La Spitalul Municipal Câmpina a fost adus un aparat RMN performant, care va deveni funcțional din ianuarie 2019

Actualitate (Categoria articolului)

Poate ați văzut, zilele trecute, în zona Spitalului Municipal Câmpina, o macara uriașă și mai multe containere speciale. Ei bine, în acele containere se aflau componentele aparatului de rezonanță magnetică nucleară (RMN), extrem de valoroase, dar și de grele, de câteva tone. Aceste componente au fost introduse în incinta spitalului și urmeză să fie asamblate. Astfel, va fi rezolvată o mare problemă a Spitalului Municipal, lipsa unui RMN, până acum pacienții fiind trimiși la Ploiești pentru astfel de examinări.

Aparatul a fost achiziționat și va funcționa la Spitalul Municipal Câmpina printr-un parteneriat public-privat. Managerul spitalului, dr Călin Tiu, estimează că în luna ianuarie 2019 aparatul va deveni funcțional: "În aceste zile în spital se desfășoară lucrări de montare a unui aparat de diagnostic cu rezonanță magnetică. Astfel, le vom putea oferi pacienților noștri, atîât celor internați, cât și celor din Ambulatoriu, acest mijloc performant de diagnostic, probabil din luna ianuarie a anului viitor. Până acum, spitalul își rezolva această necesitate apelând la centre din afara Câmpinei". (video)
A fost necesară varianta unei macarale de mare tonaj, ceea ce a mai întârziat aducerea aparatului RMN la Câmpina, tocmai pentru că întreg ansamblul este nu doar voluminos, ci și extrem de greu, cântărind câteva tone bune, astfe încât orice altă variantă de introducere a modulelor în spital nu era posibilă.

7780 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rasvan Roceanu 17.12.2018 11:09 BRAVO ! Sa o tineti tot asa !
  • Marin Ana Iulia 18.05.2019 15:06 Buna ziua. S Am fost diagnosticata cu epilepsie in 2013 si as dori sa fac un RMN ,Însă la CT nu am facut cu substanta de contrast. Cat costa RMN ul ,ambele variante? Multumesc anticipat.

Actualitate

621 vizualizari
18 iun. 2019 22:24

Hai cu parcul (de la soldat) că ne prinde iarna! Încă o iarnă...

Așteptăm cu nerăbdare ziua în care să putem scrie că Parcul Regele Mihai I (zona de la soldat) este gata, că lucrările s-au finalizat și că a fost efectuată recepția acestei... extraordinare investiții în valoare de 1.682.780 lei. Din păcate, însă, la cum decurg lucrurile, mai avem de așteptat. O lucrare care ar fi trebuit să se termine în patru luni împlinește, zilele acestea, un an și două luni.

1748 vizualizari
18 iun. 2019 20:14

Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

3 comentarii

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton. 

Alte stiri recente

2287 vizualizari
17 iun. 2019 18:39

Performanțe notabile pentru atleții de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina la finala națională a categoriei copii I

La București a avut loc luni, 17 iunie, finala Campionatului Național de Atletism pentru Copii I, competiție la care CSS "Constantin Istrati" Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, a obținut o serie de performanțe notabile.

3039 vizualizari
17 iun. 2019 16:57

Atleta câmpineancă Ioana Plăvan, în lotul echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene de la Minsk

La Complexul Olimpic de la Izvorani a avut loc luni dimineață, în prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, festivitatea de prezentare a echipei olimpice a României pentru Jocurile Europene, care vor avea loc la Minsk (Belarus), în perioada 21 - 30 iunie. Printre cei 21 de atleți care fac parte din echipa de 123 de sportivi a României se numără și o câmpineancă - atleta Ioana Plăvan, antrenată de Nicolae Pavel, legitimată până de curând la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, în prezent la Gloria Buzău pentru că în Câmpina nu s-a găsit nicăieri loc pentru o asemenea performeră.