Lalelele furate de pe domeniul public din Câmpina au fost vândute... la piață

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris ieri despre lalelele din parcurile câmpinene, care dispar încet, dar sigur. Unele cu bulbi cu tot și asta de mai multă vreme. Astăzi venim cu informații noi, pentru că o parte dintre hoți au fost prinși, iar ancheta este în curs de derulare.

Persoanele care au sustras florile de pe domeniul public sunt de mai multe categorii. Sunt copii, care au rupt una-două flori, în joacă. Sunt bătrâne care au scos cu tot cu bulbi una-două flori, pentru a le pune într-un ghiveci sau în curte. Au fost doar câteva cazuri. În schimb, sunt persoane care au furat zeci de lalele și le-au vândut în piață sau la colț de stradă.
Săptămâna trecută, Poliția Locală Câmpina a surprins un tânăr care fura lalele din Parcul de la Ceas, exact din zona despre care noi am scris ieri. Tânărul a fost identificat și prins. Este vorba despre un cerșetor de 26 de ani, care fura flori pentru a le vinde pe stradă, trecătorilor. Bărbatul a fost predat Poliției Municipale, care are atribuții în astfel de cazuri.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (22/23 aprilie 2017), în jurul orei 3.50, un echipaj al Poliției Locale, aflat în patrulare, a surprins doi tineri care scoteau din pământ lalelele în sensul giratoriu de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Tinerii (unul de 14 ani și unul de 22 de ani, amândoi din Șotrile) au fost somați, ei au aruncat florile și au fugit, polițiștii i-au urmărit și i-au prins, iar de aici începe o poveste destul de interesantă. Băieții erau așteptați de alte două persoane (doi bărbați), la o mașină, acolo unde urmau să încarce florile furate. Din cercetări a reieșit faptul că băieții erau plătiți de un comerciant de flori să fure lalele de pe domeniul public, iar ulterior acesta vindea florile la piață. S-a constatat că același grup a furat și lalelele de la Hotelul Muntenia, dar și liliac din mai multe curți de pe Strada Anton Pann. În total, s-au găsit 150 de lalele, unele cu bulbi cu tot, care au fost confiscate și predate angajaților de la serelor municipale pentru a fi replantate. Poliția Municipală Câmpina le-a întocmit dosar penal pentru furt celor patru persoane (cei doi tineri care furau flori și cei doi bărbați care-i așteptau cu mașina și care-i plăteau). Cercetările continuă, iar la final persoanele în cauză vor fi aduse în fața instanței.

6929 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Brebeanu Ion 24.04.2017 14:25 Scenariu fabulos de realizat o piesa de teatru sau de ce nu un film cu bani de la bugetul local si coordonat de cei din CL,HA-HA-HA.Politia Locala se plimba in masina de 30 mii euro si se uita prin geam iar aceasta banda de hoti ocupa bancile din piata si vand fara rusine marfa furata.Oare Primarul, care este ce mai face?plictisit,depasit de situatie, dezinteresat ,nu are nevoie de voturi ,care e problema?RUSINEEEEEEEEEE.!C.L,PRIMARIE si POLITIE LOCALA.!
  • Admin 24.04.2017 19:02 Poate că nu avem o Poliție Locală perfectă, dar în acest caz și-a făcut treaba și a prins hoții. Când e de criticat, criticăm, dar când se rezolvă o problemă, haideți să fin cinstiți și să recunoaștem! Pe de altă parte, știrea este despre furtul de lalele de pe domeniul public, nu credem că Primăria, primarul și Consiliul Local ar trebui trași la răspundere pentru ceva. Ideea e simplă. Administrația locală (prin angajații de la sere) a plantat flori pe domeniul public, niște hoți s-au gândit că e o afacere bună să le fure și să le vândă, iar Poliția Locală a prins hoții. Pe scurt, asta e știrea noastră!
  • Nistor Marian 25.04.2017 11:19 Vă rog să clarificați aspectul legat de comerciantul ''piață''. Este vorba de piața din Câmpina? Este vorba de un comerciant cu forme legale sau de cei care vând în zona pieței?

Actualitate

995 vizualizari
03 dec. 2022 19:25

Contaminare cu țiței și apă sărată la Câmpina. Garda de Mediu a amendat operatorul responsabil cu 50.000 lei

Garda de Mediu Prahova a anunțat că a aplicat o amendă de 50.000 lei unui operator care desfășoară activități de extracție a hidrocarburilor pentru contaminarea unei suprafețe de aproximativ 60mp cu țiței și apă sărată.

1604 vizualizari
03 dec. 2022 13:14

Tutunul dăunează... libertății. Un bărbat de 33 ani din Adunați a ajuns în arestul Poliției după ce a furat 30 pachete de țigări

Un bărbat de 33 ani, din comuna Adunați a ajuns în arestul Poliției, după ce a furat chiar de Ziua Națională a României 30 pachete de țigări și suma de 250 lei, din incinta unei societăți comerciale din localitate. Polițiștii au stabilit că furtul a avut loc în seara zilei de 1 decembrie, bărbatul fiind depistat și reținut chiar a doua zi.

Alte stiri recente

399 vizualizari
03 dec. 2022 21:04

Câmpineanul Darius Coman a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, de la Praga

Performanță excepțională pentru sportul câmpinean, după ce în cursul serii de sâmbătă, câmpineanul Darius Coman, de la Barracuda Câmpina, antrenat de Gabriel Cojocaru, a câștigat proba de 100m bras la Concursul Țărilor Central Europene, care are loc la Praga, în capitala Cehiei.

610 vizualizari
03 dec. 2022 19:16

Concert caritabil organizat de liceenii câmpineni în beneficiul copiilor cu autism

Concertul "Zâmbete de sărbători" este organizat la Casa Tineretului de Grupul Informal de Inițiativă PeaceJam Câmpina, fiind un concert caritabil cu tineri artiști locali. Intrarea este liberă, iar publicul va putea face donații care vor ajunge la Asociația ”Glasul Autismului” din Câmpina.