Ori de câte ori are ocazia, primarul Horia Tiseanu se declară foarte mândru de locurile de joacă pentru copii, amenajate la Câmpina în timpul mandatelor sale. Și e adevărat, există astfel de locuri de joacă, dar acestea ascund și o mare problemă, despre care, bineînțeles, nu vorbește nimeni. În Câmpina nu există un regulament de organizare și funcționare a spațiilor de joacă pentru copii, iar în lipsa unui asemenea regulament, regulile se stabilesc cu copy-paste, după ureche, iar de asumat nu-și asumă nimeni nimic.
Locurile de joacă sunt pe domeniul public. Sunt amenajate de Primărie cu fonduri de la bugetul local. Dar cine le administrează, cine le supraveghează, cine verifică starea tehnică a echipamentelor, cine remediază defecțiunile la echipamente, cine stabilește regulile pe care trebuie să le respecte beneficiarii locului de joacă? Nu există un regulament care să clarifice toate aceste aspecte, prin urmare, responsabilă ar trebui să fie Primăria, prin Serviciul ADPP. În realitate, însă, nu-și asumă nimeni nimic. La unele locuri de joacă sunt postate plăcuțe pe care sunt menționate niște reguli, dar nu știm cine le-a stabilit și de unde au apărut. Ba mai mult, dau naștere la multe semne de întrebare, produc confuzie și duc la situații incredibile, ajungându-se de multe ori să fie certați copiii care își văd de treaba lor, în vreme ce golanii care vin în aceste spații, fumează, beau și rup mobilierul de joacă, nu pățesc nimic.
Ultimul exemplu de acest gen este cel al locului de joacă situat în centru, între Casa cu Lei și primul bloc cu zece etaje. Avem aici locul de joacă și un mic spațiu verde pe care sunt amplasate câteva băncuțe. Avem și un panou pe care sunt trecute numele firmei Lavitex, numărul unic de urgență 112, numărul de la Protecția Consumatorilor, precum și o serie de reguli pe care trebuie să le respecte beneficiarii. Lavitex este firma de la care a fost achiziționat mobilierul pentru locul de joacă și, în general, de la această firmă sunt cumpărate mobilierul și echipamentele pentru toate locurile de joacă din Câmpina. De ce i se face reclamă gratuită pe domeniul public, e o întrebare? Pentru că are un contract de furnizare cu Primăria Câmpina și atât. O altă întrebare: unde este numărul de telefon al Poliției Locale? De asemenea, de ce trebuie păstrată liniștea într-un loc de joacă? Le cerem copiilor să se joace fără să vorbească, fără să râdă, în șoaptă, eventual? De ce un copil de 12-14 ani trebuie să fie însoțit obligatoriu de un adult? Dacă niște adolescenți de 15-16 ani vor să stea pe vreo bancă din incinta spațiului respectiv, nu au voie pentru că accesul le e permis doar celor până la 14 ani?
Toate aceste lucruri ar trebui clar reglementate de Consiliul Local, nu de cineva care copiază regulile de pe internet și le pune alandala pe un panou fără să analizeze situația, fără să gândească. Trebuie reguli clare și corecte, reguli de bun simț, iar la final, da, sancțiuni pentru nerespectarea lor. Câmpinenii au drepturi și obligații, însă acest lucru ar trebui să fie valabil și pentru administrația locală.
Acest articol are la bază cazul unor adolescenți de 13-14 ani, din Câmpina, care s-au oprit la umbră în părculețul menționat mai sus și care au fost alungați de Poliția Locală pe motiv că nu au voie în locul de joacă. Stăteau de vorbă, pe o bancă, nu făceau gălăgie, nu stricau leagănele, nici măcar nu mâncau semințe. Stăteau la umbră, beau apă și vorbeau. Prezența lor a deranjat un locatar de la blocul din vecinătate, care a chemat Poliția Locală. Iar agentul de poliție, în loc să medieze situația, le-a cerut copiilor să elibereze spațiul, pentru că nu sunt însoțiți de un adult, așa cum e regula...
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.