Liceul Mecanic Câmpina, parte a unui proiect privind incluziunea copiilor romi în școli

Social (Categoria articolului)

”O școală incluzivă pentru noi!” este numele unui proiect care a început în Prahova și care include și Liceul Mecanic Câmpina. De altfel, conferința de lansare a acestui proiect a avut loc chiar la liceul câmpinean, vineri, 27 mai, în prezența directorul acestei instituții, Vasile Androne, a reprezentanților asociațiilor partenere în proiect, a cadrelor didactice, dar și a consilierului local Marius Anghelescu.

Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri provenind din Norvegia, Islanda și Liechtenstein, iar principalul scop al acestuia este de a crește capacitatea instituțională a unităților școlare pentru asigurarea incluziunii sociale a copiilor romi prin formarea profesorilor, pregătireea părinților, elevilor, elaborarea de curricule și materiale didactice. De altfel, grupul țintă al proiectului este format din 72 profesori din unitățile școlre partenere care lucreză cu copii romi, 120 de părinți (romi și neromi) ai elevilor din unitățile școlare partenere, 240 de elevi (romi și neromi) din unitățile școlare partenere, precum și cele cinci unități de învățământ - Liceul Mecanic Câmpina, Școala Gimnazială ”Erou Sergent Grigore Ioan” din Dumbrăvești, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Boldești-Scăieni, Școala profesională din Bălțești, Școala Gimnazială din Podenii Noi. Proiectul a fost prezentat de președintele Asociației Aresel Ploiești, Cristina Luncă. (video)
Valoarea proiectului este de 137.044 euro și va fi implementat până la 30 iunie 2023.

2931 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

811 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

2437 vizualizari
21 feb. 2024 18:46

Pentru prima dată, moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou ajung la Câmpina

1 comentarii

Luni, 4 martie 2024, va fi o zi de mare însemnătate pentru creștinii din Protoieria Câmpina - pentru prima dată în istorie, moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou părăsesc Bucureștiul și vor fi aduse în mai multe localități din Prahova, inclusiv la Câmpina.

Alte stiri recente

590 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

176 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.