În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina din 12 mai 2022 s-a discutat și aprobat și un proiect prin care se vor putea accesa peste patru milioane lei pentru digitalizarea serviciilor publice, dar și pentru montarea a minim 120 camere video în Câmpina.
Denumirea proiectului este destul de complicată și cam alambicată, greu de ținut minte, așa cum se întâmplă la majoritatea proiectelor europene: ”Participarea municipiului Câmpina la proiectul Planificarea strategică și digitalizarea serviciilor publice la nivelul municipiului Câmpina, în cadrul unui apel de proiect privind fundamentarea deciziilor, planificarea strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate”.
Proiectul a fost inițiat de primarul Alin Moldoveanu, care a explicat în fața consilierilor locali: ”Se vor realiza: elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, implementarea și certificarea sistemului de management al calității, implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul Poliției Locale, precum și cursuri de formare pentru implementarea acestora. Sistemul informatic integrat de la nivelul Poliției Locale va fi folosit pentru managementul proceselor verbale de constatare a contravențiilor, crearea unui portal de aplicații intranet dedicat colaborării interne și gestiunii proceselor verbale din cadrul instituției, un sistem semi-automat de emitere alerte pe baza analizei imaginilor video. Sistemul video va fi compus dintr-un număr de minim 120 camere video fixe sau mobile, amplasate în spațiu public, care vor fi de înaltă rezoluție cu capabilitate de transmitere a imaginilor către un dispecerat. Printre aplicațiile posibile se numără detectarea automată a accidentelor în trafic, detectarea automată a mașinilor care nu circulă regulamentar - pe sensul opus de mers, pe sens interzis, în zona pietonală, efectuează întoarceri interzise, detectarea automată a persoanelor care se bat pe stradă sau în incinte supravegheate video, detectarea automată a exploziilor sau a incendiilor și un sistem pentru urmărirea autovehiculelor în trafic”. (video)
Proiectul are o valoare de 4.014.580 lei, din care contribuția municipiului Câmpina este de 80.291,60 lei. Proiectul hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.