Artiști fotografi din 62 de țări au trimis lucrări la Salonul Internațional de Fotografie de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

La Casa de Cultură "Geo Bogza" a avut loc sâmbătă vernisajul celei de-a II-a ediții a Salonului Internațional de Fotografie, eveniment organizat de tânărul câmpinean Răzvan Băleanu. 562 de artiști fotografi din 62 de țări s-au înscris la International Exhibition of Photography Campina - Romania 2017, fiind trimise în total 7.157 de lucrări pentru cele cinci secțiuni ale salonului.

Ca și la ediția precedentă, juriul a fost format din personalități ale artei fotografice mondiale: Tibor Jakab, Teodor Radu Pantea și Mircea Anghel, alături de ei aflându-se, bineînțeles, și Răzvan Băleanu. Munca juriului a fost foarte grea. Dintre cele 7.157 fotografii primite, s-a decis, într-o primă etapă, care vor fi acceptate în concurs. Apoi, dintre cele acceptate, au fost alese fotografiile premiate pentru fiecare categorie. În total, au fost acordate 124 premii. În cadrul vernisajului, fotografiile premiate au fost prezentate într-o proiecție video ilustrată muzical, dar a fost realizată și o expoziție a celor mai bune fotografii. La vernisajul salonului a fost prezent și Radu Pantea, unul dintre membrii juriului, artist fotograf, profesor de fotografie la Facultatea de Arte Vizuale din Oradea. 
"Ne-am bucurat de o participare foarte numeroasă, de un număr foarte mare de lucrări trimise, am depășit orice record înregistrat vreodată în țara noastră. Cei mai mulți participanți au fost din China - 100 de artiști fotografi din patru foto-clubluri, din India am avut aproape 70 de participanți de la opt foto-cluburi, iar marea noastră surpriză a venit din Statele Unite ale Americii. De obicei, artiștii fotografi din SUA sunt destul de tradiționali și nu prea participă la saloane de fotografie organizate în afara țării lor. Foarte, foarte rar trimit lucrări la saloane din Europa. Dar iată că noi ne putem lăuda că la Salonul Internațional de la Câmpina avem 60 de participanți din SUA și numai nume mari", ne-a declarat Răzvan Băleanu. (video)

Salonul Internațional de Fotografie de la Câmpina este un eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al Societății Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society International. Expoziția de la Casa de Cultură rămâne deschisă până la 10 februarie 2018.
Răzvan Băleanu are 33 de ani și este artist fotograf, membru al Societății Americane de Fotografie, Federației Internaționale de Artă Fotografică, Uniunii Globale a Fotografilor, Image Colleague Society International și Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are peste 90 de medalii, premii și mențiuni de onoare și peste 800 de lucrări acceptate la saloanele internaționale de artă fotografică. 
În orașul său natal, Răzvan Băleanu organizează două saloane de fotografie - Salonul Internațional Câmpina și Salonul Internațional ONYX, ambele fiind proiecte de anvergură, despre care puteți afla mai multe informații și puteți vedea o mare parte dintre fotografiile premiate intrând pe site-ul http://www.campinaexhibitions.net/

7322 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1242 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2068 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

79 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

228 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.