CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Au început lucrările de consolidare a taluzului surpat pe DN1, la km 98, pe raza comunei Cornu

- Actualitate -

Au început lucrările de consolidare a taluzului surpat pe DN1, la km 98, pe raza comunei Cornu

În ultima săptămână din luna ianuarie, pe DN1, la km 98, în zona comunei Cornu, au început lucrările de consolidare a taluzului dintre drumul național și râul Prahova. Vă reamintim că, în noiembrie 2016, aici s-a produs o importantă alunecare de teren din cauza cantității mari de precipitații, dar și din cauza apărărilor de mal, care erau foarte vechi și au cedat. De atunci, pe DN1, pe o distanță de aproape 35 de metri, pe sensul de mers spre Ploiești, s-a circulat pe o singură bandă.

Noi am scris în nenumărate rânduri despre această situație neplăcută, dar și periculoasă, de pe DN1, cel mai circulat drum din România și căruia autoritățile ar trebui să-i acorde mai multă atenție în lipsa unei autostrăzi spre Brașov. După o lungă așteptare, au început lucrările de consolidare. Potrivit informațiilor furnizate de Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în prima fază au fost introduse la baza taluzului palplanșe metalice pentru sprijinirea terenului și realizarea unei incinte etanșe, care să nu permită infiltrarea apei. Vor urma lucrările propriu-zise de consolidare a taluzului de rambleu și apoi refacerea părții carosabile afectate de alunecarea de teren. Lucrările sunt executate de societatea Pikanore SRL din Brazi, care a câștigat licitația organizată de CNAIR, valoarea contractului fiind de 2.546.930 lei fără TVA.
(Sursă foto - CNAIR)


02 Feb 2020 10:51 4602 vizualizari


Comentarii






  • 13.02.2020 19:13 Răzvan Eh, un fleac, ce dacă au trecut multe luni de când terenul a plecat in calatoria spre Marea Neagra prin râul Prahova... In ritmul asta autostrada va fii gata prin 2840, ca doar ce ne trebuie noua drumuri... avem administratie ''competență'' nu gluma. Recomand niște chinezi, până seara termina si autostrada... de dimineață se încălzesc muncind la ''mega'' lucrarea asta.
  • 02.02.2020 15:50 Rusandra Dobre O bandă selectivă la Frasinet-pe când ? Promisiuni avem din 2013.....Spațiu este dacă se apropie gardurile de protecție de baza pasarelei...
701 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
1934 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2146 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2046 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV