O amplă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân are loc la Câmpina, în ianuarie și februarie 2021

Social (Categoria articolului)

O nouă campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân va fi organizată la Câmpina de Asociația "Arca lui Norocel". Este vorba despre o campanie amplă, care se va derula pe parcursul mai multor zile (18, 20 și 26 ianuarie 2021, respectiv 3, 5, 8, 10 și 16 februarie). 300 de pisici pot fi sterilizate/castrate în cadrul acestei campanii finanțate de asociațiile internaționale de protecția animalelor NetAP - Network for Animal Protection și Romania Animal Rescue, Inc Dba Animal Spay Neuter International.

Animalele vor fi preluate din parcarea fostului Complex Comercial Fibec în zilele menționate, dimineața, la ora 7.30, vor fi transportate la Clinica Veterinară RAR at Center of Hope, unde vor fi sterilizate, iar în aceeași zi, spre seară, vor fi aduse și predate stăpânilor, în același punct de întâlnire. Pentru programări și mai multe informații puteți suna la 0730.585.088 (Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel") sau puteți trimite un SMS la acest număr, în care să menționați numele dvs. și câte pisicuțe doriți să sterilizați. Este o campanie care se adresează stăpânilor de pisici din Câmpina și din localitățile învecinate.
Peste 7.000 de animale (câini și pisici) din Câmpina și localitățile vecine au fost sterilizate până acum prin intermediul Asociației "Arca lui Norocel", în cei trei ani de când a fost înființată această asociație. Au fost campanii derulate cu sprijnul financiar al unor fundații și asociații din Germania și Austria, dar și al unor persoane fizice ori juridice din Câmpina, care au înțeles că sterilizarea reprezintă o soluție pentru reducerea numărului de animale abandonate (aruncate) fie pe domeniul public, fie în spații private. Am spus-o și cu altă ocași și o spunem din nou. Ceea ce face Asociația "Arca lui Norocel" la Câmpina poate părea o luptă cu morile de vânt. Asigură sterilizarea a sute de câini și pisici, dar strânge și zeci de pui aruncați pe stradă. Totuși, faptul că unii oameni au început să deschidă ochii și să înțeleagă importanța sterilizării este, deja, un pas înainte. Un pas mare, având în vedere că la prima campanie de sterilizare a existat o oarecare reticență din partea stăpânilor animalelor și asta din cauza mentalității, pe de o parte, dar și a comodității, pe de altă parte.
Din păcate, cu o floare nu se face primăvară, iar în Câmpina și împrejurimi sunt aruncați în continuare pui de câini și pisici așa cum se aruncă gunoiul. Încă mai avem probleme grave legate de lipsa de educație, lipsa de civilizație. Este o luptă grea, complicată, cu mentalitatea omului, dar suntem convinși că mulți dintre dvs. înțelegeți rostul sterilizării animalului și nu mai doriți să vedeți pui aruncați pe marginea drumurilor sau la containerele de gunoi. Sterilizați, nu abandonați!

4751 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 16.01.2021 19:02 Cred că municipiul ar trebui să intre în cartea recordurilor la numărul de câini și pisici pe cap de locuitor....exiști poliția animalelor,cu ce se ocupă dacă zilnic sunt zeci de patrupede pe străzile orașului,unde mai pui că unele intră și în magazine !!!..ar trebui zilnic poliția animalelor să circule pe străzi să avertizeze asupra acestor cerințe ...cum dracu' in west nu vezi picior de animal pe străzi....!!!
  • Stan Magdalena 17.01.2021 08:46 Toată stima pentru munca de sisif dusă de această asociație!!!Felicitări Iulia și tuturor celor ce va puneti in slujba acestei cauze .!!!Succes și Doamne ajută !
  • Bârlă Cătălina 17.01.2021 11:06 Vreau și eu un număr de telefon va rog frumos
  • Cojocaru Ion 17.01.2021 19:55 Cand faceti sterilizare pentru catelusi? Multumesc.

Social

353 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2780 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

Alte stiri recente

1781 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2326 vizualizari
26 feb. 2021 21:18

Marius Vasile (CSS ”Istrati” Câmpina), campion național la aruncarea greutății, categoria sub 20 ani, cu un nou record personal

După ce a participat la Sofia, la Balcaniada pentru sportivi sub 20 ani, unde s-a clasat pe un meritoriu loc 4, cu un nou record personal, Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel), legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, a obținut vineri după-amiază titlul național în proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani. Marius Vasile și-a depășit din nou propriul record cu zece centimetri, aruncând de această dată la 17,35m, cu peste doi metri față de ceilalți ocupanți ai podiumului.