CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Sindicatele din administrație amenință cu acțiuni greviste în anul electoral 2024

- Social -

Sindicatele din administrație amenință cu acțiuni greviste în anul electoral 2024

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a dat publicității un comunicat de presă în care anunță că sunt pe deplin ȋndeplinite "condițiile de facto şi de iure" a declanșării acţiunilor de protest de tip grevist la nivelul administrației publice locale.

"După o lungă perioadă în care organizaţia noastră a întreprins nenumărate demersuri, solicitând Guvernului României adoptarea unor măsuri urgente în sprijinul salariaţilor din administraţia publică locală, văzând politica constantă a Guvernului României de a emite acte normative ȋn materia salarizării personalului din administraţia publică locală, prin derogări şi exceptări succesive şi discriminatorii de la aplicarea ȋntocmai şi ȋn integralitatea ei a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, FNSA constată că sunt pe deplin ȋndeplinite condițiile de facto şi de iure a declarării acţiunilor de protest de tip grevist la nivelul administrației publice locale.
Printr-o adresă transmisă primului-ministru în data de 25.01.2024, FNSA a notificat partea guvernamentală despre acest lucru şi a reiterat doleanţele angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în administraţia publică locală, cât şi în unele instituţii aparţinând administraţiei centrale, solicitând convocarea organizaţiei noastre la discuţii, iniţierea şi adoptarea unor măsuri legislative urgente în sprijinul salariaţilor reprezentaţi.
În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, există premise reale ca anul electoral 2024 să fie perturbat de numeroase acţiuni de protest de tip grevist, la care vor participa salariaţii din administraţia publică locală şi cei ai unor instituţii cu rol în organizarea şi gestionarea proceselor electorale", se arată într-un comunicat al FNSA. 


29 Jan 2024 18:57 1885 vizualizari


Comentarii


  • 30.01.2024 15:41 diss Foarte bine! Abia cănd acești bugetari, și așa prea bine plătiți, vor sta acasă noi vom realiza căt de bine este fără ei.
392 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
541 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
298 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
1570 vizualizari 09 Jul 2024 12:44 Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Trei școli din Prahova inovează învățarea prin intermediul proiectelor eTwinning

Anul școlar 2023-2024 a însemnat pentru trei școli din județul Prahova o inovare prin colaborare. Astfel, aproximativ 60 elevi prahoveni și circa 300 elevi la nivel european au desfășurat diverse activități integrate curricular, având Luna ca și context de învățare.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV