimite un SMS la acest număr, în care să menționați numele dvs. și câte pisicuțe doriți să sterilizați. Este o campanie care se adresează stăpânilor de pisici din Câmpina și din localitățile învecinate.
Peste 7.000 de animale (câini și pisici) din Câmpina și localitățile vecine au fost sterilizate până acum prin intermediul Asociației "Arca lui Norocel", în cei trei ani de când a fost înființată această asociație. Au fost campanii derulate cu sprijnul financiar al unor fundații și asociații din Germania și Austria, dar și al unor persoane fizice ori juridice din Câmpina, care au înțeles că sterilizarea reprezintă o soluție pentru reducerea numărului de animale abandonate (aruncate) fie pe domeniul public, fie în spații private. Am spus-o și cu altă ocași și o spunem din nou. Ceea ce face Asociația "Arca lui Norocel" la Câmpina poate părea o luptă cu morile de vânt. Asigură sterilizarea a sute de câini și pisici, dar strânge și zeci de pui aruncați pe stradă. Totuși, faptul că unii oameni au început să deschidă ochii și să înțeleagă importanța sterilizării este, deja, un pas înainte. Un pas mare, având în vedere că la prima campanie de sterilizare a existat o oarecare reticență din partea stăpânilor animalelor și asta din cauza mentalității, pe de o parte, dar și a comodității, pe de altă parte.
Din păcate, cu o floare nu se face primăvară, iar în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați în continuare pui de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Încă mai avem probleme grave legate de lipsa de educație, lipsa de civilizație. Este o luptă grea, complicată, cu mentalitatea omului, dar suntem convinși că mulți dintre dvs. înțelegeți rostul sterilizării animalului și nu mai doriți să vedeți pui aruncați pe marginea drumurilor sau la containerele de gunoi. Sterilizați, nu abandonați!


16 Jan 2021 11:52 7153 vizualizari


Comentarii






  • 17.01.2021 19:55 Cojocaru Ion Cand faceti sterilizare pentru catelusi? Multumesc.
  • 17.01.2021 11:06 Bârlă Cătălina Vreau și eu un număr de telefon va rog frumos
  • 17.01.2021 08:46 Stan Magdalena Toată stima pentru munca de sisif dusă de această asociație!!!Felicitări Iulia și tuturor celor ce va puneti in slujba acestei cauze .!!!Succes și Doamne ajută !
  • 16.01.2021 19:02 Rammstein Cred că municipiul ar trebui să intre în cartea recordurilor la numărul de câini și pisici pe cap de locuitor....exiști poliția animalelor,cu ce se ocupă dacă zilnic sunt zeci de patrupede pe străzile orașului,unde mai pui că unele intră și în magazine !!!..ar trebui zilnic poliția animalelor să circule pe străzi să avertizeze asupra acestor cerințe ...cum dracu' in west nu vezi picior de animal pe străzi....!!!
1971 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1755 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4576 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1736 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV