Liceul Mecanic Câmpina, parte a unui proiect privind incluziunea copiilor romi în școli

Social (Categoria articolului)

”O școală incluzivă pentru noi!” este numele unui proiect care a început în Prahova și care include și Liceul Mecanic Câmpina. De altfel, conferința de lansare a acestui proiect a avut loc chiar la liceul câmpinean, vineri, 27 mai, în prezența directorul acestei instituții, Vasile Androne, a reprezentanților asociațiilor partenere în proiect, a cadrelor didactice, dar și a consilierului local Marius Anghelescu.

Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri provenind din Norvegia, Islanda și Liechtenstein, iar principalul scop al acestuia este de a crește capacitatea instituțională a unităților școlare pentru asigurarea incluziunii sociale a copiilor romi prin formarea profesorilor, pregătireea părinților, elevilor, elaborarea de curricule și materiale didactice. De altfel, grupul țintă al proiectului este format din 72 profesori din unitățile școlre partenere care lucreză cu copii romi, 120 de părinți (romi și neromi) ai elevilor din unitățile școlare partenere, 240 de elevi (romi și neromi) din unitățile școlare partenere, precum și cele cinci unități de învățământ - Liceul Mecanic Câmpina, Școala Gimnazială ”Erou Sergent Grigore Ioan” din Dumbrăvești, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Boldești-Scăieni, Școala profesională din Bălțești, Școala Gimnazială din Podenii Noi. Proiectul a fost prezentat de președintele Asociației Aresel Ploiești, Cristina Luncă. (video)
Valoarea proiectului este de 137.044 euro și va fi implementat până la 30 iunie 2023.

2804 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2307 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2278 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.