CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au creat un robot de reciclare a hârtiei, într-un proiect ecologic

- Social -

Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au creat un robot de reciclare a hârtiei, într-un proiect ecologic

Elevii clasei a XI-a A, coordonați de profesor Alina Mihaela Colcer, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, au finalizat proiectul ”Eco-nomie pentru comunitatea ta”, organizat de Junior Achievement Romania.

Proiectul a urmărit să crească nivelul de conștientizare în rândul elevilor cu privire la problemele de mediu specifice comunității lor. Prin identificarea și soluționarea acestor probleme, elevii devin agenți ai schimbării în comunitățile lor și contribuie la dezvoltarea unei atitudini mai responsabile față de mediu. În general, poluarea are un impact devastator asupra mediului și a vieții oamenilor. Aceasta poate provoca boli, poate afecta biodiversitatea și calitatea vieții, în general. Prin urmare, este esențial să se adopte măsuri pentru reducerea și prevenirea poluării, inclusiv reglementări stricte, tehnologii mai curate și o conștientizare a impactului negativ al activităților umane asupra mediului înconjurător. Acest fenomen este întâlnit în diverse forme și are efecte variate asupra vieții umane.
Elevii clasei a XI-a A au realizat un robot de reciclare hârtie, pe care îl folosesc în timpul orelor de curs. Aceștia primesc recompense la un număr cât mai mare de hârtie reciclată. Colegii de la Clubul de robotică le-au fost alături și au făcut o adevărată demonstrație.
La finalul activității s-au împărțit pliante despre colectarea selectivă, prin centrul municipiului Câmpina.
”Pentru că fiecare dintre noi este responsabil pentru deșeurile pe care le produce, nu putem arunca orice, oriunde, indiferenți la ce lăsăm în urmă şi la efectele dezastruoase pe care deșeurile le au asupra mediului în care trăim. Ne dorim cu toții orașe, străzi, drumuri mai bune şi mai curate. Este momentul ca fiecare dintre noi să facă ceva în acest sens. Pentru că reciclarea înseamnă respect pentru lege şi pentru noi înșine. Legislația ne obligă să reciclăm pentru a reduce efectele poluării, însă dincolo de obligativitatea aceasta, trebuie să știm că natura are o capacitate limitată de preluare a deșeurilor noastre. Felicitări, copii, pentru efortul vostru și pentru prezentarea minunată! Suntem siguri că Eco-Bot va continua să inspire și să promoveze reciclarea în întreaga școală și comunitate!”, a afirmat profesor Alina Mihaela Colcer, coordonatorul acestui proiect derulat în Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina.


13 May 2024 19:48 2214 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
122 vizualizari 25 May 2024 23:01 Balerinele Dorinei Popa, premii după premii la concursuri importante din ultima lună

Balerinele Dorinei Popa, premii după premii la concursuri importante din ultima lună

În Câmpina există Club Dans Dorina Popa, cu foarte mulți copii talentați, care petrec zilnic multe ore în sala de antrenament. În ultima lună, balerinele pregpătite de Dorina Popa au participat la mai multe concursuri importante, de unde au venit cu numeroase premii.

citeste mai mult
1180 vizualizari 22 May 2024 20:06 Școala Postliceală ”Louis Pasteur” a continuat cursurile de prim-ajutor și de igienă la Școala Centrală Câmpina

Școala Postliceală ”Louis Pasteur” a continuat cursurile de prim-ajutor și de igienă la Școala Centrală Câmpina

Luni, 20 mai 2024, elevi și cadre didactice de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina au continuat cursurile de prim-ajutor și igienă, de această dată pentru elevii din ciclul primar și ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială Centrală.

citeste mai mult
585 vizualizari 21 May 2024 07:29 Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Fundația Zamolxes din Câmpina va implementa proiectul ”SING - Social Inclusion for New Generation 2.0” o mobilitate a tinerilor Erasmus+, care va avea loc în perioada 29 mai - 5 iunie și va reuni 45 participanți din Bulgaria, Italia, Polonia, Lituania și, desigur, România. 

citeste mai mult
2407 vizualizari 18 May 2024 09:50 199 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă de la Câmpina

199 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă de la Câmpina

În întreaga țară, vineri, 17 mai, a avut loc Bursa generală a locurilor de muncă. La Câmpina, aceasta a avut loc în premieră la Casa Tineretului, având în vedere că la Casa de Cultură - locul tradițional de desfășurare al bursei - se află Biroul Electoral pentru alegerile locale din 9 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV