Aparatură medicală de peste 135.000 euro, din fonduri europene, pentru Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În contextul pandemiei de coronavirus, Spitalul de Psihiatrie Voila a realizat un proiect pentru achiziția de aparatură medicală cu fonduri europene - ”Dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2”. Valoarea totală a proiectului este de 135.572 euro.

Proiectul presupune achiziționarea cu fonduri europene a următoarelor echipamente medicale:
- un analizor coagulare - 37.373,97 lei;
- un ecograf - 244.138,29 lei;
- opt concentratoare de oxigen - 38.080 lei;
- un defibrilator - 6.525,96 lei;
- 30 paturi medicale electrice - 176.715 lei;
- o mașină de spălat cu barieră igienică - 109.247 lei.
În total, prin acest proiect, Spitalul de Psihiatrie Voila achiziționează aparatură medicală în valoare de 655.056,23 lei (inclusiv TVA), adică 135.572 euro.
De altfel, aprobarea unor modificări la indicatorii tehnico-economici aferenți depunerii cererii de finanțare a fost primul proiect discutat de Consiliul Local Câmpina în acest an, într-o ședință extraordinară care a avut loc pe 11 ianuarie. Modificarea indicatorilor s-a impus atât printr-o prevedere legală de actualizare a valorii cursului leu - euro, cât și prin recalcularea sumei aferente managementului de proiect, dar și ca urmare a identificării unor oferte de preț mai mici aferente cheltuielilor legate de informare și publicitate.

2597 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3103 vizualizari
23 ian. 2021 09:30

Scandal în centrul Câmpinei, între mai multe persoane aflate în stare de ebrietate

Autoritățile au fost alertate, vineri seară, de un apel la 112, prin care se anunța că în zona centrală a municipiului Câmpina avea loc un conflict între mai mulți bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție pentru verificarea aspectelor sesizate.

2299 vizualizari
22 ian. 2021 18:38

Sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina pot folosi, în sfârșit, microbuzul care le-a fost repartizat în 2015

1 comentarii

În anul 2015, în urma unui parteneriat între Ministerului Dezvoltării și Ministerul Educației, 65 de microbuze Ford, cu 16 locuri, dintr-un total de 300, erau repartizate cluburilor sportive școlare din România, la insistențele ministrului de atunci al Sportului, Gabriela Szabo. La Câmpina, microbuzul a ajuns extrem de greu, pentru că Primăria întârzia trimiterea unui reprezentant care să preia vehiculul, cu toate insistențele celor două ministere. Un lucru definitoriu pentru administrația locală a ultimilor ani.

Alte stiri recente

110 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

986 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...