La Spitalul Municipal Câmpina a fost adus un aparat RMN performant, care va deveni funcțional din ianuarie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Poate ați văzut, zilele trecute, în zona Spitalului Municipal Câmpina, o macara uriașă și mai multe containere speciale. Ei bine, în acele containere se aflau componentele aparatului de rezonanță magnetică nucleară (RMN), extrem de valoroase, dar și de grele, de câteva tone. Aceste componente au fost introduse în incinta spitalului și urmeză să fie asamblate. Astfel, va fi rezolvată o mare problemă a Spitalului Municipal, lipsa unui RMN, până acum pacienții fiind trimiși la Ploiești pentru astfel de examinări.

Aparatul a fost achiziționat și va funcționa la Spitalul Municipal Câmpina printr-un parteneriat public-privat. Managerul spitalului, dr Călin Tiu, estimează că în luna ianuarie 2019 aparatul va deveni funcțional: "În aceste zile în spital se desfășoară lucrări de montare a unui aparat de diagnostic cu rezonanță magnetică. Astfel, le vom putea oferi pacienților noștri, atîât celor internați, cât și celor din Ambulatoriu, acest mijloc performant de diagnostic, probabil din luna ianuarie a anului viitor. Până acum, spitalul își rezolva această necesitate apelând la centre din afara Câmpinei". (video)
A fost necesară varianta unei macarale de mare tonaj, ceea ce a mai întârziat aducerea aparatului RMN la Câmpina, tocmai pentru că întreg ansamblul este nu doar voluminos, ci și extrem de greu, cântărind câteva tone bune, astfe încât orice altă variantă de introducere a modulelor în spital nu era posibilă.

7983 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rasvan Roceanu 17.12.2018 11:09 BRAVO ! Sa o tineti tot asa !
  • Marin Ana Iulia 18.05.2019 15:06 Buna ziua. S Am fost diagnosticata cu epilepsie in 2013 si as dori sa fac un RMN ,Însă la CT nu am facut cu substanta de contrast. Cat costa RMN ul ,ambele variante? Multumesc anticipat.

Actualitate

2106 vizualizari
17 sept. 2019 18:48

Cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, organizată de Soceram, va include și cros, pe lângă baschet și fotbal

Pe 5 octombrie 2019, la Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, competiție sportivă destinată elevilor de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu. Cupa Muscel va începe de la ora 9.30 la baza sportivă din Parcul Soceram de pe platoul Muscel și va include competiții de baschet, fotbal și, în premieră, cros. Ediția din acest an este dedicată memoriei Jenicăi Tabacu, fostul director al Muzeului Memorial "Iulia Hasdeu" din Câmpina, plecată dintre noi în decembrie 2018.

2058 vizualizari
16 sept. 2019 19:48

Lume, lume, atențiune! Se asfaltează Strada Tineretului din Câmpina

1 comentarii

Primim, în sfârșit, și vești bune dinspre Primăria Câmpina. A fost finalizată licitația pentru asfaltarea Străzii Tineretului, una dintre străzile praf și pulbere din municipiu. De fapt, o străduță de 360 m, situată aproape de centrul localității, între străzile Tudor Vladimirescu și George Coșbuc, dar o străduță jalnică. După ani de așteptare, locuitorii de aici se vor putea bucura de... asfalt.

Alte stiri recente

1412 vizualizari
17 sept. 2019 22:11

Siguranța pacientului, prioritatea Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina a marcat astăzi, prin mai multe acțiuni, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. La cel mai important spital privat din județul Prahova, evenimentul a fost prezentat de asistenta șefă, Gabriela Grozea. Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar spitalele din România s-au alăturat acestui demers.

3150 vizualizari
17 sept. 2019 21:39

Un bătrân de 87 de ani, depistat de polițiștii din Câmpina conducând un vehicul radiat și... cu numere de înmatriculare false

Un caz mai puțin obișnuit s-a petrecut luni seară, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Agenții de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipale Câmpina au oprit în trafic un autovehicul care părea suspect și la volanul căruia se afla o persoană în vârstă.