Festivitate de absolvire a gimnaziului, la Școala "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Festivitățile de absolvire sunt întotdeauna emoționante, pentru elevi, pentru profesori, pentru toți prezenți la aceste evenimente. Se încheie un capitol în viața elevului, el trece într-o altă etapă a vieții, pășește pe un drum nou, poate mai greu, se desparte de colegii alături de care a petrecut ultimii ani. Anul acesta, un an școlar atipic, marcat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, emoțiile absolvirii au fost parcă și mai mari. Sau cel puțin asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", unde la finalul săptămânii trecute a avut loc festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a. 

O festivitate de absolvire diferită de ceea ce reprezintă, de obicei, acest eveniment din viața copiilor și profesorilor. Cu mască de protecție, cu păstrarea distanței sociale, fără îmbrățișări, o festivitate atipică, așa cum a fost și acest an școlar. Totuși, emoțiile au existat, așa cum a existat și o anumită tristețe că absolvenții clasei a VIII-a trebuie să se despartă în acest mod de școala în care au învățat în ciclurile primar și gimnazial, de colegii pe care și așa i-au văzut foarte rar sau deloc în ultimele luni. Undeva, în sufletul celor prezenți, cu siguranță a existat regretul că trebuie să trăim și astfel de vremuri, că amintirile acestor copii nu vor fi complete.
"Aceasta ar fi trebuit să fie o zi pentru încununarea eforturilor și pentru răsplata meritelor tuturor elevilor din școala noastră. Să fim aici cu toții și să culegem roadele acestui an școlar. Dar situația ne impune să respectăm niște reguli stricte. Da, a fost un an școlar atipic, o provocare pentru noi toți, o experiență din care am avut ceva de învățat. Totuși, cred că am simțit cu toții că, oricât de modern ar fi acest sistem online, educația se poate realiza doar față în față. Pentru că empatia se realizează privind copiii în ochi, simțindu-le sentimentele și nu din spatele unui ecran. Eu aș vrea să le mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru implicare, tuturor copiilor, dar și părinților, pentru că au făcut un efort uriaș în această perioadă. Și țin să le mulțumesc reprezentanților administrației locale pentru că au fost alături de noi și ne-au ajutat să trecem cu bine peste această perioadă deloc ușoară", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu.
Directorul școlii a încercat totuși, chiar și în aceste condiții delicate, să păstreze o parte din tradițiile festivităților de absolvire și a oferit profesoarei de matematică, Gabriela Cazacu, Diploma "Profesorul anului". (video)

Profesor Gabriela Cazacu, dirigintele clasei a VIII-a, a fost, probabil, persoana cea mai emoționată de la festivitatea de absolvire. A avut lacrimi în ochi aproape tot timpul. Și-a premiat elevii, i-a felicitat și aproape că i-ar fi luat în brațe dacă... era posibil acest lucru. "Ne simțim astăzi într-o mică normalitate, după o perioadă atât de dificilă pentru noi toți. Atunci când cursurile au fost suspendate, în martie, nu ne gândeam că totul va dura atât de mult, că totul va fi atât de diferit pentru noi. Sistemul acesta online nu este ceea ce caracterizează munca adevărată a profesorilor și a elevilor, dar cu toate acestea eu simt că în fiecare zi am învățat ceva nou și noi, dar și copiii. După o perioadă atât de complicată și dificilă, iată că astăzi avem ocazia să auzim Gaudeamus în curtea școlii și să ne bucurăm de acest moment, atât cât se poate", a spus Gabriela Cazacu. 
Atipică a fost și ceremonia predării clopoțelului. Șefa promoției, Mara Sima, care a absolvit gimnaziul cu media generală 10, a transmis mesajul clasei a VIII-a către colegii din clasa a VII-a, iar clopoțelul le va fi predat acestora în septembrie, la începutul anului școlar 2020-2021. (video)
La festivitatea de absolvire au participat și reprezentanții administrației locale - primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Ionuț Goran. Primarul comunei Poiana Câmpina i-a felicitat pe copii pentru absolvire și le-a urat mult succes în continuare, cu speranța că toată lumea va reuși să treacă cu bine peste această perioadă dificilă și pentru toate obstacolele care vor urma mai departe, în viață.

3596 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3186 vizualizari
28 iun. 2020 12:45

72 de ani de la întâlnirea reprezentanților partidelor comuniste din Europa la Castelul Voila, din Câmpina. Comandase Stalin asasinarea aici a liderului iugoslav Tito?

1 comentarii

În urmă cu exact 72 de ani, pe 28 iunie 1948, în salonul spațios și luminos de la parterul Castelului Voila, avea loc o întâlnire importantă a reprezentanților partidelor comuniste din Europa. Întâlnirea fusese convocată în mare grabă de însuși liderul sovietic Iosif Visarionovici Stalin și sunt mulți istorici care afirmă că la Câmpina se dorea chiar asasinarea liderului comunist iugoslav Tito. 

Alte stiri recente

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.