Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

Social (Categoria articolului)

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

Vizita de la Casa cu Grifoni a fost una de curtoazie, tinerii din afara României fiind foarte mirați să afle că avem un primar care este campion european și mondial la arte marțiale, posesor al centurii negre 5 DAN. Scopul întâlnirii cu tinerii din Câmpina a fost acela de a-i informa despre oportunitățile din cadrul Corpului European de Solidaritate, dar și pentru a încuraja ca tinerii să își facă vocea auzită despre cum văd ei viitorul european.
De asemenea, cu același prilej s-a făcut și anunțul privind demararea la Câmpina a unui proiect de solidaritate finanțat de Corpul European de Solidaritate "De la TINEri pentru TINEri" - 1 iulie 2022 - 30 iunie 2023, proiect derulat de șase tineri câmpineni.
Toate activitățile desfășurate de tinerii voluntari GEYC fac parte din protocolul încheiat de Primăria municipiului Câmpina și GEYC în mai 2021, protocol care are o valabilitate de patru ani.
După întâlnirea de la Primăria Câmpina, tinerii voluntari au mers în Pasajul de la Ceas, unde au vrut să afle părerea câmpinenilor - tineri și nu numai - despre viitorul Europei.

2311 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • eli 03.07.2022 10:29 De ce nu se infiinteaza si la Campina un Consiliu Consultativ al Tinerilor? Acceptam la nivel declarativ ca ei sunt viitorul, ii mai consultam pe ici pe colo, mai facem niste poze dar nu cream un mecanism clar si reprezentativ pentru ca ei sa participe la viata comunitatii si la dezvoltarea orasului. Hai ca se poate!

Social

17 vizualizari
15 aug. 2022 15:34

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. ”Dacă ar vedea Ceaușescu...”

Undeva prin luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

1803 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

Alte stiri recente

741 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

1 comentarii

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2144 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

1 comentarii

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.