Tot mai rar se întâmplă lucruri bune în Câmpina și tocmai de aceea, atunci când se întâmplă, ele merită să fie aduse în atenția tuturor. Seva Organic este un proiect inedit, care urmează să fie pus în curând în practică și care presupune un meniu realizat exclusiv din produse organice, produse sănătoase pentru organism. Unde va fi realizat acest proiect? La Restaurantul Seva din Câmpina, bineînțeles.
Seva Organic a apărut ca o necesitate pe o piața invadată de chimicale. Pentru că, ne place sau nu, în general nu prea știm ce mâncăm. „Totul a început ca o necesitate pentru familia mea, din dorinţa de a mânca sănătos. Apoi, odată ce am văzut că lucrurile merg bine şi chiar simţim în viaţa de zi cu zi îmbunătăţirea alimentaţiei, am decis să facem următorul pas, care se va concretiza prin apariţia unui meniu organic pe mesele Restaurantului Seva. În acest sens, funcţionează deja mai multe sere la Filipeşti, unde cultivăm doar produse care nu sunt ajutate de chimicale. În acelaşi timp, pe baza unei colaborări, începem la Proviţa şi creşterea de animale - oi, porci, vite şi păsări, astfel încât să avem toate cele necesare pentru realizarea unui meniu organic din producţia proprie. Vă spun sincer, am decis să fac acest pas pentru că nu mai am încredere în produsele altora, chiar dacă spun ei că sunt bio. Nu e posibil să faci o roşie în câteva zile sau un pui să fie bun de tăiat în una-două săptămâni. Vrem ca prin acest proiect să oferim o alternativă celor care trec pragul Restaurantului Seva, un meniu pentru cei care vor să mănânce sănătos şi nu prea au unde în zona noastră. M-aş bucura foarte mult dacă şi pentru copii s-ar putea introduce astfel de programe, prin care să mănânce cât mai sănătos. Chiar dacă preţurile vor fi puțin mai mari, vă asigur că vor fi numai produse de calitate, neindustriale”, ne-a declarat patronul Restaurantului Seva din Câmpina, Florin Abagiu.
Dincolo de certitudinea unor produse sănătoase şi promisiunea unor mese mult mai gustoase, proiectul Seva Organic presupune și promovarea unor produse tradiționale zonei noastre, cum ar fi, de exemplu, cașcaveaua de Valea Doftanei. Și mai presupune crearea de noi locuri de muncă, lucru foarte important și binevenit pe piața locală a forței de muncă. (P)
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă în cursul zilei de vineri, 13 septembrie, la intersecția străzilor Dealului și Rândunicii.
Începând de luni, 16 septembrie 2024, Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina se închide parțial. Această situație va dura până pe 25 octombrie 2024, în cel mai bun caz.
S-a numit mai întâi Parcul Pionierilor, apoi Parcul cu Role și după aceea Parcul "Mițu-Chițu". Acum... numai este nimic. Un loc neîngrijit, în care vegetația este stăpână și pe lângă care treci cu o strângere de inimă.
Anul 2024 este singurul din istoria țării noastre în care cetățenii cu drept de vot au fost chemați la urne pentru toate tipurile de alegeri posibile. Au fost localele și europarlamentarele pe 9 iunie, urmează, spre finalul anului, alegerile parlamentare și prezidențiale.