La Câmpina, ceremonia de Ziua Eroilor Neamului, desfășurată în Sfânta Zi de Înălțare, la Cimitirul Eroilor a fost una dintre cele mai haotice și dezamăgitoare din câte au existat vreodată. Asta, în primul rând din cauza organizării care a lăsat mult de dorit și, în al doilea rând, din cauza numărului mic de participanți. Într-o zi atât de specială, numai respect nu s-a arătat Eroilor care își dorm somnul de veci în cimitirul de pe Strada Bobâlna.
Nu există nicio scuză pentru gafele organizatorice de ieri, 2 iunie 2022, de Ziua Eroilor, asta cu atât mai mult cu cât sunt destui ani de când ceremonia se organizează în același format la Monumentul Eroilor din cimitirul de pe Bobâlna. Întotdeauna, acțiunea a fost organizată de administrația locală prin intermediul Casei Tineretului, așa cum s-a întâmplat și anul acesta. Probleme de sonorizare; bâlbe la prezentarea delegațiilor care au depus coroane; Imnul Național, difuzat și când trebuia, dar și când nu trebuia; prezentarea cu rapiditate a delegațiilor, astfel că nici nu apucau unii să plece din fața monumentului, după ce au depus coroana, că deja veneau ceilalți; omiterea elevilor de la Școala Centrală la depunerea de flori (de altfel, singura unitate de învățământ care a avut o delegație la acțiune). Câmpina este, totuși, un municipiu, dar se pare că ar trebui să ia unele lecții de la comunele din jur la organizarea unor evenimente de acest gen. Și poate chiar nu ar fi stricat o repetiție înainte de desfășurarea manifestării...
În altă ordine de idei, este al doilea an consecutiv când lipsește Garda de Onoare și primul an în care un singur partid depune coroană la Monumentul Eroilor. Este vorba despre PSD, singura formațiune politică din Câmpina care i-a omagiat astfel pe Eroii Neamului. Au mai depus coroane la Monumentul Eroilor: Primăria și Consiliul Local Câmpina, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Municipală Câmpina, Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, asociațiile de rezerviști din cadrul MApN și MAI, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (prin noul președinte, Marian Dulă), Spitalul Municipal, Spitalul Voila, iar elevii de la Școala Gimnazială Centrală au depus o jerbă de flori.
Evenimentul a mai inclus o slujbă religioasă de pomenire a eroilor, săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, precum și o alocuțiune a primarului Alin Moldoveanu, la finalul manifestării.
Am scris rândurile de mai sus cu o oarecare dezamăgire că solemnitatea unei astfel de ceremonii a fost perturbată de carențele organizatorice și că din ce în ce mai puține instituții își trimit reprezentanți la omagierea eroilor care și-au dat viața pentru această țară. În condițiile în care avem un război la graniță, ne așteptam ca un număr important de delegații câmpinene să participe la evenimentul de ieri, pentru a arăta cât apreciază faptul că trăim într-o țară liberă și cum își exprimă recunoștința față de cei care s-au jertfit pentru ca noi să trăim într-o țară liberă.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.