CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

HidroPrahova, 3,46 milioane lei profit net anul trecut. În august se aprobă bonusurile pentru membrii Consiliului de Administrație

- Actualitate -

HidroPrahova, 3,46 milioane lei profit net anul trecut. În august se aprobă bonusurile pentru membrii Consiliului de Administrație

Pe ordinea de zi a ședinței din 13 august 2019 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de la HidroPrahova se află mai multe puncte printre care și cele privind repartizarea profitului net înregistrat de societate la 31 decembrie 2018 și stabilirea cuantumului bonusului pentru membrii Consiliului de Administrație având în vedere îndeplinirea indicatorilor de performanță în anul anterior. Trebuie să știți că, din punct de vedere financiar, HidroPrahova merge foarte bine. La finalul anului 2018, operatorul de apă și canal a obținut un profit brut de 4,1 milioane lei și un profit net de 3,46 milioane lei, după cum reiese din raportul depus de administratorii societății.

În ședința din august, AGA va aproba repartizarea profitului net în conformitate cu legislația în vigoare, astfel: 205.253 lei - rezerve legale, 1.144.530 lei - pentru proiectele cofinanțate din împrumuturi, 967.102 lei - rezerve pentru sursele proprii de finanțare, 1.144.530 lei - dividende. În ceea ce privește bonusurile pentru membrii Consiliului de Administrație, despre acest subiect s-a discutat și la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind unul dintre acționarii (minoritari) ai HidroPrahova. Câmpina este reprezentată în AGA de la HidroPrahova de consilierul juridic al Consiliului Local, Laurențiu Olărașu, care votează la ședințele AGA în funcție de mandatul primit din partea CL. Nu că votul Câmpinei ar conta prea mult în condițiile în care acționar majoritar al HidroPrahova este Consiliul Județean...

Punctele referitoare la exercițiul financiar pe 2018, raportul administratorilor, repartizarea profitului net și acordarea bonusurilor pentru membrii CA ar fi trebuit discutate și aprobate de mai multă vreme, dar ședința a tot fost amânată. "Eu nu am primit materialele pentru ședința AGA de la HidroPrahova din 2 iulie și nu știu ce mandat să vă dau. Am văzut în convocator că este și un proiect privind acordarea unor bonusuri și aș fi fost curioasă să vedem în ce măsură s-au îndeplinit indicatorii de performanță pentru a se putea solicita aceste bonusuri. În aceste condiții, fără să văd materialele pentru ședința AGA, ce mandat vă pot eu da?!", a întrebat consilierul câmpinean Elena Albu, la ultima ședință a CL. Laurențiu Olărașu a încercat să explice că sunt aceleași materiale cu cele de la ședința precedentă, care... nu a mai avut loc, dar Elena Albu i-a replicat: "Nici acele materiale nu le-am primit!" În cele din urmă, nu s-a mai discutat despre niciun mandat pentru reprezentantul Câmpinei, dar probabil că subiectul va fi reluat la ședința de la finalul lunii iulie și va trebui dat un mandat pentru AGA din 13 august.
Dar despre ce bonusuri este vorba? Conform unei alte hotărâri AGA, nr. 5 din aprilie 2017, pentru îndeplinirea indicatorilor de performanță aprobați pentru anul 2018, fiecare membru neexecutiv al Consiliului de Administrație poate primi un bonus de până la 10 indemnizații nete lunare, cuantumul unei astfel de indemnizații fiind de 1.000 lei. Așadar, este vorba de un bonus de 10.000 lei net pentru fiecare dintre cei șase membri neexecutivi ai Consiliului de Administrație de la HidroPrahova. Nu știm cum stau lucrurile în alte localități, dar la Câmpina există multe nemulțumiri cu privire la activitatea HidroPrahova și va fi interesant de văzut ce mandat vor da consilierii locali reprezentantului Câmpinei în AGA de la HidroPrahova.


15 Jul 2019 13:22 3695 vizualizari


Comentarii


  • 15.07.2019 14:18 campiion Pai daca au profit, de ce se maresc tarifele la apa??
2749 vizualizari 21 Jul 2024 12:14 Omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață

Omul de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață

Cunoscutul om de afaceri câmpinean Cătălin Mihart a încetat din viață. Împlinise în februarie 59 ani...

citeste mai mult
587 vizualizari 20 Jul 2024 07:11 Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul ”Ghiocelul” din Câmpina a fost invitat la un festival internațional de folclor în Grecia

Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza”, condus de instructorul Cristian Colezea, ține de peste două decenii steagul sus pentru Câmpina, pentru Prahova, chiar pentru România. De-a lungul anilor, ”Ghiocelul” a participat la numeroase festivaluri în țară și peste hotare, unde a avut întotdeauna succes.

citeste mai mult
779 vizualizari 19 Jul 2024 20:55 Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Primim de la cititori. E mai ușor de pus un semn de circulație decât de reparat?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine de pe Strada Izvoarelor, din cartierul câmpinean Slobozia.

citeste mai mult
872 vizualizari 19 Jul 2024 08:01 Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Au fost scoase lanțurile din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

Ceea ce era o problemă constantă pentru autorități - ruperea sau stricarea stâlpișorilor și lanțurilor din fața Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, nu mai este... o problemă. Deci, lucrurile s-au rezolvat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV