Consiliul Local Câmpina a aprobat un parteneriat pentru accesarea de fonduri destinate digitalizării și dotării Bibliotecii Municipale

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina s-a întrunit vineri, 10 martie 2023, într-o ședință extraordinară, unul dintre punctele de pe ordinea de zi fiind aprobarea participării, prin Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati”, la proiectul ”PH Bibliohub”.

Practic, este vorba de încheierea unui parteneriat între Consiliul Județean Prahova și 30 de localități din județ pentru implementarea unui proiect, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, privind finanțarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. La nivelul municipiului Câmpina, prin Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” se vor accesa fonduri prin acest program pentru digitalizarea fondului de carte, precum și pentru dotarea cu calculatoare și alte echipamente tehnice.
Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” a avut, în cursul anului 2022, un număr de 2.484 utilizatori activi, iar calculatoarele din dotarea sa au fost achiziționate în anul 2011, prin programul ”Biblionet”.
Proiectul de parteneriat cu Consiliul Județean și alte localități pentru accesarea acestor fonduri a fost aprobat în unanimite de consilierii locali prezenți, lipsind consilierii Marius Anghelescu, Andrei Duran, Livia Lupu, Horațiu Zăgan.

3342 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

551 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

657 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.