Lorena Bociu, câmpineanca premiată de președintele american Donald Trump pentru știință și cercetare

Social (Categoria articolului)

Sunt puțini români care au avut, de-a lungul timpului, onoarea și privilegiul de a fi premiați chiar de președintele Statele Unite ale Americii și, cu siguranță, și mai puțini câmpineni. Ei bine, anul 2019 a adus un astfel de moment, iar noi considerăm că trebuie făcut cunoscut la nivelul localității pentru că ea, premianta, a plecat de aici, dintre noi, pentru a triumfa, din punct de vedere profesional, în SUA. Lorena Bociu, din Câmpina, stabilită în Raleigh, Carolina de Nord, profesor cercetător la Universitatea din această localitate, a fost premiată de președintele Statele Unite, Donald Trump. Este vorba despre ceea ce americanii numesc "premiul prezidențial pentru oamenii de știință și ingineri" (PECASE).

Lorena Bociu este câmpineană, șefă de promoție în 1998 a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și câștigătoare a unei vize pentru Statele Unite în cadrul programului ”Loteria Vizelor”. A absolvit Facultatea de Matematică Aplicată în SUA, a susținut masteratul, doctoratul și apoi a devenit profesor cercetător la North Carolina State University. Este fiica lui Viorel Bociu, colonel în rezervă, autorul unui recent volum de ”Amintiri din cătănie”. În acest an, Lorena Bociu a fost premiată de președintele Donald Trump, diploma care atestă "Premiul pentru carieră timpurie pentru știință și inginerie" al președinției SUA fiind un motiv de mândrie nu numai pentru familie, ci și pentru comunitatea câmpineană.
Înființată în 1996, PECASE este cea mai mare onoare acordată de președinția Statelor Unite oamenilor de știință și inginerilor de excepție, care încep cariera de cercetare independentă. Lorena Bociu lucrează în analiza și controlul ecuațiilor diferențiale parțiale. Cercetările ei includ studierea biomecanicii și hemodinamicii în lamina cribrosa (o structură a nervului optic), pentru a înțelege mai bine cauza și progresia glaucomului și pentru a găsi noi modalități de prevenire sau tratare a bolii. Descoperirile ei au implicații și asupra altor structuri biologice cum ar fi cartilajul, oasele și țesuturile.
Felicitări, Lorena Bociu și mult succes în tot ceea ce faci!

9844 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 05.12.2019 21:40 Corect este preşedintele Statelor Unite! Felicitări Lorena!
  • Cobzaru Eugen 05.12.2019 21:50 Felicitări iei...felicitări parintilor!
  • Marcela nasta 13.01.2020 16:20 Nu exista cuvinte care pot reda bucuria imensa din sufletul meu pentru un om necunoscut caruia ii multumesc cea ce inseamna ptr Romania.Bravo copil minunat .Un ocean de sanatate iti doresc.

Social

3039 vizualizari
20 ian. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

9247 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

2 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

Alte stiri recente

3412 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5263 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.