Festivitate de absolvire a gimnaziului, la Școala "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Festivitățile de absolvire sunt întotdeauna emoționante, pentru elevi, pentru profesori, pentru toți prezenți la aceste evenimente. Se încheie un capitol în viața elevului, el trece într-o altă etapă a vieții, pășește pe un drum nou, poate mai greu, se desparte de colegii alături de care a petrecut ultimii ani. Anul acesta, un an școlar atipic, marcat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, emoțiile absolvirii au fost parcă și mai mari. Sau cel puțin asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", unde la finalul săptămânii trecute a avut loc festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a. 

O festivitate de absolvire diferită de ceea ce reprezintă, de obicei, acest eveniment din viața copiilor și profesorilor. Cu mască de protecție, cu păstrarea distanței sociale, fără îmbrățișări, o festivitate atipică, așa cum a fost și acest an școlar. Totuși, emoțiile au existat, așa cum a existat și o anumită tristețe că absolvenții clasei a VIII-a trebuie să se despartă în acest mod de școala în care au învățat în ciclurile primar și gimnazial, de colegii pe care și așa i-au văzut foarte rar sau deloc în ultimele luni. Undeva, în sufletul celor prezenți, cu siguranță a existat regretul că trebuie să trăim și astfel de vremuri, că amintirile acestor copii nu vor fi complete.
"Aceasta ar fi trebuit să fie o zi pentru încununarea eforturilor și pentru răsplata meritelor tuturor elevilor din școala noastră. Să fim aici cu toții și să culegem roadele acestui an școlar. Dar situația ne impune să respectăm niște reguli stricte. Da, a fost un an școlar atipic, o provocare pentru noi toți, o experiență din care am avut ceva de învățat. Totuși, cred că am simțit cu toții că, oricât de modern ar fi acest sistem online, educația se poate realiza doar față în față. Pentru că empatia se realizează privind copiii în ochi, simțindu-le sentimentele și nu din spatele unui ecran. Eu aș vrea să le mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru implicare, tuturor copiilor, dar și părinților, pentru că au făcut un efort uriaș în această perioadă. Și țin să le mulțumesc reprezentanților administrației locale pentru că au fost alături de noi și ne-au ajutat să trecem cu bine peste această perioadă deloc ușoară", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu.
Directorul școlii a încercat totuși, chiar și în aceste condiții delicate, să păstreze o parte din tradițiile festivităților de absolvire și a oferit profesoarei de matematică, Gabriela Cazacu, Diploma "Profesorul anului". (video)

Profesor Gabriela Cazacu, dirigintele clasei a VIII-a, a fost, probabil, persoana cea mai emoționată de la festivitatea de absolvire. A avut lacrimi în ochi aproape tot timpul. Și-a premiat elevii, i-a felicitat și aproape că i-ar fi luat în brațe dacă... era posibil acest lucru. "Ne simțim astăzi într-o mică normalitate, după o perioadă atât de dificilă pentru noi toți. Atunci când cursurile au fost suspendate, în martie, nu ne gândeam că totul va dura atât de mult, că totul va fi atât de diferit pentru noi. Sistemul acesta online nu este ceea ce caracterizează munca adevărată a profesorilor și a elevilor, dar cu toate acestea eu simt că în fiecare zi am învățat ceva nou și noi, dar și copiii. După o perioadă atât de complicată și dificilă, iată că astăzi avem ocazia să auzim Gaudeamus în curtea școlii și să ne bucurăm de acest moment, atât cât se poate", a spus Gabriela Cazacu. 
Atipică a fost și ceremonia predării clopoțelului. Șefa promoției, Mara Sima, care a absolvit gimnaziul cu media generală 10, a transmis mesajul clasei a VIII-a către colegii din clasa a VII-a, iar clopoțelul le va fi predat acestora în septembrie, la începutul anului școlar 2020-2021. (video)
La festivitatea de absolvire au participat și reprezentanții administrației locale - primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Ionuț Goran. Primarul comunei Poiana Câmpina i-a felicitat pe copii pentru absolvire și le-a urat mult succes în continuare, cu speranța că toată lumea va reuși să treacă cu bine peste această perioadă dificilă și pentru toate obstacolele care vor urma mai departe, în viață.

4374 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3767 vizualizari
11 oct. 2020 17:38

Câștigătorii primei ediții a Royal Race Câmpina

Prima ediție a Royal Race Câmpina s-a desfășurat sâmbătă, 10 octombrie 2020, în condiții meteorologice potrivnice - ploaie, vânt, ceea ce a îngreunat atât competiția în sine, cât și eforturile organizatorilor - Asociația Young Motivation. Aproape 250 de competitori s-au aliniat la start, chiar și în aceste condiții dificile, cei mai mulți fiind determinați să participe și de scopul caritabil al competiției, pentru că fondurile strânse din taxa de înscriere vor fi folosite pentru proiecte în avantajul mai multor grupuri de copii și tineri, inclusiv ajutoarea comunității de copii cu tulburări din spectrul autist, dar și organizarea unor cursuri de orientare în carieră și dezvoltare personală pentru tinerii elevi din Câmpina. 

3538 vizualizari
10 sept. 2020 22:25

Pe 10 octombrie are loc prima ediție din Royal Race, continuatoarea tradiției Câmpina Open MTB

Pe 10 octombrie 2020, cu plecare de pe platoul Muscel, va avea loc prima ediție a competiției de ciclism Royal Race, practic, o continuare a frumoasei tradiții instituită prin Câmpina Open MTB. Noua competiție este organizată de Asociația Young Motivation, adică de Teo, Manu, Lori și Raluca, tineri care au făcut parte din echipa de voluntari de la Câmpina Open MTB.

Alte stiri recente

478 vizualizari
24 nov. 2020 09:05

Parlamentarii USR își depun demisiile pentru a nu beneficia de pensia specială

Senatorii și deputații Uniunii Salvați România (USR) își depun marți, 24 noiembrie 2020, demisiile din Parlament pentru a nu benefia de pensiile speciale. Anunțul a fost făcut de președintele USR, deputatul Dan Barna. 

788 vizualizari
24 nov. 2020 07:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 noiembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.