CONTACT

Un angajat ISU Prahova, aflat în timpul liber, fotbalist la Gloria Vâlcănești, i-a salvat viața portarului echipei Viitorul Provița de Sus

- Actualitate -

Un angajat ISU Prahova, aflat în timpul liber, fotbalist la Gloria Vâlcănești, i-a salvat viața portarului echipei Viitorul Provița de Sus

Plutonierul major Constantin Popa (foto), din cadrul ISU Prahova, în timpul liber joacă fotbal pentru echipa Gloria Vâlcănești. Sâmbătă, 6 aprilie, echipa sa a jucat pe teren propriu cu Viitorul Provița de Sus, într-un joc câștigat de gazde cu scorul de 3-2. Fără voia sa, Constantin Popa a devenit eroul partidei, salvând viața portarului ehcipei oaspete.

Astfel, la un moment dat, în timpul jocului, a observat cum, deodată, fără să fie lovit, portarul echipei adverse cade secerat la pământ și rămâne nemișcat, creând panică în rândul coechipierilor săi. Constantin Popa, văzând cele întâmplate, nu a mai ezitat nicio secundă și a alergat către tânărul căzut. Cu calm și profesionalism, a evaluat situația, l-a așezat în poziția laterală de siguranță, s-a asigurat că are căile respiratorii deschise, urmărind permanent dacă tânărul respiră, deși era inconștient și nu răspundea niciunui stimul exterior. Ba mai mult, până la sosirea echipajului de paramedici, a adus din mașina personală pipa guedel pe care urma să o folosească în cazul în care nu ar mai fi reușit sa păstreze căile aeriene libere.  Dându-și seama că situația este una gravă, a sunat la 112, unde s-a prezentat și le-a transmis colegilor din dispecerat că este nevoie de un echipaj de prim ajutor cu medic, recomandându-le ca persoana să fie preluată mai întâi de echipajul SMURD ajuns la fața locului și, mai apoi, să fie predată la întâlnire ambulanței cu medic. Ajuns la spital și fiind stabilizat de medici, tânărul căruia i s-a făcut rău pe terenul de fotbal a postat pe Facebook un mesaj prin care îi mulțumește salvatorului său și își exprimă dorința de a-l cunoaște pentru a-i mulțumi personal. 
”Felicitări, Constantin! În ciuda presiunii momentului, ai reușit să rămâi concentrat și determinat să oferi ajutor, singurul lucru urmărit fiind salvarea celui aflat în dificultate. Ești cu adevărat un exemplu pentru noi toți!”, a fost și mesajul purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.
Constantin Popa este la a treia salvare de acest fel, de când lucrează în cadrul ISU Prahova.


09 Apr 2024 08:02 2097 vizualizari


Comentarii






  • 09.04.2024 16:25 diss Un OM adevărat!
3179 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3257 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4305 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3667 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV