Eroii germani, comemorați de rezerviștii militari din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Rezerviștii militari din Câmpina au organizat comemorarea eroilor germani din Cimitirul de Onoare al Eroilor din municipiul Câmpina, acțiune care a avut loc duminică, 14 noiembrie 2021.

Au participat membri ai Asociației Cultul Eroilor Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, dar și elevi de la liceele câmpinene.
Volkstrauertag - ”Ziua comemorării victimelor războiului și violenței” este un prilej de comemorare a victimelor războiului, ale opresiunii violente și dictaturii, precum comemorarea soldaților armatei federale germane, căzuți în lupte. În această zi, oamenii comemorează victimele războiului. Pe lângă doliu, comemorarea din 2021 s-a dorit a fi și un simbol al păcii și al reconcilierii.
Acțiunea a debutat cu un moment de reculegere și depunere de flori la monumentul eroilor din cimitirul Bobâlna. Eleva Cătălina Florentina Dabija, de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, a prezentat un eseu, iar preotul Claudiu Cojan, de la Biserica romano-catolică "Sfântul Anton de Padova", a rostit o rugăciune.
Filiala Câmpina a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” are încheiat un Acord de Parteneriat cu Asociaţia de rezervişti din oraşul Achern, landul Baden-Wurtemmberg, Germania, acord care prevede, printre altele, și comemorarea eroilor celeilalte ţări, inclusiv participarea la activităţi dedicate evocării evenimentelor istorice la cimitirele militare şi monumentele istorice aflate pe teritoriul celor două ţări. Rezerviştii germani comemorează, de Ziua Eroilor (Ziua Înălţării Domnului), eroii români din cimitirul Niederbuhl, de lângă Rastatt, în ţinuta militară, cu trompetă și flori. Aşa au procedat și anul acesta, când au participat numeroşi camarazi germani. Duminică, 14 noiembrie, de Volkstrauertag, la rândul lor, rezerviștii câmpineni i-au comemorat pe eroii germani.

2663 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 16.11.2021 18:02 Frumos gestul..!!..Dumnezeu să-i odihnească în pace!!...

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.