Între Câmpina și Bănești nu va mai fi construit un pod, ci un podeț pietonal, peste râul Doftana

Actualitate (Categoria articolului)

Podul de piatră de peste râul Doftana, cel construit în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, s-a prăbușit parțial în primăvara lui 2014 din cauza cantităților mari de precipitații. De atunci, autoritățile locale și cele județene tot încearcă să găsească o soluție pentru cele câteva sute de navetiști care se deplasează zilnic pe jos sau cu bicicleta între Câmpina și Bănești.

În toamna lui 2014, Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean Prahova s-au asociat pentru constuirea unui nou pod, o investiție de aproximativ 2,8 milioane lei fără TVA. Se dorea construirea noului pod pe amplasamentul celui vechi, care urma să fie dărâmat complet. Proiectul nu a mai fost pus în practică și o vreme nici nu s-a mai vorbit despre el. Se revine acum cu o nouă idee, un nou proiect, aceeași asociere.

În ședința de joi, 23 februarie, Consiliul Local Câmpina își va da acordul pentru asocierea cu Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean în vederea construirii unui podeț pietonal, mai degrabă o punte pietonală, cu o lungime de aproximativ 250m și o lățime de 1,2m. Va fi o structură metalică, prevăzută cu balustradă. Podețul va fi construit lângă podul dărâmat, în aval de acesta (spre DN1) și, după cum reiese din indicatorii tehnico-economici, va costa 977.450 lei, fără TVA. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției (48.873 lei), iar Consiliul Județean cu 90%. Lucrările vor începe anul acesta, dacă toate lucrurile merg bine. 
Autoritățile locale și județene au renunțat, deocamdată la refacerea podului de piatră, cel construit în perioada 1861-1864 și despre care se menționează că ar fi monument istoric, iar reconstrucția sa ar necesita autorizații speciale, multe avize și foarte mulți bani. În anul 1874, podul de piatră a intrat în patrimoniul public al Câmpinei, iar din informațiile noastre nu este clasificat, totuși, în categoria monumentelor istorice sau de arhitectură. Oricum, aceasta este deja o altă discuție.

8570 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radovici Gigi 22.02.2017 11:06 Nu este nevoie de nici un podet,un cablu de otel este suficient .! hehehehehheehhehehe
  • gorila 23.02.2017 09:51 Citeam pe un alt online ca iar Eliro rectificare,iar scumpire.Si se va vota cu 2 maini sus top-top.Oare toti cei care au capusat orasul nu ar trebui sa faca un bine,majoritatea fiind obscuri cand treci pe strada pe langa ei sa faca cheta si sa asfalteze o strada,ajutoare pentru cresa,sa repare podul.Daca se repara raman "expertii" cum se intituleaza in transpoarte someri si adio numarat licurici.
  • Stefaan 23.02.2017 11:08 Pacat de o asa constructie, datata de pe vremea lui Cuza! Toti primarii au folosit repararea podului drept un mijloc electoral in campaniile pentru alegeri.
  • Buruburu 25.02.2017 16:22 Ura, ura, de trei ori ura pentru un podet de 1 milion de lei (versus un pod adevarat de 2,8 milioane lei). Unde l-ati gasit asa ieftin si bun?

Actualitate

1030 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1802 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

624 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1726 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.