Interes redus al șomerilor față de Bursa generală a locurilor de muncă de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

Agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă organizează astăzi, în toată țara, Bursa generală a locurilor de muncă. La Câmpina, acțiunea are loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar ALOFM a reușit să aducă la Bursă 36 de agenți economici care oferă 320 locuri de muncă în diverse domenii de activitate și pentru toate tipurile de studii.

Atragerea firmelor spre astfel de acțiuni este destul de dificilă în condițiile în care rămân din ce în ce mai puțini agenți economici activi, iar criza economică pare că nu se mai termină. Cu toate acestea, iată, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă 320 locuri de muncă la Câmpina și pe Valea Prahovei. Din păcate, interesul șomerilor este destul de redus. Doar câteva zeci de persoane au venit în această dimineață la Bursă. Sigur, până la prânz numărul participanților va mai crește, dar oricum va fi sub așteptările organizatorilor. 

Reprezentanții Agenției nu exclud posibilitatea ca de acum înainte să apeleze la măsuri extreme în unele cazuri. Cum ar fi, de exemplu, sistarea ajutorului de șomaj la acei șomeri care nu vin la bursele organizate pe plan local. Legislația în vigoare chiar permite acest lucru, mai ales în cazul acelor șomeri care au o anumită calificare, iar la Bursă sunt oferite locuri de muncă tocmai pentru meseria respectivă. Numai că, acei șomeri nu vin la Bursă, considerându-se, astfel, că nu sunt interesați de un loc de muncă.

5212 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Maria 15.04.2016 09:07 Aceste burse arată degringolada sistemului. Oamenii nu vor sa se angajeze, preferând sa se descurce pe cont propriu si sa ia acel ajutor de șomaj. Pe de alta parte, mulți dintre angajatori scot la mișto locuri de munca la concurs sau se comporta in așa fel încât sunt nevoiți sa schimbe angajații la numai câteva luni, cam cât e perioada de proba. Repet, sistemul este falimentar!!!

Social

482 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2457 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2698 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2450 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.