Elevii clasei a XI-a A, coordonați de profesor Alina Mihaela Colcer, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, au finalizat proiectul ”Eco-nomie pentru comunitatea ta”, organizat de Junior Achievement Romania.
Proiectul a urmărit să crească nivelul de conștientizare în rândul elevilor cu privire la problemele de mediu specifice comunității lor. Prin identificarea și soluționarea acestor probleme, elevii devin agenți ai schimbării în comunitățile lor și contribuie la dezvoltarea unei atitudini mai responsabile față de mediu. În general, poluarea are un impact devastator asupra mediului și a vieții oamenilor. Aceasta poate provoca boli, poate afecta biodiversitatea și calitatea vieții, în general. Prin urmare, este esențial să se adopte măsuri pentru reducerea și prevenirea poluării, inclusiv reglementări stricte, tehnologii mai curate și o conștientizare a impactului negativ al activităților umane asupra mediului înconjurător. Acest fenomen este întâlnit în diverse forme și are efecte variate asupra vieții umane.
Elevii clasei a XI-a A au realizat un robot de reciclare hârtie, pe care îl folosesc în timpul orelor de curs. Aceștia primesc recompense la un număr cât mai mare de hârtie reciclată. Colegii de la Clubul de robotică le-au fost alături și au făcut o adevărată demonstrație.
La finalul activității s-au împărțit pliante despre colectarea selectivă, prin centrul municipiului Câmpina.
”Pentru că fiecare dintre noi este responsabil pentru deșeurile pe care le produce, nu putem arunca orice, oriunde, indiferenți la ce lăsăm în urmă şi la efectele dezastruoase pe care deșeurile le au asupra mediului în care trăim. Ne dorim cu toții orașe, străzi, drumuri mai bune şi mai curate. Este momentul ca fiecare dintre noi să facă ceva în acest sens. Pentru că reciclarea înseamnă respect pentru lege şi pentru noi înșine. Legislația ne obligă să reciclăm pentru a reduce efectele poluării, însă dincolo de obligativitatea aceasta, trebuie să știm că natura are o capacitate limitată de preluare a deșeurilor noastre. Felicitări, copii, pentru efortul vostru și pentru prezentarea minunată! Suntem siguri că Eco-Bot va continua să inspire și să promoveze reciclarea în întreaga școală și comunitate!”, a afirmat profesor Alina Mihaela Colcer, coordonatorul acestui proiect derulat în Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina.
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit, marți după-amiază, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins o locuință și anexele aferente în comuna Provița de Jos, satul Drăgăneasa.
În cursul zilei de duminică a încetat din viață unul dintre cei mai cunoscuți medici stomatologi din Câmpina - doctor Ecaterina Duminecă. Reputatul medic împlinise pe 6 martie vârsta de 82 ani.
Scriam recent despre faptul că antrenorul de natație Octavian Postolache, președinte și membru fondator al Clubului Contratimp, a fost diagnosticat cu anevrism gigant de aortă ascendentă, care a atins un diametru critic de 7,2 cm, iar fiecare oră care trecea creștea riscul unei rupturi fatale.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant și necesar - ”Calificat pentru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din Câmpina, parteneri în cadrul acestui proiect.