Podul de piatră de peste râul Doftana, cel construit în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, s-a prăbușit parțial în primăvara lui 2014 din cauza cantităților mari de precipitații. De atunci, autoritățile locale și cele județene tot încearcă să găsească o soluție pentru cele câteva sute de navetiști care se deplasează zilnic pe jos sau cu bicicleta între Câmpina și Bănești.
În toamna lui 2014, Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean Prahova s-au asociat pentru constuirea unui nou pod, o investiție de aproximativ 2,8 milioane lei fără TVA. Se dorea construirea noului pod pe amplasamentul celui vechi, care urma să fie dărâmat complet. Proiectul nu a mai fost pus în practică și o vreme nici nu s-a mai vorbit despre el. Se revine acum cu o nouă idee, un nou proiect, aceeași asociere.
În ședința de joi, 23 februarie, Consiliul Local Câmpina își va da acordul pentru asocierea cu Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean în vederea construirii unui podeț pietonal, mai degrabă o punte pietonală, cu o lungime de aproximativ 250m și o lățime de 1,2m. Va fi o structură metalică, prevăzută cu balustradă. Podețul va fi construit lângă podul dărâmat, în aval de acesta (spre DN1) și, după cum reiese din indicatorii tehnico-economici, va costa 977.450 lei, fără TVA. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției (48.873 lei), iar Consiliul Județean cu 90%. Lucrările vor începe anul acesta, dacă toate lucrurile merg bine.
Autoritățile locale și județene au renunțat, deocamdată la refacerea podului de piatră, cel construit în perioada 1861-1864 și despre care se menționează că ar fi monument istoric, iar reconstrucția sa ar necesita autorizații speciale, multe avize și foarte mulți bani. În anul 1874, podul de piatră a intrat în patrimoniul public al Câmpinei, iar din informațiile noastre nu este clasificat, totuși, în categoria monumentelor istorice sau de arhitectură. Oricum, aceasta este deja o altă discuție.
Noul an școlar a început, la Poiana Câmpina, sub semnul emoțiilor, în special pentru cei mai mici elevi, bobocii de la clasa pregătitoare, dar și pentru cei de la clasa a V-a, care au pășit spre gimnaziu, evident, fără doamna învățătoare.
Prezență extrem de discretă în viața publică a Câmpinei, comisarul șef Vasile Alexandru a fost prezent luni, 9 septembrie, la deschiderea anului școlar.
Este evident că drumul pe care se află Câmpina în acest moment este unul total greșit... Cum altfel am putea explica evenimentul de sâmbătă, 7 septembrie, atunci când ziua în amiaza mare, chiar pe Bulevardul Carol I, o bătrână a fost agresată și deposedată de geantă?!
HidroPrahova a anunțat luni autoritățile locale că marți, 10 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, apa va fi oprită în mai multe zone ale localității.