Între Câmpina și Bănești nu va mai fi construit un pod, ci un podeț pietonal, peste râul Doftana

Actualitate (Categoria articolului)

Podul de piatră de peste râul Doftana, cel construit în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, s-a prăbușit parțial în primăvara lui 2014 din cauza cantităților mari de precipitații. De atunci, autoritățile locale și cele județene tot încearcă să găsească o soluție pentru cele câteva sute de navetiști care se deplasează zilnic pe jos sau cu bicicleta între Câmpina și Bănești.

În toamna lui 2014, Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean Prahova s-au asociat pentru constuirea unui nou pod, o investiție de aproximativ 2,8 milioane lei fără TVA. Se dorea construirea noului pod pe amplasamentul celui vechi, care urma să fie dărâmat complet. Proiectul nu a mai fost pus în practică și o vreme nici nu s-a mai vorbit despre el. Se revine acum cu o nouă idee, un nou proiect, aceeași asociere.

În ședința de joi, 23 februarie, Consiliul Local Câmpina își va da acordul pentru asocierea cu Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean în vederea construirii unui podeț pietonal, mai degrabă o punte pietonală, cu o lungime de aproximativ 250m și o lățime de 1,2m. Va fi o structură metalică, prevăzută cu balustradă. Podețul va fi construit lângă podul dărâmat, în aval de acesta (spre DN1) și, după cum reiese din indicatorii tehnico-economici, va costa 977.450 lei, fără TVA. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției (48.873 lei), iar Consiliul Județean cu 90%. Lucrările vor începe anul acesta, dacă toate lucrurile merg bine. 
Autoritățile locale și județene au renunțat, deocamdată la refacerea podului de piatră, cel construit în perioada 1861-1864 și despre care se menționează că ar fi monument istoric, iar reconstrucția sa ar necesita autorizații speciale, multe avize și foarte mulți bani. În anul 1874, podul de piatră a intrat în patrimoniul public al Câmpinei, iar din informațiile noastre nu este clasificat, totuși, în categoria monumentelor istorice sau de arhitectură. Oricum, aceasta este deja o altă discuție.

8163 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radovici Gigi 22.02.2017 11:06 Nu este nevoie de nici un podet,un cablu de otel este suficient .! hehehehehheehhehehe
  • gorila 23.02.2017 09:51 Citeam pe un alt online ca iar Eliro rectificare,iar scumpire.Si se va vota cu 2 maini sus top-top.Oare toti cei care au capusat orasul nu ar trebui sa faca un bine,majoritatea fiind obscuri cand treci pe strada pe langa ei sa faca cheta si sa asfalteze o strada,ajutoare pentru cresa,sa repare podul.Daca se repara raman "expertii" cum se intituleaza in transpoarte someri si adio numarat licurici.
  • Stefaan 23.02.2017 11:08 Pacat de o asa constructie, datata de pe vremea lui Cuza! Toti primarii au folosit repararea podului drept un mijloc electoral in campaniile pentru alegeri.
  • Buruburu 25.02.2017 16:22 Ura, ura, de trei ori ura pentru un podet de 1 milion de lei (versus un pod adevarat de 2,8 milioane lei). Unde l-ati gasit asa ieftin si bun?

Actualitate

5973 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3013 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1198 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2096 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.