Câmpina ar putea accesa fonduri europene de până la 1,5 milioane euro pentru creşterea eficienţei iluminatului public

Actualitate (Categoria articolului)

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a anunțat lansarea documentației pentru o nouă axă de finanțare destinată creșterii eficienței energetice prin modernizarea iluminatului public în localitățile urbane.

La şedinţa Consiliului Local din 25 ianuarie, consilierul Andrei Duran a prezentat pe scurt această nouă posibilitate de finanţare europeană, despre care – aproape surprinzător – primarul Horia Tiseanu a spus că are cunoştinţă şi chiar va propune un proiect într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local. (video)
Prin această nouă axă de finanţare cu fonduri europene se pot atrage până la 1,5 milioane euro pentru investiţii care contribuie la scăderea consumului de energie primară în iluminatul public. Printre investiţiile care se pot realiza se numără înlocuirea lămpilor cu consum ridicat de energie electrică cu lămpi cu eficienţă energetică ridicată, durată mare de viaţă şi asigurarea confortului corespunzător, inclusiv reabilitarea instalaţiilor electrice; achiziţionarea şi instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public; extinderea sau reîntregirea sistemului de iluminat public; utilizarea surselor regenerabile de energie şi altele. Mai ales în contextul în care Câmpina este recunoscută pentru numărul mare de zile însorite pe an, poate că ar fi cazul ca şi administraţia locală să se gândească serios, temeinic şi aplicat la un proiect de amploare în acest domeniu. În 2017, pentru întreținerea și funcționarea iluminatului public s-au alocat aproximativ 1,2 milioane lei.

5756 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Teo 27.01.2018 20:11 Cu reabilitarea termica pentru blocurile de pe bdul Carol I ce ne mai poate spune dl.primar?S-au alocat multi bani pentru studii si nu s-a mai intamplat nimic.Se punea problema accesarii de fonduri europene si pentru acest proiect.
  • Satul Iohan 29.01.2018 10:43 Cata MASCARADA,se tine o sedinta de intentie se consuma curent degeaba pentru ca ,Capetenia stia, dar tine lumea in suspans,ca doar de aia incaseaza 25%pentru dureri de cap cu fonduri europene nu cu bonuri de la sere.Strategia e simpla,trebuie demonstrat ca sunt implicati pana la gat in c....t si sunt platiti,a doua la mana, toate lucrarile se vor impinge catre final de mandat. PNL demonstreze astfel grija fata de enoriasi si arderea curentului in cei 4 ani de MASCARADA.Huooooooooooopa ajunge.Gainareala politica.

Actualitate

1088 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1132 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1080 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

651 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.