Lorena Bociu, câmpineanca premiată de președintele american Donald Trump pentru știință și cercetare

Social (Categoria articolului)

Sunt puțini români care au avut, de-a lungul timpului, onoarea și privilegiul de a fi premiați chiar de președintele Statele Unite ale Americii și, cu siguranță, și mai puțini câmpineni. Ei bine, anul 2019 a adus un astfel de moment, iar noi considerăm că trebuie făcut cunoscut la nivelul localității pentru că ea, premianta, a plecat de aici, dintre noi, pentru a triumfa, din punct de vedere profesional, în SUA. Lorena Bociu, din Câmpina, stabilită în Raleigh, Carolina de Nord, profesor cercetător la Universitatea din această localitate, a fost premiată de președintele Statele Unite, Donald Trump. Este vorba despre ceea ce americanii numesc "premiul prezidențial pentru oamenii de știință și ingineri" (PECASE).

Lorena Bociu este câmpineană, șefă de promoție în 1998 a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și câștigătoare a unei vize pentru Statele Unite în cadrul programului ”Loteria Vizelor”. A absolvit Facultatea de Matematică Aplicată în SUA, a susținut masteratul, doctoratul și apoi a devenit profesor cercetător la North Carolina State University. Este fiica lui Viorel Bociu, colonel în rezervă, autorul unui recent volum de ”Amintiri din cătănie”. În acest an, Lorena Bociu a fost premiată de președintele Donald Trump, diploma care atestă "Premiul pentru carieră timpurie pentru știință și inginerie" al președinției SUA fiind un motiv de mândrie nu numai pentru familie, ci și pentru comunitatea câmpineană.
Înființată în 1996, PECASE este cea mai mare onoare acordată de președinția Statelor Unite oamenilor de știință și inginerilor de excepție, care încep cariera de cercetare independentă. Lorena Bociu lucrează în analiza și controlul ecuațiilor diferențiale parțiale. Cercetările ei includ studierea biomecanicii și hemodinamicii în lamina cribrosa (o structură a nervului optic), pentru a înțelege mai bine cauza și progresia glaucomului și pentru a găsi noi modalități de prevenire sau tratare a bolii. Descoperirile ei au implicații și asupra altor structuri biologice cum ar fi cartilajul, oasele și țesuturile.
Felicitări, Lorena Bociu și mult succes în tot ceea ce faci!

10995 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 05.12.2019 21:40 Corect este preşedintele Statelor Unite! Felicitări Lorena!
  • Cobzaru Eugen 05.12.2019 21:50 Felicitări iei...felicitări parintilor!
  • Marcela nasta 13.01.2020 16:20 Nu exista cuvinte care pot reda bucuria imensa din sufletul meu pentru un om necunoscut caruia ii multumesc cea ce inseamna ptr Romania.Bravo copil minunat .Un ocean de sanatate iti doresc.

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1590 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2527 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.