La Spitalul Municipal Câmpina a fost adus un aparat RMN performant, care va deveni funcțional din ianuarie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Poate ați văzut, zilele trecute, în zona Spitalului Municipal Câmpina, o macara uriașă și mai multe containere speciale. Ei bine, în acele containere se aflau componentele aparatului de rezonanță magnetică nucleară (RMN), extrem de valoroase, dar și de grele, de câteva tone. Aceste componente au fost introduse în incinta spitalului și urmeză să fie asamblate. Astfel, va fi rezolvată o mare problemă a Spitalului Municipal, lipsa unui RMN, până acum pacienții fiind trimiși la Ploiești pentru astfel de examinări.

Aparatul a fost achiziționat și va funcționa la Spitalul Municipal Câmpina printr-un parteneriat public-privat. Managerul spitalului, dr Călin Tiu, estimează că în luna ianuarie 2019 aparatul va deveni funcțional: "În aceste zile în spital se desfășoară lucrări de montare a unui aparat de diagnostic cu rezonanță magnetică. Astfel, le vom putea oferi pacienților noștri, atîât celor internați, cât și celor din Ambulatoriu, acest mijloc performant de diagnostic, probabil din luna ianuarie a anului viitor. Până acum, spitalul își rezolva această necesitate apelând la centre din afara Câmpinei". (video)
A fost necesară varianta unei macarale de mare tonaj, ceea ce a mai întârziat aducerea aparatului RMN la Câmpina, tocmai pentru că întreg ansamblul este nu doar voluminos, ci și extrem de greu, cântărind câteva tone bune, astfe încât orice altă variantă de introducere a modulelor în spital nu era posibilă.

10352 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rasvan Roceanu 17.12.2018 11:09 BRAVO ! Sa o tineti tot asa !
  • Marin Ana Iulia 18.05.2019 15:06 Buna ziua. S Am fost diagnosticata cu epilepsie in 2013 si as dori sa fac un RMN ,Însă la CT nu am facut cu substanta de contrast. Cat costa RMN ul ,ambele variante? Multumesc anticipat.

Actualitate

2007 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2010 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

845 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

169 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.