Manifestare dezamăgitoare la Câmpina, de Ziua Eroilor Neamului Românesc

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina, ceremonia de Ziua Eroilor Neamului, desfășurată în Sfânta Zi de Înălțare, la Cimitirul Eroilor a fost una dintre cele mai haotice și dezamăgitoare din câte au existat vreodată. Asta, în primul rând din cauza organizării care a lăsat mult de dorit și, în al doilea rând, din cauza numărului mic de participanți. Într-o zi atât de specială, numai respect nu s-a arătat Eroilor care își dorm somnul de veci în cimitirul de pe Strada Bobâlna.

Nu există nicio scuză pentru gafele organizatorice de ieri, 2 iunie 2022, de Ziua Eroilor, asta cu atât mai mult cu cât sunt destui ani de când ceremonia se organizează în același format la Monumentul Eroilor din cimitirul de pe Bobâlna. Întotdeauna, acțiunea a fost organizată de administrația locală prin intermediul Casei Tineretului, așa cum s-a întâmplat și anul acesta. Probleme de sonorizare; bâlbe la prezentarea delegațiilor care au depus coroane; Imnul Național, difuzat și când trebuia, dar și când nu trebuia; prezentarea cu rapiditate a delegațiilor, astfel că nici nu apucau unii să plece din fața monumentului, după ce au depus coroana, că deja veneau ceilalți; omiterea elevilor de la Școala Centrală la depunerea de flori (de altfel, singura unitate de învățământ care a avut o delegație la acțiune). Câmpina este, totuși, un municipiu, dar se pare că ar trebui să ia unele lecții de la comunele din jur la organizarea unor evenimente de acest gen. Și poate chiar nu ar fi stricat o repetiție înainte de desfășurarea manifestării...
În altă ordine de idei, este al doilea an consecutiv când lipsește Garda de Onoare și primul an în care un singur partid depune coroană la Monumentul Eroilor. Este vorba despre PSD, singura formațiune politică din Câmpina care i-a omagiat astfel pe Eroii Neamului. Au mai depus coroane la Monumentul Eroilor: Primăria și Consiliul Local Câmpina, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Municipală Câmpina, Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, asociațiile de rezerviști din cadrul MApN și MAI, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (prin noul președinte, Marian Dulă), Spitalul Municipal, Spitalul Voila, iar elevii de la Școala Gimnazială Centrală au depus o jerbă de flori.
Evenimentul a mai inclus o slujbă religioasă de pomenire a eroilor, săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, precum și o alocuțiune a primarului Alin Moldoveanu, la finalul manifestării.
Am scris rândurile de mai sus cu o oarecare dezamăgire că solemnitatea unei astfel de ceremonii a fost perturbată de carențele organizatorice și că din ce în ce mai puține instituții își trimit reprezentanți la omagierea eroilor care și-au dat viața pentru această țară. În condițiile în care avem un război la graniță, ne așteptam ca un număr important de delegații câmpinene să participe la evenimentul de ieri, pentru a arăta cât apreciază faptul că trăim într-o țară liberă și cum își exprimă recunoștința față de cei care s-au jertfit pentru ca noi să trăim într-o țară liberă.

6103 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bogdan Tanase 03.06.2022 15:52 Să îi mulțumim primarului pentru modul în care a organizat ceremonia de 1 Decembrie și pe cea de Ziua Eroilor. A învrăjbit oamenii și a dus în derizoriu aceste zile importante pentru neamul nostru.
  • Nicu 03.06.2022 16:58 Pai și ziua copilului de 1 Iunie nu a fost organizata deloc . Altădată mă duceam cu nepotul pe centru. Era plin de copii la spectacol și la jocuri. Acum nimic Foarte frumos din partea dumneavoastră ca i-ați urecheat pe incompetenți
  • Florin 04.06.2022 06:00 Ca tot zici de carente: al 2-lea an fără garda. Este al 2-lea an cu dl. Moldoveanu primar. La câte relații are putea sa solicite. Dar nu a făcut-o. Oricum are consilieri destoniici. Despre partide: dacă a făcut invitații și nu au venit e vina partidelor, dacă nu le-a invitat e vina primăriei. Și cele 2 bănci, sa se așeze veteranii (care?), puteau fi puse în alta parte nu în fata primarului. Aștept cu nerăbdare 26 iunie. P. S. Acum am observat:suporți pentru coroane sunt în spatele monumentului, la distanta. Chiar niciun consilier al primarului nu s-a interesat de organizarea acestui eveniment? Sau s-au bazat pe groparii în organizare. P. S. 2 Cât despre prestația reprezentanților Casei Tineretului nu mai am nimic de zis: degeaba au stat pe lângă mine atâția ani.
  • Cătălin 04.06.2022 08:46 O asemenea ceremonie se organizează în cooperare cu instituțiile militare. Acestea au un regulament (RG 4) unde scrie clar tot. Din păcate în ultima vreme acestea sunt doar invitate. Ceremoniile sunt regizate de civili care nu știu cu ce se mănâncă o astfel de activitate.
  • Ion Blidaru 04.06.2022 15:11 Poate nu ar fi complicat ca organizatorii acestui ceremonial să meargă în schimb de experiență la Primăria Cornu care,de ani de zile,organizează impecabil această manifestare dedicată Zilei Eroilor!
  • Gheorghe 05.06.2022 19:58 Multumim d-nul Florin. Asa este: unii au STAT degeaba pe langa Dumneavoastra. Nu pot fii toti oameni buni la toate.... dar poate cu timpul vor prinde(unii) experienta!?! Orice inceput e greu. P.S. 3 Ce dumneavoastra le-ati stiut pe toate de la inceput? Una peste alta, la acest oras, primeste ce merita. E BINE.

Actualitate

234 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

373 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

22 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

742 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.