17 milioane lei - suma necesară combaterii alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina va aproba, în ședința de săptămâna viitoare, indicatorii tehnico-economici pentru combaterea alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei. O lucrare importantă, necesară, dar care nu se va realiza prea curând pentru că necesită foarte mulți bani - aproape 17 milioane lei cu tot cu TVA, adică 170 miliarde lei vechi. În aceste condiții, se aprobă indicatorii pentru a fi... aprobați, iar apoi se va interveni etapizat, în funcție de fondurile disponibile.

Am mai scris despre acest subiect la aprobarea bugetului local pentru 2016. Pe lista de investiții a fost inclusă și această lucrare, suma alocată fiind de 865.000 lei. Primarul Horia Tiseanu spunea atunci că din acești bani se vor realiza documentațiile necesare și, probabil, unele intervenții pe aleile Pacii și Sulfinei. Iar pentru întreaga lucrare se va încerca accesarea de fonduri europene. 
Alunecările de teren au afectat Strada Plevnei pe o lungime de 510 metri. Suprafața carosabilă prezintă denivelări accentuate. S-a mai intervenit din când în când și s-au făcut unele reparații cu umplutură și asfalt, dar acestea nu rezistă prea mult și denivelările reapar. Pe Aleea Sulfinei sunt porțiuni din carosabil care prezintă denivelări pronunțate și care fac drumul impracticabil pentru mașini. La fel și pe Aleea Păcii, unde se produc deplasări mari ale plăcilor de beton și denivelări pronunțate. Concluziile raportului de expertiză tehnică arată că porțiunile meționate au un grad ridicat de instabilitate, iar aproape 25% din versant se încadrează în categoria "hazard mare și foarte mare". Soluția aleasă este consolidarea acestor străzi cu micropiloți forați încastrați, pe fiecare tronson, în grinzi din beton armat. Dar asta, când se vor găsi banii necesari.

3833 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 20.02.2016 10:46 E clar! Nu se va face NICIODATA! Daca pentru cotetul ala din centru de-i zice Tiseanu centru turistic a durat constructia lui monumentala aproape un an, pai, aici, unde chiar e de munca... NICIODATA!
  • Nenu Daniel 20.02.2016 12:15 Inadmisibil! 3.7 MILIOANE DE EURO pentru a repara 510 metri de strada??? Nu ne mai saturam de cat de mult suntem furati cu nerusinare?
  • DANIEL NENU 20.02.2016 19:16 3.7 MILIOANE DE EURO pentru 510 metri de strada? E inadmisibil asa ceva! Nu s-au saturat de cati bani au luat cu japca din buzunarele noastre si din fondurile europene?
  • Daniel NENU 20.02.2016 19:16 Costurile achitate in Europa si peste ocean (SUA si Canada) rareori depasesc 2,3 milioane de euro pentru o autostradă nouă cu două benzi pe sens (inclusiv lucrări artă) sau 4 milioane de euro pentru o autostradă cu patru benzi/sens. AUTOSTRADA!!!!!!

Actualitate

4554 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5047 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

992 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2087 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.