17 milioane lei - suma necesară combaterii alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina va aproba, în ședința de săptămâna viitoare, indicatorii tehnico-economici pentru combaterea alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei. O lucrare importantă, necesară, dar care nu se va realiza prea curând pentru că necesită foarte mulți bani - aproape 17 milioane lei cu tot cu TVA, adică 170 miliarde lei vechi. În aceste condiții, se aprobă indicatorii pentru a fi... aprobați, iar apoi se va interveni etapizat, în funcție de fondurile disponibile.

Am mai scris despre acest subiect la aprobarea bugetului local pentru 2016. Pe lista de investiții a fost inclusă și această lucrare, suma alocată fiind de 865.000 lei. Primarul Horia Tiseanu spunea atunci că din acești bani se vor realiza documentațiile necesare și, probabil, unele intervenții pe aleile Pacii și Sulfinei. Iar pentru întreaga lucrare se va încerca accesarea de fonduri europene. 
Alunecările de teren au afectat Strada Plevnei pe o lungime de 510 metri. Suprafața carosabilă prezintă denivelări accentuate. S-a mai intervenit din când în când și s-au făcut unele reparații cu umplutură și asfalt, dar acestea nu rezistă prea mult și denivelările reapar. Pe Aleea Sulfinei sunt porțiuni din carosabil care prezintă denivelări pronunțate și care fac drumul impracticabil pentru mașini. La fel și pe Aleea Păcii, unde se produc deplasări mari ale plăcilor de beton și denivelări pronunțate. Concluziile raportului de expertiză tehnică arată că porțiunile meționate au un grad ridicat de instabilitate, iar aproape 25% din versant se încadrează în categoria "hazard mare și foarte mare". Soluția aleasă este consolidarea acestor străzi cu micropiloți forați încastrați, pe fiecare tronson, în grinzi din beton armat. Dar asta, când se vor găsi banii necesari.

3710 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 20.02.2016 10:46 E clar! Nu se va face NICIODATA! Daca pentru cotetul ala din centru de-i zice Tiseanu centru turistic a durat constructia lui monumentala aproape un an, pai, aici, unde chiar e de munca... NICIODATA!
  • Nenu Daniel 20.02.2016 12:15 Inadmisibil! 3.7 MILIOANE DE EURO pentru a repara 510 metri de strada??? Nu ne mai saturam de cat de mult suntem furati cu nerusinare?
  • DANIEL NENU 20.02.2016 19:16 3.7 MILIOANE DE EURO pentru 510 metri de strada? E inadmisibil asa ceva! Nu s-au saturat de cati bani au luat cu japca din buzunarele noastre si din fondurile europene?
  • Daniel NENU 20.02.2016 19:16 Costurile achitate in Europa si peste ocean (SUA si Canada) rareori depasesc 2,3 milioane de euro pentru o autostradă nouă cu două benzi pe sens (inclusiv lucrări artă) sau 4 milioane de euro pentru o autostradă cu patru benzi/sens. AUTOSTRADA!!!!!!

Actualitate

5098 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3007 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

408 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

689 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.